Prosím o radu. substrát - mušky.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2013 14:45
martinneje

XXX.XXX.119.36

Dobrý den.

Potřeboval bych poradit. Při chovu se mi začali objevovat v terárku mušky. Když substrát navlhčím druhý den jich tam nespočet. Vůbec si s tím nevím rady. Proto bych vás chtěl poprosit o rodu jak se jich účinně a rychle zbavit.

Předem děkuji za odpověď a rady smajlík

12.11.2013 15:46
michal.siegel

XXX.XXX.20.83

Dle mého názoru se jedná o smutnice, mušky, jejíž vajíčka zakoupíte spolu se substrátem v nespočetném množství. Ovšem taky jsem se nikde nesetkal s tím, že by chovancům nějak vadily. Způsob likvidace neznám.

12.11.2013 22:34
kathie

XXX.XXX.165.8

Koupit v drogerii lepící proužky na mušky a dát do blízkosti terárka - nalepí se na to a neotravují po celém bytě... Někdy pomáhá substrát promíchat s dolomitem, ale letos na ty potvůrky nezabralo u nás ani to... smajlík

28.11.2013 09:16
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

Dobry den kde jste subsrat kupovala? urcite nedoporucuji supermarkety a podobne veci. pokud by jste chtela substrat vymenit za kvalitni bez parazitu a podobnych mrsek dejte mi vedet na email poradim vam eshop a jak ho pripravit. s pozdravem peštuka

11.12.2013 10:41
kathie

XXX.XXX.122.83

No já jsem si všimla, že substrát mívám bez mušek, ale jakmile koupím nějakou "lepší" okurku, okamžitě se tam vyrojí... Je možné, že jsou někde na té okurce?

11.12.2013 12:58
michal.siegel

XXX.XXX.20.76

Smutnice - reps. jejich vajíčka jsou na veškeré zelenině, ovoci, listech, koření, substrátech... Prostě na všem, co souvisí s hlínou a rostlinami. Vylézat a létat nám po pokoji začnou až tehdy, co jim umožníme podmínky pro líhnutí smajlík.

12.12.2013 06:41
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

ani se neptejkte co maame v mouce:D napriklad roztocu se nejde vubec ve skladech mouky zbavit snad jen postrikem nejakym kianovodikem ve forme plynu ted presne nevim jak se to menuje ale zdrave to neni:) sam vim ze treba u chovu musek to byl velkej problem a kdyz si predstavim sklad kde jsou tuny mouky na hromadach v idealni teplote pro roztoce....nektere otazky uz si proste radsi nekladu:D

12.12.2013 06:43
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

pokud chcete substrat bez breberek doporucuji asi raselinu co nejvice kyselou. preci jen tenhle mensi hmyz nema rad kyselost ale to se nebavim o rozsirenym skudcukm na kytce atd tam uz ten substrat nehraje tak velkou roly, oni uz se pak mnozi jna listech, kvetech atd ale do zacatku je raselina fajn pokud to neni pro nejakou kytku ktere by vadila kyselost pudy

Přidejte reakci

Přidat smajlík