Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Myš bodlinatá - druh Acomys cahirinus
Sdílet:

Myš bodlinatá - druh Acomys cahirinus

Tato krásná myška pochází ze severní Afriky, jihozápadní Asie, Kréty a Kypru.

Popis

V přírodě obývá skalnaté pouště a polopouště. Délka trupu je 80-130 mm, délka ocasu 70-140 mm. Na hřbetě má delší tuhé chlupy, ocas má skoro holý. Tato myš je aktivní od večera do rána. 

Chov

Chovné skupiny, a to 1 samce a 2 až 5 samic, sestavujeme z mláďat, aby si na sebe zvykla a snášela se. Nejvhodnější rozměry terária jsou 700 x 500 x 500 mm. Podestýlka z hrubých hoblin bez prachu. Na šplhání dáme větve z ovocných stromů chemicky neošetřovaných. Na dno dáme budky a kameny. Napájíme automatickou napáječkou. Teplota pokojová. 

Na krmení používáme různé směsi pro hlodavce, například pro křečky a myšky. Přidáváme ovoce, zeleninu, kosti z kuřat (na ohryz) a dětské piškoty (jen trošku). 

V zajetí se rozmnožuje velmi dobře, po páření je březí 38 dní. Mláďata v počtu 1-6 jsou slepá. Pohlavně dospívají v 5 měsících. Žijí 2 až 4 roky. 

V ČR se už chovají i barevné mutace. Je to zvířátko spíše pro teraristy, než na ochočení dětem, i když se dá také dobře ochočit. Dá se říci, že se dobře rozmnožuje, ale není samozřejmě tak plodná, jako různí křečci a laboratorní potkani a myšky. 

Autor textu: T. Hart
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru