Cyrtophora citricola v ČR

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2007 09:38

Na balkoně a v okolí domu jsem nalezl několik zvláštních pavouků.Zjistil jsem že to je Cyrtofora opunciová.Vyskytuje se tento pavouk v ČR?

30.8.2007 10:40

wencasw napsal(a):
Na balkoně a v okolí domu jsem nalezl několik zvláštních pavouků.Zjistil jsem že to je Cyrtofora opunciová.Vyskytuje se tento pavouk v ČR?

Nee,co vím ,tak u nás není, ale je možné, že si ji někdo úmyslně nebo neúmyslně dovezl z dovolené. Nejblíže ČR jsou v Itálii.
Vyfoť ji a dej na moderku nebo pošli přímo na můj mejl (viz profil) dík

30.8.2007 11:08

argy napsal(a):
Nee,co vím ,tak u nás není, ale je možné, že si ji někdo úmyslně nebo neúmyslně dovezl z dovolené. Nejblíže ČR jsou v Itálii.
Vyfoť ji a dej na moderku nebo pošli přímo na můj mejl (viz profil) dík

Včera jsem viděl samici s podlouhlým kokonem u jedné zdi.Dnes jsem nesašel žádného většího pavouka.Jenom na opuncii nějakého menšího jedince.Není moc dobře vidět ,ale podívám se po dalších.

30.8.2007 13:04

wencasw napsal(a):
Včera jsem viděl samici s podlouhlým kokonem u jedné zdi.Dnes jsem nesašel žádného většího pavouka.Jenom na opuncii nějakého menšího jedince.Není moc dobře vidět ,ale podívám se po dalších.

na této fotce není vidět.Až zase nějakou uviím vyfotím ji.

30.8.2007 13:12

wencasw napsal(a):
na této fotce není vidět.Až zase nějakou uviím vyfotím ji.

Monment, to by bylo hodne divny :) Chytnou a dat do lihu. Cyrtophora je jasna na prvni pohled a z te fotky nejde poznat nic. VH

30.8.2007 13:44

vladimir hula napsal(a):
Monment, to by bylo hodne divny :) Chytnou a dat do lihu. Cyrtophora je jasna na prvni pohled a z te fotky nejde poznat nic. VH

Je to určitě Cyrtophora.Ta fotka je použitelná jenom při přiblížení na fot\'áku.Viděl jsem tady Cyrtophoru již minulý rok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík