Cvrčci hromadně umírají!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2013 13:29
__fred__

XXX.XXX.14.138

Dobrý den,
Prosím o pomoc - zakoupil jsem u chovatele 0,5 litru cvrčků. Doma mi v chovné nádrži začali hromadně umírat - cvrček se přestává postupně hýbat, jakoby roztahuje zadní nohy a nakonec umírá. Teplota v nádrži přes den cca 24 stupňů (vytápím lampou ze zhora), přes noc 21 stupňů, větrání pletivem přes skoro celé horní víko.
Cvrčky odebírám od stejného chovatele a chovám stále za stejných podmínek a nikdy před tím se mi toto nestalo.

Prosím Vaše názory a zároveň děkuji za rady.

3.12.2013 08:49
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

toto se mi stavalo zcela bezne u koupenych cvrcku at uz se jednalo o subadult nebo adult dokonce i kdyz zvednu teplotu na 28c. V baliku to smrdi uz tam jsou mrtvolky a nakonec behem tydne to pomre vsechno. bohuzel nekteri prodejci prodavaji opravdu "Vyhonene" jedince nemaji dobrou potravu a hned to zdecha. s tim nic nenadelate:/ mrknete se na muj web www.panikudlanka.cz mam tam v prodeji cvrckx a je u nich text kde vysvetluji proc u velkochovatelu umiraji. snad vam to trosku pomuze ale pocitejte stim ze s touhle varkou co mate nic nenadelate:/

3.12.2013 18:21
__fred__

XXX.XXX.32.19

Děkuji za Vaši reakci. Je tedy možné, že to byla nějaká špatná várka. Pro cvrčky si jezdím osobně a chovatel je bere přímo přede mnou z chovných boxů. Zkusím se poptat ještě přímo u něj, jestli se cvrčky neměl podobný problém. Ale jak říkám, před tím se to ještě nestalo.

5.12.2013 19:03
michal.siegel

XXX.XXX.20.55

Já osobně nemám problém ani s kupovanými ve zverimexech ani z burz. Cvrčky je třeba dát do dobře odvětraného boxu vyskládáného kartony od vajíček. Krmit ovocem nebo zeleninou, denně vybírat staré zbytky a měnit za nové. Teplota chovu je 20°C bez jakéhokoliv svícení či vytápění.Takto mi cvrčci vydrží měsíce smajlík

6.12.2013 04:54
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

michal: tak to mate stesti ja kdyz jsme si je kupoval klidne mi prisla pulka uz mertva:) nekdo na to hold ma strasnou smulu:) at topí sebevic:D

Přidejte reakci

Přidat smajlík