st toman
napsal(a):
Nezkoušejte nic jiného,než kompletní směs pro kuřata ,která je obchodně značena K1. Je to vyvážené krmivo a krmí se samotné samozřejmě s čistou vodou na pití.Zdraví St. Toman
No já se právě chci vyvarovat chyb, tak potřebuju poradit. Něco jsem jim už ale nabídnout musela- míchanici z vajíčka,strouhanky,kuk. šrotu,mrkev na drobno. Pamatuju z dětství,když žádné směsi nebyli. Dneska jsem lítala a sháněla K1. Jo, měly. Ale nerozvažujou . No a těch kuřátek bude max. 10.
anihak
napsal(a):
No já se právě chci vyvarovat chyb, tak potřebuju poradit. Něco jsem jim už ale nabídnout musela- míchanici z vajíčka,strouhanky,kuk. šrotu,mrkev na drobno. Pamatuju z dětství,když žádné směsi nebyli. Dneska jsem lítala a sháněla K1. Jo, měly. Ale nerozvažujou . No a těch kuřátek bude max. 10.
Pro první dva tři dny života jim budou stačit ty jáhly, jinak my tím krmíme protože tuhle směs u nás prostě vůbec nevedou, pouze nějakou pro starší kuřata a dospělé slepice. A pak dáváme na hrubo našrotovaný pšeničný šrot, uvařené vajíčko a kousek bramboru, a jsou v ohrádce na travičce- cca tak od stáří jednoho týdne podle počasí.
anihak
napsal(a):
No já zvědavá, kolik jich bude .
araukana
napsal(a):
Moc bych to neřešil . Pokud jsou se slepicí (kvočnou ) tak jenom mačkane zrní nebo jenom drcene . Bílkoviny jim kvočna sežene pokud mají výběh na travičku . Brouček sem , brouček tam a je to lepší než míchanice . araukana
Nojo. Už je vyvedla ven, má jich 6, ale ještě zbývá 5 vajíček. No já koukala, jak je vodí a volá k hmyzu. Bože to je nádhera! Mají travnatý výběh, a zobaly krásně tu míchanici, ještě jsem přidala trošku Roboranu a pšen.šrotu. Podle vašich rad si teda myslím, že to snad dělám teda dobře, a moc vám děkuju.
anihak
napsal(a):
Nojo. Už je vyvedla ven, má jich 6, ale ještě zbývá 5 vajíček. No já koukala, jak je vodí a volá k hmyzu. Bože to je nádhera! Mají travnatý výběh, a zobaly krásně tu míchanici, ještě jsem přidala trošku Roboranu a pšen.šrotu. Podle vašich rad si teda myslím, že to snad dělám teda dobře, a moc vám děkuju.
Pokud Vám už slezla z vajíček tak z těch ostatních už se asi moc nevylíhne, protože se zachladí. Ona si teďka bude hledět vylíhlejch prcků. JInak to jak z pod ní vykukují nemá chybu
ambra
napsal(a):
Pokud Vám už slezla z vajíček tak z těch ostatních už se asi moc nevylíhne, protože se zachladí. Ona si teďka bude hledět vylíhlejch prcků. JInak to jak z pod ní vykukují nemá chybu
Ahá, a ikdyž se na ně asi za 20 minut vrátila? Tak až zase sleze mám je vzít pryč?Nebo co .
st toman
napsal(a):
Dejte ta kuřata na den, dva pod žárovku a ona ta vajíčka co nejsou vylíhlá, dosedí. Potom ta kuřata až budou všechna vylíhlá dáte zpět pod kvočnu. Zdraví St. Toman
Tak jak píše p. Toman a pokud byla 20min pryč tak to nevadí.Držím palce aby min. ještě 2kuřátka přibyla.
anihak
napsal(a):
Nojo, ale ona sedí dál jak přibitá, kuřátka u ní, chodí si zobat a pít, tak to asi nechat jak to je né ?
Tak se vyklubalo 7 kuřátek z 11vajíček, to sedmé ještě není . Ale kachna sedí už 37 den a nic. Nechat ji, nebo co s ní?
anihak
napsal(a):
Tak se vyklubalo 7 kuřátek z 11vajíček, to sedmé ještě není . Ale kachna sedí už 37 den a nic. Nechat ji, nebo co s ní?
.
anihak
napsal(a):
Nechce se jim do pršavýho počasí asi .
Pardon, to kachna není teda .To druhá Wyandotka zkouší mít taky potomstvo.
anihak
napsal(a):
Pardon, to kachna není teda .To druhá Wyandotka zkouší mít taky potomstvo.
Tak na předešlých obrázkách kachny nějak zazmatkovala, nicméně tato měla ze 14 vajec 9 plných, káčátka vyklubaly dvě. Ale ta druhá ???? Tady to je .
anihak
napsal(a):
Tak na předešlých obrázkách kachny nějak zazmatkovala, nicméně tato měla ze 14 vajec 9 plných, káčátka vyklubaly dvě. Ale ta druhá ???? Tady to je .
Ze 16 vajec 13 káčátek.