Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2006 16:42

Ahojki, potřebuji pár rad. Chci si pořidit dva piskomily, a nevím jestli jsou lepší dvě holky nebo dva kluci? Jesli je vhodnější klec nebo terarium? Na co si dát pozor při koupi? Vychytávky ohledně chovu?

16.3.2006 13:45

9248 napsal(a):
Ahojki, potřebuji pár rad. Chci si pořidit dva piskomily, a nevím jestli jsou lepší dvě holky nebo dva kluci? Jesli je vhodnější klec nebo terarium? Na co si dát pozor při koupi? Vychytávky ohledně chovu?

Lepší jsou 2 samičky.Neperou se.Umí s polu dobře vycházet,ale někdy ne...Pokud chceš rozšířit chov poříď si páreček(1 samice a 1 samec)Ale množí se opravdu rychle!

Lepší je rozhodně delší klec.Větrá se,ale je to horší v tom že z toho lítá podestýlka.Je to lepší na údržbu.

Dej si pozor na nemocného pískomila.Je lepší vzít si ho od chovatele se zkušenostma

Dávej jim:hrozny,jablka,okurky,tvrdý chléb,sušené krmivo pro hlodavce,VODU...

Nedávej jim:citrusové plody!(mandarinka,pomeranč atd)

Občas ale málo:salát- max. 2x do měsíce v malých dávkách!Nikdy mu nedávej víc jak 1-2 listy!Můžou mít potom silné potíže!

zkus se podívat na tyto stránky:

http://piskomil.euweb.cz/piskomil.html

http://www.piskomil.zdekon.cz/Home.html

http://www.mujweb.cz/www/piskomil/

přeji hodně štěstí v chovu

PS:všude se píše ať dáváš stále seno,ale moji pískomilové byli po něm vždy nemocní!

16.3.2006 22:44

9248 napsal(a):

Pískomilové při podávání vody mohou trpět na ledviny. Je to celkem problém a mohou i umřít. Bohatě jim stačí jako voda ovoce nebo zelenina. Ještě dávej pozor na avokádo. To je taky pro zvířata jedovaté. Pískomil žije v přírodě v poušti, takže si vystačí i s málem. Takže nic nepřehánět ať ti neuhynou. My napáječky nemáme a množí se celkem slušně(5 mláďat ve vrhu).

17.3.2006 12:39

alisa napsal(a):
Lepší jsou 2 samičky.Neperou se.Umí s polu dobře vycházet,ale někdy ne...Pokud chceš rozšířit chov poříď si páreček(1 samice a 1 samec)Ale množí se opravdu rychle!

Lepší je rozhodně delší klec.Větrá se,ale je to horší v tom že z toho lítá podestýlka.Je to lepší na údržbu.

Dej si pozor na nemocného pískomila.Je lepší vzít si ho od chovatele se zkušenostma

Občas ale málo:salát- max. 2x do měsíce v malých dávkách!Nikdy mu nedávej víc jak 1-2 listy!Můžou mít potom silné potíže!

PS:všude se píše ať dáváš stále seno,ale moji pískomilové byli po něm vždy nemocní!

Chtěla bych se optat, proč pískomil nemůže citrusové plody?

21.3.2006 22:31

9248 napsal(a):

Dobrá rada, kterou chápou i děti: Zvířátkům dáváme zeleninu a ovoco co roste v naší republice. Takže žádné citrusy, avokádo a podobně. To by mohlo i zabít

27.3.2006 15:51

9248 napsal(a):

Ahoj,
lepší jsou asi dvě samičky, ale pokud si koupíš dva samečky - nejlíp ze stejnýho vrhu - prát by se ti neměli, pokud nebudou mít nablízku samičku. Mě se teda samostatně chovaní samci nikdy nepoprali. A pokud je chceš množit, tak si páreček kup, ale já sama mám trochu problém s prodejem mladých, tak pozor, abys pak nedopadl jak já a neměl jich doma celou smečku.
Všechny pískomily mám v teráriích. Terárka maj výhodu v tom, že jim do nich můžeš dát místo pilin třeba písek mixlej s rašelinou a nebudeš to mít po celým pokoji. Oni si v tom budou norovat a rozhodně je to pro ně přirozenější, než vrstvička pilin. Ale piliny jsou samozřejmě taky vhodná podestýlka. Nedoporučovala bych ale hadříky na pelíšek. Oni to rozhryžou a mě se pak do toho jednou zamotalo mimčo a nedokrvovala se mu noha - naštěstí jsme ho ale zachránili. Bohatě jim stačí papírovej ubrousek nebo rulička od toaleťáku.
Při koupi si vyber radši mladší a aktivní jedince. Musí mít lesklý očička bez kysanců a kožíšek bez lysích míst.
Takže přeju šťastnej výběr a ať ti dělaj radost

16.6.2006 10:20

9248 napsal(a):

myslím,že 2 samičky(z vlastní zkušenosti)proto,že se neperou,ale dobrý je i páreček,ale jednou jsem přišel domů a měl jsem mnoho malých.ahojky

22.6.2006 12:28

lukyn napsal(a):
myslím,že 2 samičky(z vlastní zkušenosti)proto,že se neperou,ale dobrý je i páreček,ale jednou jsem přišel domů a měl jsem mnoho malých.ahojky

Dve samicky ci samecky ze stejnyho vrhu, myslim, ze na pohlavi nezalezi.. me se teda samecci neperou, a to se seznamili az jako pomerne dospeli(3 mesice) a kazdy byl od jineho chovatele. Bydli spolu a jeden se bez druhyho nehne:-).Ale neplati to vzdy! Radsi je vem od nejakyho chovatele, tam bude zaruka, ze nedostanes misto dvou samicek parek:-) Jinak k tem citrusovym plodum: u mnoha hlodavcu zpusobuji alergicke reakce, proto se nemaji davat. Vodu opravdu neni moc vhodne davat kvuli ledvinam. davam vodu v misce svym piskomilum jednou tydne, ale stejne si ji nevsimaji, dostavaji denne ovoce, zeleninu a par stebel travy ze zahrady,pripadne mlecne klasky psenice a cerstve vetvicky z ovocnych stromu na ohryz.

24.8.2006 19:29

alisa napsal(a):

Ahoj. Chci se zeptat, kluci mě přesvědčují, abych jim koupil pískomila. Už jsem si něco přečetl, takže budou dva a budou v akvárku, ale chci se zeptat , jestli moc nekoušou. Před tím jsme měli křečíky a kluci se trochu báli, protože prskali. Teda jako ti křečíci

24.8.2006 20:57

semik napsal(a):
Ahoj. Chci se zeptat, kluci mě přesvědčují, abych jim koupil pískomila. Už jsem si něco přečetl, takže budou dva a budou v akvárku, ale chci se zeptat , jestli moc nekoušou. Před tím jsme měli křečíky a kluci se trochu báli, protože prskali. Teda jako ti křečíci

Pro semika. Mi piskomilove teda rozhodne nekousou, uz jsem reagovala na vas inzerat, ze shanite piskomily(nabizim vam dva parky, bud mladatka prave odstavena, jeden starsi nemnozici se parek).Muzete se po domluve prijit podivat.Kontakt mate v odpovedi na inzerat na vasem mailu. Jinak je rozumne mit piskomily v akvariu, taky to tak mam, jinak byste denne vymetali rozhazenou podestylku po cele mistnosti, kde bude stat jejich klec:-) Dotazy ohledne chovu me kdyztak piste na mail.

29.8.2006 08:44

bubla napsal(a):
Dve samicky ci samecky ze stejnyho vrhu, myslim, ze na pohlavi nezalezi.. me se teda samecci neperou, a to se seznamili az jako pomerne dospeli(3 mesice) a kazdy byl od jineho chovatele. Bydli spolu a jeden se bez druhyho nehne:-).Ale neplati to vzdy! Radsi je vem od nejakyho chovatele, tam bude zaruka, ze nedostanes misto dvou samicek parek:-) Jinak k tem citrusovym plodum: u mnoha hlodavcu zpusobuji alergicke reakce, proto se nemaji davat. Vodu opravdu neni moc vhodne davat kvuli ledvinam. davam vodu v misce svym piskomilum jednou tydne, ale stejne si ji nevsimaji, dostavaji denne ovoce, zeleninu a par stebel travy ze zahrady,pripadne mlecne klasky psenice a cerstve vetvicky z ovocnych stromu na ohryz.

já mám doma parecek piskacu i kdyz jsem si nechala nekolik mladat(jiz dospela)samci se mi take neperou lepsi by byl parecek=)))pak mas i prirustky=))

7.9.2006 19:58

9248 napsal(a):

ty dve samicky a je jedno jestli akvarko nebo klec v akvarku si muzou delat nori .. ja mam klec

Přidejte reakci

Přidat smajlík