lenkam
napsal(a):
Dovolila jsem si trochu housenek .... Prosím o určení, díky, LM
.
lenkam
napsal(a):
...taky koukám, že housenky zrovna "neletí" , LM
Tak ještě jednou, minulá odpověd se mi nepovedla:
1-vypadá na osenici
5-bych řekl že nejde o housenku motýla, že by nějaký brouk?
6-vypadá na babočku, že by jívová
10-bude asi nějaká šípověnka
13-bych řekl že hadena bicruris
14-bude nejspíš cucullia artemisiae
15-bych řekl že nějaký kovolesklec, že by gamma?
Moc do toho nedělám, jsou to spíš jen "tipy" snad se to tu rozvíří. Nejvíc by mě zajímala ta housenka na obrázku č. 4 s tou jsem se ještě nesetkal. Jinak fotky jsou hezký
insecta
napsal(a):
1-vypadá na osenici
Moc do toho nedělám, jsou to spíš jen "tipy" snad se to tu rozvíří. Nejvíc by mě zajímala ta housenka na obrázku č. 4 s tou jsem se ještě nesetkal. Jinak fotky jsou hezký
6. bych videl na Aglais urticans (b. koprivova) ktera se zatoulala mimo krmnou rostlinu. Babocka vrbova (N. xanthomelas) ma trosku jinou housenku a jestli je to foceny na uzemi CR tak by to byl taky malej zazrak,bo vrbova je u nas vymrela. I kdyz loni ju tady vic nez po 50. letech nasli na vychode Moravy :) I tak je to s ni kdovijaky :(
sova
napsal(a):
6. bych videl na Aglais urticans (b. koprivova) ktera se zatoulala mimo krmnou rostlinu. Babocka vrbova (N. xanthomelas) ma trosku jinou housenku a jestli je to foceny na uzemi CR tak by to byl taky malej zazrak,bo vrbova je u nas vymrela. I kdyz loni ju tady vic nez po 50. letech nasli na vychode Moravy :) I tak je to s ni kdovijaky :(
6. bych také viděla spíše jako b. kopřivovou. Vše je focené v ČR. Jinak každopádně díky za tipy, také budu dál pátrat, abych ulehčila své určovací beznaději. LM
insecta
napsal(a):
1-vypadá na osenici
Souhlas, 10 je IMHO A. rumicis, jiná takovou housenku nemá. 5 je skutečně brouk. VH