Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2007 19:44

Prosím, pomůžete mi určit tyhle skákavky? Je to z Prokopského údolí, vápencové skály, teplo a sucho.
1. velikost asi 6mm

22.9.2007 19:45

bohata napsal(a):
Prosím, pomůžete mi určit tyhle skákavky? Je to z Prokopského údolí, vápencové skály, teplo a sucho.
1. velikost asi 6mm

2. velikost asi 11mm, možná totéž co 1. ??
a)

22.9.2007 19:45

bohata napsal(a):
1. velikost asi 6mm

b)

22.9.2007 19:47

bohata napsal(a):
1. velikost asi 6mm

3. velikost 5-6mm
a)

22.9.2007 19:47

bohata napsal(a):
1. velikost asi 6mm

b)

22.9.2007 19:48

bohata napsal(a):
1. velikost asi 6mm

c)

22.9.2007 19:48

bohata napsal(a):
1. velikost asi 6mm

4. velikost 12mm, možná totéž jako 3. ??
a)

22.9.2007 19:49

bohata napsal(a):
1. velikost asi 6mm

b)

22.9.2007 19:49

bohata napsal(a):
1. velikost asi 6mm

c)

23.9.2007 00:14

bohata napsal(a):
c)

Tak 1-2 je s.rudopasá Philaeus chrysops a zbytek je s.znamenaná Aelurillus v-insignitus. pěkný fotky

24.9.2007 09:17

argy napsal(a):
Tak 1-2 je s.rudopasá Philaeus chrysops a zbytek je s.znamenaná Aelurillus v-insignitus. pěkný fotky

Moc děkuju za určení. Chci se ještě zeptat: čím to je, že jsou takové rozdíly ve velikosti u jednoho druhu? Jsou skákavky víceleté a to menší jsou mladí jedinci? U obou druhů byla jedna vždy dost malá ,u A.v-insignitus vyloženě drobná, a ta druhá hotový obr (tedy na skákavku). Přitom je to focené na stejném místě v jeden den. Díky.

25.9.2007 16:31

bohata napsal(a):
Moc děkuju za určení. Chci se ještě zeptat: čím to je, že jsou takové rozdíly ve velikosti u jednoho druhu? Jsou skákavky víceleté a to menší jsou mladí jedinci? U obou druhů byla jedna vždy dost malá ,u A.v-insignitus vyloženě drobná, a ta druhá hotový obr (tedy na skákavku). Přitom je to focené na stejném místě v jeden den. Díky.

Tak je to dáno stářím - pravděpodobně tento případ, dostupností potravy (potravní konkurence).....u skákavek celkem běžný jev, zvláště u P.chrysops.Na fotkách jsou zrovna dva naše největší druhy skákavek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík