qarrotter

šlisel sem, že je možné chovat kudlanky na pokojové rostlině. Kudlanka prý neulétne pokud se bude vidatně krmin. Jak často ji proto krmit aby neulétla děkuji
P.S. sem začáteční
nasuter

XXX.XXX.91.213
nery
napsal(a):
nemusí zrovna hned uletět, ale seskočí určitě velmi brzo
Trosku stary tema
, ale ja mam momentalne adult samici Deroplatys dessicata na asi 0,5m vysokym Ficus elastica a nezdrhla mi uz 2 tejdny
qarrotter
napsal(a):
šlisel sem, že je možné chovat kudlanky na pokojové rostlině. Kudlanka prý neulétne pokud se bude vidatně krmin. Jak často ji proto krmit aby neulétla děkuji
P.S. sem začáteční
Choval jsem několik druhů kudlanek a neměl jsem žádnou kudlanku, která by vydržela pořád sedět na jedné větvi, můžete to zkusit s nějakou středně velkou, které nebude škoda, když se někde ztratí, ale dospělé kudlanky jsou celkem aktivní přes noc a hlavně pokud se potkají tak většinou jeden z nich prchá. Je pak škoda někde dospělou a třeba napářenou samici přivřít do dveří nebo do okna nebo najít spadlou za skříní. Já jsem takhle kudlanky choval volně v pokoji pouze kvůli páření.
Připojuji obrázek masívního líhnutí Sphodromantis - vděčný rod.
tomvoj
napsal(a):
Choval jsem několik druhů kudlanek a neměl jsem žádnou kudlanku, která by vydržela pořád sedět na jedné větvi, můžete to zkusit s nějakou středně velkou, které nebude škoda, když se někde ztratí, ale dospělé kudlanky jsou celkem aktivní přes noc a hlavně pokud se potkají tak většinou jeden z nich prchá. Je pak škoda někde dospělou a třeba napářenou samici přivřít do dveří nebo do okna nebo najít spadlou za skříní. Já jsem takhle kudlanky choval volně v pokoji pouze kvůli páření.
Já jsem občas nechával dospělou samici Sphodromantis na asi 1,2m vysokym fíkusu a nikdy se mi nestalo že by tam nezůstala. Byla dobře krmená. Důležitý je aby se ta kytka nikde ničeho nedotýkala (zdi, záclony apod.). Neměl jsem jí tam teda úplně nastálo, ale tak 1,2 týdny, když jsem věděl že nebudu pár dní doma, tak jsem jí "uklidil". U nedospělých jedinců by podle mě mohl být problém svlékání na hustě větvený kytce. J.
creobroter
napsal(a):
Já jsem občas nechával dospělou samici Sphodromantis na asi 1,2m vysokym fíkusu a nikdy se mi nestalo že by tam nezůstala. Byla dobře krmená. Důležitý je aby se ta kytka nikde ničeho nedotýkala (zdi, záclony apod.). Neměl jsem jí tam teda úplně nastálo, ale tak 1,2 týdny, když jsem věděl že nebudu pár dní doma, tak jsem jí "uklidil". U nedospělých jedinců by podle mě mohl být problém svlékání na hustě větvený kytce. J.
Jeto docela hazard a hlevně je třeba mít tolerantní rodinu(spolubidlící) ale jdeto.
Brewus Lukáš. (gorja).
ja teda musím oponovat chovám již druhou kudlanku celou dobu na cca dvou metrovem fikusu a utíkali jen zřídka kdy většinou jen tehdy, kdyz sem zapomela nakrmit tak se pres noc presunuli na zaclonu ale nikdy nikam jinam.. první byla rhombodera basalis od jejiho 5 svleku žila na fikusu i se tam svlékala naprosto vporadku fikus neni nijak extreme rozvetveny.. ted mame sphodromantis sp. kamerun na fíkusu od jejiho 6 svleku ta mi prijde ze je aktivnejsi ale zase kdyz uz ji to chytne tak se vzdy objevi na zaclone :) samozrejme je to mozné jen pro jednu kudlanku, jelikoz je chovam jen jako "mazlíky" coz znamena ze nerozmnozuju a vdy mam doma jen jednu.. chov na rostline mi naprosto vyhovuje
prikladam fotku naší cecilky (sphodromantis) jak šplhá po kmeni fíkusu nahoru
tomvoj
napsal(a):
moc pěkny asi začnu chovat kudlanky