Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Středomoravský westernový pohár 2012
Sdílet:

Středomoravský westernový pohár 2012

Nejúspěšnější jezdci na westernových koních se zúčastnili předávání cen vítězům Středomoravského westernového poháru 2012, který proběhl jako součást přátelských westernových závodů v Polkovicích.

Přes dvacet koní a jezdců předvedlo divákům svou obratnost, rychlost a techniku jízdy na westernových závodech v Polkovicích (okres Přerov). V pískové aréně se pod širým nebem utkali jak v disciplínách prověřujících přiježděnost (trail, horsemanship), tak rychlostních (pole bending – slalom kolem tyčí, barrel race – závod kolem barelů, rescue race a keyhole race), které bývají díky své dynamice, rychlosti a adrenalinu pro diváky nejatraktivnější.

Celodenní program doplněný ukázkami práce s lasem a kolty v podání Romany Konečné alias „Romanity“ vyvrcholil odpoledne slavnostním nástupem všech zúčastněných za doprovodu hudby a slavnostních fanfár a nejlepším jezdcům Středomoravského westernového poháru byly předány poháry a pamětní plakety.

Nejlepšími jezdci v jednotlivých disciplínách se letos stali: Ondra Pavlíček, Kateřina Jurajdová, Zdeňka Juráňová, Monika Marešová a v juniorské kategorii Hana Hausnerová a Monika Spálovská.

Letošní první ročník poháru pod záštitou občanského sdružení Westerňáci byl tvořen několika dílčími závody pořádanými v Rajnochovicích, Polkovicích, Jankovicích a Bezměrově. Soutěžilo se v bodovaných disciplínách: trail, horsemanship, pleasure, pole bending, barrel race, a to jak v kategorii open (pro všechny jezdce bez rozdílu věku), tak i v kategorii mládeže do 18 let. Na webu www.westernaci.cz najdete podrobné informace o průběhu a pravidlech poháru.

Hlavní myšlenkou bylo vytvořit pro westernové jezdce společnou soutěž, které by se mohli účastnit jezdci a koně všech kategorií, bez toho, aniž by museli mít speciální jezdeckou licenci. Dále pak podpořit mládež a začínající jezdce a více přiblížit westernový sport široké veřejnosti. V průběhu léta, kdy závody probíhaly, se na jednotlivých kolbištích za bohaté účasti diváků z řad příznivců tohoto oblíbeného jezdeckého sportu předvedla více než stovka koní a jezdců amatérů i profesionálů. Věřme, že příští ročník poháru bude minimálně stejně tak pestrý, bohatý na účast a divácky atraktivní jako ten letošní.

Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru