Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2009 12:13
bohumila

XXX.XXX.99.231

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pižmovky.Kdysi jsme je měli ale už jsem to zapoměla.Dřív jsme měli 2 kačeny a kačera ale bylo docela hodně kachňat kolikrát i 30 ale to je pro mě moc a tak se chci zeptat jestli stačí ke kačerovi 1 kachna.
Také mě napadlo že bych měla dvě ale nenechla bych sednout po druhé a mít jen jednou ročně.Děkuji Bohumila

6.3.2009 13:03
alesh

XXX.XXX.44.2

bohumila napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pižmovky.Kdysi jsme je měli ale už jsem to zapoměla.Dřív jsme měli 2 kačeny a kačera ale bylo docela hodně kachňat kolikrát i 30 ale to je pro mě moc a tak se chci zeptat jestli stačí ke kačerovi 1 kachna.
Také mě napadlo že bych měla dvě ale nenechla bych sednout po druhé a mít jen jednou ročně.Děkuji Bohumila

Dobrý den,
je lepší mít dvě kachny, kačer může mít až 5 kachen, ale to si myslím, že už je moc. 2 jsou ideální, kačer totiž kolikrát když kachna sleze z hnízda, tak ji začne honit a ona už o něj nejeví zájem, tak proto by se hodila i druhá kachna. Můžete je nechat sedět 2 krát ročně a káčata prodat, když si nechcete všechny nechat. Aleš

6.3.2009 13:31
bohumila

XXX.XXX.99.231

alesh napsal(a):
Dobrý den,
je lepší mít dvě kachny, kačer může mít až 5 kachen, ale to si myslím, že už je moc. 2 jsou ideální, kačer totiž kolikrát když kachna sleze z hnízda, tak ji začne honit a ona už o něj nejeví zájem, tak proto by se hodila i druhá kachna. Můžete je nechat sedět 2 krát ročně a káčata prodat, když si nechcete všechny nechat. Aleš

Děkuji za odpověď a ještě bych se zeptala kdybych si sehnala loňské kačeny a kačera mohla bych je nechat sedět ještě letos?
Děkuji Bohumila

6.3.2009 14:20
petrzmerina

XXX.XXX.177.152

bohumila napsal(a):
Děkuji za odpověď a ještě bych se zeptala kdybych si sehnala loňské kačeny a kačera mohla bych je nechat sedět ještě letos?
Děkuji Bohumila

Záleží jestli se jim u Vás bude chtít tak narychlo nasednout, ale myslím si, že by v tom neměl být problém. Jestli chcete jít touto cestou (koupit teď loňská zvířata) tak doporučuji shánět co nejrychleji, protože teď už začnou všem snášet a kačenu která už snáší Vám nikdo neprodá. Leda že by byly pozdní. To by ještě chvíli mohlo trvat než by nasedli, ale jak se začíná hlásit jaro tak se vše chce množit. Ještě k předchozímu dotazu. Chováme pižmovky 1,1 a nemáme problémy. Stává se, že pižmovky nasednou i 3x do roka. Mít 2 kačeny a nechat je vysedět jen 1 líheň je podle mne zbytečné krmení 1 kačeny navíc. Myslím si, že vejce, káčata či vykrmené kachny by nebyl problém prodat.
Přeji hodně štěstí s chovem. Petr

6.3.2009 14:39
bohumila

XXX.XXX.99.231

petrzmerina napsal(a):
Záleží jestli se jim u Vás bude chtít tak narychlo nasednout, ale myslím si, že by v tom neměl být problém. Jestli chcete jít touto cestou (koupit teď loňská zvířata) tak doporučuji shánět co nejrychleji, protože teď už začnou všem snášet a kačenu která už snáší Vám nikdo neprodá. Leda že by byly pozdní. To by ještě chvíli mohlo trvat než by nasedli, ale jak se začíná hlásit jaro tak se vše chce množit. Ještě k předchozímu dotazu. Chováme pižmovky 1,1 a nemáme problémy. Stává se, že pižmovky nasednou i 3x do roka. Mít 2 kačeny a nechat je vysedět jen 1 líheň je podle mne zbytečné krmení 1 kačeny navíc. Myslím si, že vejce, káčata či vykrmené kachny by nebyl problém prodat.
Přeji hodně štěstí s chovem. Petr

Jestli to víde tak začnu brzy, příští týden pojedu do Kolína na trh snad kačenu se ženu
jedna známá má loňské kačery snad je ještě nezabila.
Děkuji za odpovědi Bohumila

6.3.2009 15:29
lavacca

XXX.XXX.1.3

bohumila napsal(a):
Jestli to víde tak začnu brzy, příští týden pojedu do Kolína na trh snad kačenu se ženu
jedna známá má loňské kačery snad je ještě nezabila.
Děkuji za odpovědi Bohumila

nevím odkud jste - ale máme na prodej loňského (dubnového) kačera pižmového - celo bílý. Tak kdyby jste měla zájem, jsme do Velkých Popovic (Praha -východ).

6.3.2009 16:42
bohumila

XXX.XXX.99.231

lavacca napsal(a):
nevím odkud jste - ale máme na prodej loňského (dubnového) kačera pižmového - celo bílý. Tak kdyby jste měla zájem, jsme do Velkých Popovic (Praha -východ).

Dobrý den děkuji za nabídku ale bohužel je to moc daleko a já mám omezené možnosti cestování i jet do Kolína je problém a to je to jen 30 minut cesty .
Ještě jednou děkuji jste moc hodná ale asi se poohlédnu v trhu a když by to nevyšlo
počkám na podzim známá je chová tak bych si od ní nějaké na chov vzala.
Ještě jednou děkuji Bohumila

6.3.2009 20:42
peter z bratislavy

XXX.XXX.83.75

bohumila napsal(a):

Prepáčte,
ale nedá mi sa opýtať, prečo zaťažujete moderované fórum Vašim príspevkom, ktorý mohol byť úplne kľudne v nemoderovanom fóre,keďže postráda akékoľvek fotky (ako aj odpovede na neho).
Takýchto je tu viac ako dosť!, v poslednom období!!

Načo je to dobré?

Moderované fórum postupne stráca svoj zmysel, lebo kvôli podobným príspevkom sa zahlcuje a začína plniť funkciu aj nemoderovaného fóra ja inzercie.

Asi by mal moderátor fóra začať robiť trochu poriadok a selekciu, inak z toho bude "bordel" a každý dá príspevok kam ho napdne, "bez ladu a skladu"!

Skúste sa zamyslieť, skôr než prispejete, kam Váš príspevok patrí.
Všetci si chceme vzájomne pomáhať chovateľskými radami, ale niekedy už strácam záujem prispievať (po toľkých rokoch), lebo mám pocit, že viacerí sú tak pohodlní, že hodia sem hocičo, len aby sa prezentovali, bez ohľadu na to, že podobná téma je tu už niekde v minulosti pertraktovaná. Stačí si zadať do vyhľadávača príslušné kľúčové slovíčko.

Skúste sa prosím zamyslieť, príp. pozrieť do historie, než zadáte príspevok, či už tu predtým nebolo neičo podobné predtým niekedy pretriasané.

Všetci (aspoň ja) posielam príspevky vo svojom voľnom čase (a aj ten niečo stojí), tak nech to nerobím zbytočne.

"Lepšie sa je učiť na chovateľských chybách cudzieho, ako na svojich"!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík