Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2009 16:09
egi

XXX.XXX.73.58

Vzhľadom na to, že sa to u nás trocha rozrastlo , musel som sa upriamiť na stavbu nového kurína pre moje wyandotky.
Prikladám zopár fotiek v chronologickom slede:

29.11.2009 16:10
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Vzhľadom na to, že sa to u nás trocha rozrastlo , musel som sa upriamiť na stavbu nového kurína pre moje wyandotky.

29.11.2009 16:12
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Z vnútra pre pokrytím OSB doskami

29.11.2009 16:17
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Z vnútra pre pokrytím OSB doskami

Kurín je rozdelený na 3 menšie kuríny. Je predelený latami do výšky 60 cm, aby mali kury svoje súkromie. Zvyšná časť až po strop je králičie pletivo, čím som dosiahol ľahšie udržanie konštantnej teploty v celom kuríne.

29.11.2009 16:19
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Kurín je rozdelený na 3 menšie kuríny. Je predelený latami do výšky 60 cm, aby mali kury svoje súkromie. Zvyšná časť až po strop je králičie pletivo, čím som dosiahol ľahšie udržanie konštantnej teploty v celom kuríne.

Namontované OSB dosky spolu s prvým náterom

29.11.2009 16:20
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Namontované OSB dosky spolu s prvým náterom

29.11.2009 16:23
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Na fotke druhý náter.
Počasie nám síce celý čas neprialo, ale pomaly sme postupovali...

29.11.2009 16:25
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Na fotke druhý náter.
Počasie nám síce celý čas neprialo, ale pomaly sme postupovali...

Argo tu musel vidieť tiež

29.11.2009 16:26
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Argo tu musel vidieť tiež

29.11.2009 16:27
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Dokončené výbehy s osadenstvom

29.11.2009 16:28
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Dokončené výbehy s osadenstvom

29.11.2009 16:32
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Je kosa, ide sa dnu

29.11.2009 16:33
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Je kosa, ide sa dnu

29.11.2009 16:53
zbosace

XXX.XXX.198.126

egi napsal(a):

Ticho závidím . To by sa mi asi do dvora nevošlo. Čo tvorí dno výbehu alebo voliery?

29.11.2009 17:04
egi

XXX.XXX.73.58

zbosace napsal(a):
Ticho závidím . To by sa mi asi do dvora nevošlo. Čo tvorí dno výbehu alebo voliery?

Dno je štrk, veľmi sa mi to osvedčilo, pri častých dažďochje to perfektná vec.
Sliepky sa v tom rady prehrabávajú a po čase to udupú, čím vytvoria ľahko udržiavateľné pevné dno.

29.11.2009 18:47
fanous

XXX.XXX.166.34

egi napsal(a):
Dno je štrk, veľmi sa mi to osvedčilo, pri častých dažďochje to perfektná vec.
Sliepky sa v tom rady prehrabávajú a po čase to udupú, čím vytvoria ľahko udržiavateľné pevné dno.

Tak to je perfektní to jste vymyslel sám nebo je to někde okoukané. Jen co mě zaujalo je to stlučené a pak eště pobité dřevotřískou? Tak mě to inspirovalo a přesně tak nějak si to postavym taky jen mě eště zajímá vršek máte taky zakrytý jako volieru ? Děkuju za vložení fota moc se mi to líbí a jen tak z drzosti plánek náhodou nemáte? Jinak

29.11.2009 20:28
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

egi napsal(a):

Ty br´do klobouk dolů to je luxus !!!

29.11.2009 20:29
egi

XXX.XXX.73.58

malaceskafarma napsal(a):
Ty br´do klobouk dolů to je luxus !!!

Ďakujem.
Riešil som to sám, podľa možností, čo mi malý priestor vodolil. Dosť som nad tým hútal a toto z toho vzniklo...
Drevené dosky sú ešte obité OSB doskami. o hrúbke 8 mm. Ako izolácia je to perfektné. Kurín je vlastne okrem spodku pokrytý OSB doskami všade. Spodok sú hrubé fošne. Vetranie mám z boku. OSB dosky sú pokryté kavalitnou farbou, na ktorej som nešetril. Z tenkej dosky farba spravila pevný a lesklý materiál, ktorý je maximálne vodeodolný a okulahodiaci čo som chcel docieliť
Vrch výbehov zatiaľ nemám zakrytý, aj som chcel, no zatiaľ to nechám tak, maximálne prekryjem vrch pletivom, čo už nie je nič komplikované.
Plány mám, ale skôr ako pomôcka pre mňa, pri rozmiestnení, no pri vkladaní do prílohy z toho nie je nič vidieť...

3.12.2009 12:26
smejdka

XXX.XXX.32.105

egi napsal(a):
Ďakujem.
Riešil som to sám, podľa možností, čo mi malý priestor vodolil. Dosť som nad tým hútal a toto z toho vzniklo...
Drevené dosky sú ešte obité OSB doskami. o hrúbke 8 mm. Ako izolácia je to perfektné. Kurín je vlastne okrem spodku pokrytý OSB doskami všade. Spodok sú hrubé fošne. Vetranie mám z boku. OSB dosky sú pokryté kavalitnou farbou, na ktorej som nešetril. Z tenkej dosky farba spravila pevný a lesklý materiál, ktorý je maximálne vodeodolný a okulahodiaci čo som chcel docieliť
Vrch výbehov zatiaľ nemám zakrytý, aj som chcel, no zatiaľ to nechám tak, maximálne prekryjem vrch pletivom, čo už nie je nič komplikované.
Plány mám, ale skôr ako pomôcka pre mňa, pri rozmiestnení, no pri vkladaní do prílohy z toho nie je nič vidieť...

Donutilo mě se to po dlouhé době přihlásit : TEN KURNÍK JE PROSTĚ SUPROVÝ !!!!!!!!!
Negi, nechcete sem ještě vložit nějaké fotky interiéru (světla, hřady atd.)?
Jak je to s čištěním? POhoda? Páč tam asi nevlezete, nebo jo? Snažím se to nějak poměřit vzhledem k malým slepičkám, ale névim, névim, nepoznám...

Myslela jsem si, že můj kurňajz (také z OSB desek, ale pouze z nich, je umístěn ve stodole) je celkem luxusní, ale prdlajz. Negiho slepice prostě musí mít činžáky a hotovo.

Ještě se nám Negi pochlubte, na kolik peněz Vás ten slepičí satelit cca přišel :-) ?

Každopádně nepokrytě závidím. V dobrým :-)

3.12.2009 14:05
egi

XXX.XXX.225.112

smejdka napsal(a):
Donutilo mě se to po dlouhé době přihlásit : TEN KURNÍK JE PROSTĚ SUPROVÝ !!!!!!!!!
Negi, nechcete sem ještě vložit nějaké fotky interiéru (světla, hřady atd.)?
Jak je to s čištěním? POhoda? Páč tam asi nevlezete, nebo jo? Snažím se to nějak poměřit vzhledem k malým slepičkám, ale névim, névim, nepoznám...

Myslela jsem si, že můj kurňajz (také z OSB desek, ale pouze z nich, je umístěn ve stodole) je celkem luxusní, ale prdlajz. Negiho slepice prostě musí mít činžáky a hotovo.

Ještě se nám Negi pochlubte, na kolik peněz Vás ten slepičí satelit cca přišel :-) ?

Každopádně nepokrytě závidím. V dobrým :-)

Esteraz dakujem :)) Interier este vyfoteny nemam, cez vikend dolozim nejake fotky.
Celkova vyska kurina je 175cm s 10cm-ovym spadom dozadu. Hlbka je 135cm a sirka jednotlivych kurinov je 133cm, cize celkova dlzka je dokopy 400cm. Je na honach, ktore maju vysku 40cm; je dost vysoko nad zemou, ale to som chcel, aby som mohol pod kurin v plete zavesit napajacky a krmitka.
Dvere na kurinoch maju vysku 90cm a sirku 55cm, cize sa tam bez problemov dostanem :))
V kazdom kurine je iba jeden hrad(v zadnej casti), ktory je asi 50 cm od podlahy, takto si sliepky nekokuruju a su vsetky spokojne.
Ako som uz spominal vo vnutri mam asi do 1/3 od spodu priecky a zvysna cast je kralicie pletivo, ktore som povodne nechcel, ale bodove je neskutocne drahe :((
Celkovu kalkulaciu budem robit cez vikend, bo som este nejake drobnosti musel dokupovavat.
Osvetlenie je v strednom kurine, odkial cez kralicie pletivo osvetluje aj dva bocne.
Casovy spinac nemam, ale ani ho netreba.
Podvecer, ked pridem z prace zapnem, vecer o pol osmej vypnem. Rano o 06.00. ked zacnem krmit zapnem, sliepky sa do briezdenia zdrzuju v kurine, kde sa krmia a o tej 7.30hod. su uz vsetky vonku, kedy vypina vzdy niekto z rodiny kto je este doma.
Kukan ma zatial iba jednu, ostatne su provizorne, ale cez vikend to uz hadam dotiahnem do zdarneho konca a budem finisovat.

Stavba zabrala vela casu, chybu som spravil tam, ze som zacal na jesen, ked sa dni kratia, je uprsane pocasie, ale hold clovek sa uci na vlastnych chybach.

P.S. Ti, co sa zaujimali o stav sliepok, je to ovela lepsie, no nezakriknem to.
Minuly piatok som od veta bral antibiotika(reklamu robit nebudem), ktore s najvacsou pravdepodobnostou zabrali, pretoze su uz vsetky vystavne kusy v pohode, az na zopar jedincov z domu, ktore to chytili cez pletivo od ostatnych.
Takze tak a cez vikend doplnim chybajuce info a foto.

Zdravi Negi

12.12.2009 16:59
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Esteraz dakujem :)) Interier este vyfoteny nemam, cez vikend dolozim nejake fotky.
Celkova vyska kurina je 175cm s 10cm-ovym spadom dozadu. Hlbka je 135cm a sirka jednotlivych kurinov je 133cm, cize celkova dlzka je dokopy 400cm. Je na honach, ktore maju vysku 40cm; je dost vysoko nad zemou, ale to som chcel, aby som mohol pod kurin v plete zavesit napajacky a krmitka.
Dvere na kurinoch maju vysku 90cm a sirku 55cm, cize sa tam bez problemov dostanem :))
V kazdom kurine je iba jeden hrad(v zadnej casti), ktory je asi 50 cm od podlahy, takto si sliepky nekokuruju a su vsetky spokojne.
Ako som uz spominal vo vnutri mam asi do 1/3 od spodu priecky a zvysna cast je kralicie pletivo, ktore som povodne nechcel, ale bodove je neskutocne drahe :((
Celkovu kalkulaciu budem robit cez vikend, bo som este nejake drobnosti musel dokupovavat.
Osvetlenie je v strednom kurine, odkial cez kralicie pletivo osvetluje aj dva bocne.
Casovy spinac nemam, ale ani ho netreba.
Podvecer, ked pridem z prace zapnem, vecer o pol osmej vypnem. Rano o 06.00. ked zacnem krmit zapnem, sliepky sa do briezdenia zdrzuju v kurine, kde sa krmia a o tej 7.30hod. su uz vsetky vonku, kedy vypina vzdy niekto z rodiny kto je este doma.
Kukan ma zatial iba jednu, ostatne su provizorne, ale cez vikend to uz hadam dotiahnem do zdarneho konca a budem finisovat.

Stavba zabrala vela casu, chybu som spravil tam, ze som zacal na jesen, ked sa dni kratia, je uprsane pocasie, ale hold clovek sa uci na vlastnych chybach.

P.S. Ti, co sa zaujimali o stav sliepok, je to ovela lepsie, no nezakriknem to.
Minuly piatok som od veta bral antibiotika(reklamu robit nebudem), ktore s najvacsou pravdepodobnostou zabrali, pretoze su uz vsetky vystavne kusy v pohode, az na zopar jedincov z domu, ktore to chytili cez pletivo od ostatnych.
Takze tak a cez vikend doplnim chybajuce info a foto.

Zdravi Negi

Zopár fotiek interiéru, ospraveďlňujem sa za kvalitu, fotil som ich dnes podvečer...

12.12.2009 17:00
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Zopár fotiek interiéru, ospraveďlňujem sa za kvalitu, fotil som ich dnes podvečer...

12.12.2009 17:02
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

lampa nad dverami stredného kurínu

12.12.2009 17:04
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
lampa nad dverami stredného kurínu

12.12.2009 17:07
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Pohľad z vetraciehoh okna na boku kurína

12.12.2009 17:08
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Pohľad z vetraciehoh okna na boku kurína

12.12.2009 18:22
oskar222

XXX.XXX.93.15

egi napsal(a):

je to nadherny pohled-kurnik vzorovy a slepice jak z křišťálu...parada!

12.12.2009 21:22
smejdka

XXX.XXX.127.230

egi napsal(a):

Negi děkuji, nádhera...prostě nádhera...promyšlený, vychytaný...ještě že moje slepice nechodí po večerech na net, to by bylo keců (smůlu má můj chlap, jehož jedna slepice po večerech na net chodí a teď mu bude máchat fotkama před nosem, že je náš kurník odfláknutý .
A jaký kurín, takové sliepočky: krásné.
Zase závidím (v dobrém).

16.12.2009 10:51
egi

XXX.XXX.73.58

smejdka napsal(a):
Negi děkuji, nádhera...prostě nádhera...promyšlený, vychytaný...ještě že moje slepice nechodí po večerech na net, to by bylo keců (smůlu má můj chlap, jehož jedna slepice po večerech na net chodí a teď mu bude máchat fotkama před nosem, že je náš kurník odfláknutý .
A jaký kurín, takové sliepočky: krásné.
Zase závidím (v dobrém).

Zvieratá sú konečne "fit", no za to ich chovateľ ochorel

16.12.2009 10:52
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Zvieratá sú konečne "fit", no za to ich chovateľ ochorel

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2009 19:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

egi napsal(a):

Dobrý večer, niej ta biela sliepka s čiernou kolumbíjskou kresbou a operením na behákoch mileflerka? Ak nie tak aké plemeno to potom je?Ďakujem
Marko

16.12.2009 20:58
egi

XXX.XXX.73.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer, niej ta biela sliepka s čiernou kolumbíjskou kresbou a operením na behákoch mileflerka? Ak nie tak aké plemeno to potom je?Ďakujem
Marko

Ahoj Marko, nie, nie je. MIleflerka by bola polovica tejto. Je to sliepocka zdrobnelej sundhajmskej kury, zial jedina, ktora sa mi vyliahla. Je to vyborna nosnica velkych hnedych vajec.

18.12.2009 09:20
mysak

XXX.XXX.46.80

egi napsal(a):

Klobouk dolu, mistře...

18.12.2009 16:53
egi

XXX.XXX.73.58

mysak napsal(a):
Klobouk dolu, mistře...

ďakujem, no ten lakenfelďák je/bol ukážkový

18.12.2009 18:23
on marek

XXX.XXX.48.148

egi napsal(a):
ďakujem, no ten lakenfelďák je/bol ukážkový

eusen zdravim ta; pocuj do budok kde znasaju vajicka musis otvorit velke dvere??

18.12.2009 19:20
egi

XXX.XXX.73.58

on marek napsal(a):
eusen zdravim ta; pocuj do budok kde znasaju vajicka musis otvorit velke dvere??

ahoj,
ano staci otvorit iba velke dvere, su to debnicky, ktore su premiestnitelne, na tomo mieste sa mi to osvedcilo najviac.
Sliepka vchadza do kukane zo vnutra a ja vyberam vajicka otvorenim velkych dveri vecer z vonka cez vynechany otvor, ale tiez ich mozem premiestnit, ked cistim alebo to z nejakych dovodov nebude vyhovovat...
Co holuby???

19.12.2009 21:58
on marek

XXX.XXX.58.124

egi napsal(a):
ahoj,
ano staci otvorit iba velke dvere, su to debnicky, ktore su premiestnitelne, na tomo mieste sa mi to osvedcilo najviac.
Sliepka vchadza do kukane zo vnutra a ja vyberam vajicka otvorenim velkych dveri vecer z vonka cez vynechany otvor, ale tiez ich mozem premiestnit, ked cistim alebo to z nejakych dovodov nebude vyhovovat...
Co holuby???

no ste ma s petom vobec nepotesily ked ste zo seneckej vystavy daly iba hydinu; a hlavne ake paradne klietky mate otec o nich basnil este ani neboli na organizacii a ked ich doniesol tak sme spolu volali 3x za den

20.12.2009 08:59
egi

XXX.XXX.73.58

on marek napsal(a):
no ste ma s petom vobec nepotesily ked ste zo seneckej vystavy daly iba hydinu; a hlavne ake paradne klietky mate otec o nich basnil este ani neboli na organizacii a ked ich doniesol tak sme spolu volali 3x za den

Ale ved klietky sme mali nove iba my hydinari... mal si dojst na vystavu a mohol si si ich osobne pozriet :)) ved Taliansko nie je az tak daleko, ci ?

16.11.2010 20:58
jopr

XXX.XXX.181.101

Je to veľmi prepracovaný kurín. Paráda.:-) Mám dve otázky - koľko sliepok je chovaných v jednej časti kurína? Aký veľký výbeh je pre jednú časť kurína?

18.11.2010 10:13
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Máte moc pěkné zařízení. Mám dotaz, zda se ve škvírách mezi vnitřnímy prkny nezdržují roztoči, mám s tím v dřevěných kurnících problém:-( Proto se chystám stavět zděné nebo z hliníkových desek se zateplením. Díky za info.

Neregistrovaný uživatel

18.11.2010 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.57

Dobrý den, mohu znát správné pojmenování prvních z.w? mramorová? porcelánová? jaká vlastně, děkuji všem.smajlík

18.11.2010 15:47
dorm

XXX.XXX.64.242

ja osobně jdu do této,ale na kolečkách mobilní,posuv po zahradě

19.11.2010 16:11
dorm

XXX.XXX.64.242

Jiří Herynek napsal(a):
Máte moc pěkné zařízení. Mám dotaz, zda se ve škvírách mezi vnitřnímy prkny nezdržují roztoči, mám s tím v dřevěných kurnících problém:-( Proto se chystám stavět zděné nebo z hliníkových desek se zateplením. Díky za info.

roztoče bych asi řešil vnitřek sádrošem jak na těch fotkách nahoře...a plášť jak egi z osb desek nebo 5mm cetrisu,to záleží jak se komu co líbí.Samosebou že egiho domeček z osb má takový lepší nádechsmajlík..foto z netu od zlejch němcůsmajlík i tak se dá pojmout kurnik z venčísmajlík

Neregistrovaný uživatel

19.11.2010 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.231

Mohl by zde nikdo prosím napsat správný název Wyandotek z první fotografie? mám navíc dva takové kohoutky.Děkujismajlík

19.11.2010 20:34
dorm

XXX.XXX.64.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mohl by zde nikdo prosím napsat správný název Wyandotek z první fotografie? mám navíc dva takové kohoutky.Děkujismajlík

žlutá kolumbijská?smajlík nebo stříbrná černě lemovaná?smajlík

19.11.2010 21:05
dorm

XXX.XXX.64.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

nebo oranžová vlnitásmajlíknebo lososová těžko říct která fotka to má být:-),ale když se podíváš na egiho webovky(mimochodem pěkné)tak to tam najdešsmajlíkhttp://wyandotky.weblahko.sk/Uvod.html

Neregistrovaný uživatel

20.11.2010 12:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.232

Pro dorm:díky za radu Negiho WWW jsou super a co má zvířadt jsem kulil bulvy, tak mám zřejmě lososové, získal jsem vejce jako od porcelánových, ale to je fuk jsou krásné .Jestli by měl někdo zájem mám navýc dva 1,0 .také bych rád získal nějakou slípku, nemáte někdo na prodej? díky všem a Negimu hodně dalších úspěchů v chovusmajlík

Neregistrovaný uživatel

28.11.2010 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.229

dobrý večer všem, z mé skupiny wyandotek lososových se mi jedna slípka přepeřila do trošku tmavšího šatu, přikládám foto a žádám chovatele o názor, je lososová ? je něčím řízlá, děkuji za radysmajlík

Neregistrovaný uživatel

28.11.2010 19:04

Neregistrovaný uživatel

28.11.2010 21:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230

žádný názor?

29.11.2010 15:38
dorm

XXX.XXX.64.242

napsat email egimu..ten je chová,třeba bude vědětsmajlík

26.1.2015 09:23
axo

XXX.XXX.211.168

egi napsal(a):
Ďakujem.

Zdar bolo by mozne zaslat plani toho kurina ?

6.3.2015 10:58
koco

XXX.XXX.194.148

Zdravim,

mna by len zaujimali rozmery vonkajsich volier... dakujem pekne :).

17.3.2015 08:44
enko

XXX.XXX.129.98

Dobrý deň.

Vážený egi, robím rekonštrukciu ustajnenia hydiny a Váš kurín ma veľmi zaujal. Priznám sa chcel by som postaviť našej hydine niečo také pekné a maximálne funkčné, ako Vy. Preto s Vaším dovolením, by som Vás chcel poprosiť o Vaše know how. Či by Ste neboli tak dobrý a nemohli mi poslať plánik kurína s rozmermi a popisom a spotrebou materiálu a aj rozmerami a plánikom voliér? Nič lepšie a funkčnejšie podľa môjho názore na nete nie je. Ďakujem.

26.3.2015 21:13
david.tomek

XXX.XXX.51.22

Přidejte reakci

Přidat smajlík