Dobrý den, pořídil jsem si 5 japonských křepelek na okrasu. Chovatel od kterého jsem je kupoval mi tvrdil že budou také snášet a zatím nesnesli nic. Jsou divokého zbarvení. Zajímalo by mě jak se u těchto křepelek dá rozpoznat pohlaví. Děkuji za odpověď. Pokud můžete dejte sem také fotky vašich křepelek, já se pokusím dát fotky ještě dnes MAR.
marvot
napsal(a):
Dobrý den, pořídil jsem si 5 japonských křepelek na okrasu. Chovatel od kterého jsem je kupoval mi tvrdil že budou také snášet a zatím nesnesli nic. Jsou divokého zbarvení. Zajímalo by mě jak se u těchto křepelek dá rozpoznat pohlaví. Děkuji za odpověď. Pokud můžete dejte sem také fotky vašich křepelek, já se pokusím dát fotky ještě dnes MAR.
Úplně nejlepší je, vypozorovat která křepelka ´,,toká -= křičí´´. Ani nevím k čmeu ten jejich křik přirovnat. No, ten co křičí je sameček.
Nevěřila jsem tomu, dokud jsme si nepřivezli 30 ks samečků (29 na jídlo a 1 k nosným samičkám, aby měly chlapáka) a 5 samiček. Samečci neustále ,,tokali´´, to vám bylo křiku.
Jinak co se týče zbarvení - samečci bývají zbarveni více do červenea(aspoň my jsme v těch 30 kusech měli asi 20 kusů světla i tmavě červených, ostatek byl zbarvený jako samičky.)
A co se týče snášky - my jsme si přivezli prý 40 denní (ale řekla bych jim cca 28-30 dní, aspoň dle velikosti) samičky a snášet začaly po 6,5 týdnech u nás. Od té doby nesly 4 měsíce s malými výkyvy 5 ks vajec(máme 5 samiček). Teďka zrovna přepeřují, tak nesou 1-3 vajíčka denně.
Nyní máme doma 5 nosných slepiček + masného kohoutka. Viz foto. Ta červenější křepelka je sameček.
lavacca
napsal(a):
Úplně nejlepší je, vypozorovat která křepelka ´,,toká -= křičí´´. Ani nevím k čmeu ten jejich křik přirovnat. No, ten co křičí je sameček.
Nevěřila jsem tomu, dokud jsme si nepřivezli 30 ks samečků (29 na jídlo a 1 k nosným samičkám, aby měly chlapáka) a 5 samiček. Samečci neustále ,,tokali´´, to vám bylo křiku.
Jinak co se týče zbarvení - samečci bývají zbarveni více do červenea(aspoň my jsme v těch 30 kusech měli asi 20 kusů světla i tmavě červených, ostatek byl zbarvený jako samičky.)
A co se týče snášky - my jsme si přivezli prý 40 denní (ale řekla bych jim cca 28-30 dní, aspoň dle velikosti) samičky a snášet začaly po 6,5 týdnech u nás. Od té doby nesly 4 měsíce s malými výkyvy 5 ks vajec(máme 5 samiček). Teďka zrovna přepeřují, tak nesou 1-3 vajíčka denně.
Nyní máme doma 5 nosných slepiček + masného kohoutka. Viz foto. Ta červenější křepelka je sameček.
no, nic moc klvalita, ale sameček stojí v levém rohu.
marvot
napsal(a):
Sliepočka prepelice japonskej - prsia sú frkané
egi
napsal(a):
Sliepočka prepelice japonskej - prsia sú frkané
Kohútik prepelice japonskej - prsia sú lososovej farby s oranžovohrdzavou podkovou
egi
napsal(a):
Kohútik prepelice japonskej - prsia sú lososovej farby s oranžovohrdzavou podkovou
Párik
marvot
napsal(a):
tak jsem je dneska nafotila detailněji - sameček, za ním samička.
Dobrý deň.Prosím Vás pomohli by ste mi z určením pohlavia prepelíc. Všetky su hnedé fŕkane len tieto dve sú odliśné. Prepáčte za kvalitu fotiek no fotak som zabudol v práci.Ďakujem veľmi pekne za prípadne príspevky.
Takže u divoce zbarvených je to brnkačka. Na fotce výše je to dobře vidět, slepička má kropenatou náprsenku, kohoute světlou jako celé bříško. To se pozná velmi brzo, v podstatě dříve, než se projeví další pohlavní znaky. U ostatních zbarvení musíme počkat právě na tyhle znaky. Kohoutek má zadeček protáhlejší, později se objeví zvětšený biskup nebo jak to nazvat (varlata to ale nejsou) a jak píše paní v jiném příspěvku, při lehkém zmáčknutí kloaky vyleze bílá pěna jako pěna holení . Slepičky mají kolem kloaky tmavé zbarvení - to je v podstatě barvivo, kterým malují vajíčka. A křik je jasný, to jsou kluci. To je ale časově dost náročné . Barbora.
andreakiss
napsal(a):
Dobrý den, zkuste jim zmáčknout zadeček. Pokud vyleze bílá pěna, je to kluk. Poradila mi to paní, od které mám křepelky masné mahagonové. A.
To je opravdu nejlepší identifikace. Podle vzhledu jsem také nepoznala a podle toho jejich "křiku" těžko-když ho hned neodchytnete mezi ostatními.