Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Báječní sklípkani Avicularia metallica
Sdílet:

Báječní sklípkani Avicularia metallica

Bezobratlí
Všeobecné

Na začátku července 1999 jsem zakoupil od chovatele dva exempláře sklípkana Avicularia metallica po druhém svleku. Abych se přiznal, byly to první...

Na začátku července 1999 jsem zakoupil od chovatele dva exempláře sklípkana Avicularia metallica po druhém svleku. Abych se přiznal, byly to první dva kusy tohoto druhu, které jsem měl. Avšak s rodem Avicularia jsem již zkušenosti měl.

Jedno mládě jsem umístil hned do terária 15 x 15 x 30 cm, které je vybaveno kousky kůry po celé zadní straně a rostlinou Scindapsus. Jako podklad jsem použil lignocel. Druhé mládě jsem umístil prozatím do sklenice vysoké 20 cm. Sklípkan v teráriu si vytvořil místo dole při zemi, proto jsem v teráriu zvýšil vlhkost. Avšak mládě zůstalo ve svém hnízdě při zemi i nadále. Druhé mládě si ve sklenici vytvořilo hnízdo nahoře pod víčkem. Řekl bych, že mě to ani nepřekvapilo, neboť ve sklenici se dobré větrání zajišťuje dost těžko. Byl jsem jimi nadšen. Jsou to velice aktivní a jaksi i hravá mláďata. Velice živě se zajímají o vše, co se v teráriu děje. Při rosení jakoby lapali po kapkách vody. Jsou tak trochu naivní, nebojácní až zvídaví. Navíc mě fascinují na nohou tzv. bačkůrky. Prostě na mě působí dosti legračně. Také se velmi zajímají o předloženou potravu. Krmím moučnými červy - rozstřiženými napul. Dále mladými cvrčky nebo mláďaty pakobylek rohatých. Tento druh se dá chovat i v malých skupinách ve společném teráriu. Podmínkou je ovšem dostatek potravy.

Vřele doporučuji začátečníkům, jsou báječní.

Autor textu: Michal Toráň
Autor fotografií zdroj: Vladimír Cerha
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru