Jihoevropští trapdoorové

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2006 13:19

Máte někdo zkušenosti s těmito pavouky ? Umíte je nalézt a lovit v přírodě ? Chováte je někdo ? Máte nějaká fota ? Všechny informace a fotografie ohledně těchto dokonalých sklípkanů příjmám se na tento příspěvek. Zašlu pár fotek. Honza

6.9.2006 13:25

jan korba napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s těmito pavouky ? Umíte je nalézt a lovit v přírodě ? Chováte je někdo ? Máte nějaká fota ? Všechny informace a fotografie ohledně těchto dokonalých sklípkanů příjmám se na tento příspěvek. Zašlu pár fotek. Honza

Velice obtížné k nalezení to jejich víčko.

6.9.2006 13:30

jan korba napsal(a):
Velice obtížné k nalezení to jejich víčko.

foto č. 2

6.9.2006 13:34

jan korba napsal(a):
foto č. 2

V takovým svahu budují své nory.

6.9.2006 13:38

jan korba napsal(a):
V takovým svahu budují své nory.

Otevřené dveře sklípkaního obydlí.

6.9.2006 13:49

jan korba napsal(a):
Otevřené dveře sklípkaního obydlí.

Nemesia caementaria- jeden z nejhojnějších druhů rodu ve Středomoří

6.9.2006 13:54

jan korba napsal(a):
Nemesia caementaria- jeden z nejhojnějších druhů rodu ve Středomoří

foto č. 6

6.9.2006 13:58

jan korba napsal(a):
foto č. 6

foto č. 7

6.9.2006 14:02

jan korba napsal(a):
foto č. 7

foto č. 8

6.9.2006 14:28

jan korba napsal(a):
foto č. 8

foto č.9

6.9.2006 14:32

jan korba napsal(a):
foto č.9

foto. č. 10

6.9.2006 14:36

jan korba napsal(a):
foto. č. 10

foto č. 11

6.9.2006 14:52

jan korba napsal(a):
foto č. 11

foto č. 12

20.9.2006 09:41

jan korba napsal(a):

Zdravím, sice nejsem asi ten, od koho jsi tu čekal reakci, ale to nevadí :)

máš "záklopkáče" na prodej? už dlouho je shánim..... teda spíš čekám, jestli na ně někde náhodou nenarazim :)

20.9.2006 19:59

bugfoot napsal(a):
Zdravím, sice nejsem asi ten, od koho jsi tu čekal reakci, ale to nevadí :)

máš "záklopkáče" na prodej? už dlouho je shánim..... teda spíš čekám, jestli na ně někde náhodou nenarazim :)

Kdybych si z Francie přivezl víc než jednu, tak bych vám určitě jednu prodal. Ještě jedna mi cestou umřela Chodíte na teraristické burzy ? Tam jistě nějaké trapdoory seženete a až někd pojedete na dovolenou na jih Evropy, tak se po nějakých koukněte. Jan Korba

21.9.2006 10:10

jan korba napsal(a):
Kdybych si z Francie přivezl víc než jednu, tak bych vám určitě jednu prodal. Ještě jedna mi cestou umřela Chodíte na teraristické burzy ? Tam jistě nějaké trapdoory seženete a až někd pojedete na dovolenou na jih Evropy, tak se po nějakých koukněte. Jan Korba

:)) ok, díky...

jinak za prví mi nevykej :) zase tak starej nejsem, stačí že už teď mě děti začínaj zdravit DOBRÝ DEN.
na burzy jezdim, ale jen do Hradce Králové na AQUA TERRA do ALDISu a to ještě jen tak 3x do roka....
příští rok na dovolený se po něčem mrknu, letos jsem si dovezl jen strašilky :) sranda bude, až to v letadle uteče :

21.9.2006 12:26

bugfoot napsal(a):
:)) ok, díky...

jinak za prví mi nevykej :) zase tak starej nejsem, stačí že už teď mě děti začínaj zdravit DOBRÝ DEN.
na burzy jezdim, ale jen do Hradce Králové na AQUA TERRA do ALDISu a to ještě jen tak 3x do roka....
příští rok na dovolený se po něčem mrknu, letos jsem si dovezl jen strašilky :) sranda bude, až to v letadle uteče :

Africky Ctenizidy ma urcite www.animalfarm.cz - ale nevim odkud ani co za druh. Jiank se malokdy chovaji a jeste min rozmnozuji. VH

21.9.2006 13:35

vladimir hula napsal(a):
Africky Ctenizidy ma urcite www.animalfarm.cz - ale nevim odkud ani co za druh. Jiank se malokdy chovaji a jeste min rozmnozuji. VH

Zajimalo by me, jak je to s jedovatosti techto stredomorskych druhu. Rad bych si do sbirky takoveho pavouka poridil a vymanil se trochu z diktatu Teraphosidae .-) ale do tech nabizenych druhu tusim z Tanzanie se mi nechce, kvuli jejich predpokladane jedovatosti (i kdyz chovam i toxicky vyznamne druhy z celedi Teraphosidae)...

21.9.2006 16:57

kolektoer napsal(a):
Zajimalo by me, jak je to s jedovatosti techto stredomorskych druhu. Rad bych si do sbirky takoveho pavouka poridil a vymanil se trochu z diktatu Teraphosidae .-) ale do tech nabizenych druhu tusim z Tanzanie se mi nechce, kvuli jejich predpokladane jedovatosti (i kdyz chovam i toxicky vyznamne druhy z celedi Teraphosidae)...

Jihoevropsky trapdoorové nejsou tak jedovatý. Psal jsem ti to na arachnomanii. Nebezpečnej je jen funnel-web Macrothele calpeiana, kterej žije ve Španělsku. Když ty tanzánský nebudeš brát do ruky tak je to gut Honza

Přidejte reakci

Přidat smajlík