Prosím o identifikaci hmyzu v ložnici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Natavera

23.5.2023 23:15
Natavera

XXX.XXX.130.87

Dobrý den,
prosím dokázali byste mi poradit v identifikaci tohoto hmyzu?
Našla jsem jednoho "broučka" pod postelí a druhý menší lezl po zdi.
Detailní fotka je dost zvětšená, druhá fotka je v reálné velikosti na papírovém kapesníku.
Moc děkuji za rady

24.5.2023 08:41
Cvrk

XXX.XXX.132.58

Natavera napsal(a):
Dobrý den,
prosím dokázali byste mi poradit v identifikaci tohoto hmyzu?
Našla jsem jednoho "broučka" pod postelí a druhý menší lezl po zdi.
Detailní fotka je dost zvětšená, druhá fotka je v reálné velikosti na papírovém kapesníku.
Moc děkuji za rady

To první by možná mohla být nymfa nějakého křísa, to malé je pisivka.

Natavera

24.5.2023 09:22
Natavera

XXX.XXX.130.87

Děkuji moc za reakci. Popravdě jste mě docela uklidnil, protoze jsem se obávala,jestli to nemůže být nějaké vývojové stádium štěnice. Pátrám totiž po příčině dceřiných záhadných štípanců :( Obrátila jsem vzhůru nohama celou ložnici a nenašla po stenicich žádnou stopu (díkybohu), ale zároveň jsem tím nevytéká,že dceři přibývaji štípance. Komáry i blechy jsem vyloučila, je postipana jen dcera.
Nenapadá Vás prosím nějaký další hmyz, který by mohl ty štípance způsobovat?
Moc děkuji za každou radu

24.5.2023 10:38
Cvrk

XXX.XXX.236.19

Natavera napsal(a):
Děkuji moc za reakci. Popravdě jste mě docela uklidnil, protoze jsem se obávala,jestli to nemůže být nějaké vývojové stádium štěnice. Pátrám totiž po příčině dceřiných záhadných štípanců :( Obrátila jsem vzhůru nohama celou ložnici a nenašla po stenicich žádnou stopu (díkybohu), ale zároveň jsem tím nevytéká,že dceři přibývaji štípance. Komáry i blechy jsem vyloučila, je postipana jen dcera.
Nenapadá Vás prosím nějaký další hmyz, který by mohl ty štípance způsobovat?
Moc děkuji za každou radu

Štěnice na fotkách nejsou, ale co je příčinou štípanců takhle říct nejde, ani nejde úplně vyloučit zmíněné druhy hmyzu, protože prostě mouhou mít individuální preference. Pokud byste měla možnost zajít s dcerou na katedru parazitologie na pražskou Přírodovědeckou fakultu do Viničné 7, možná by z charakteru kousanců něco usoudili. Nebo aspoň pořídit dobré fotky a obrátit se mailem na pracovníky ze skupiny hmyzích parazitů a patogenů.

Natavera

24.5.2023 10:47
Natavera

XXX.XXX.130.87

Aha, to mě nenapadlo, moc děkuji za radu. Praha je pro nás daleko,ale udělám kvalitní fotky a zkusím vyřešit prostřednictvím mailu.
Ještě jednou moc děkuji a přeji krásný den☺️

Přidejte reakci

Přidat smajlík