Zdravím. Je něco po půlnoci a já se vrátil z pole. Sečeme pšenici a tak se musí kvaltovat, protože hlásí na pátek a celý víkend přeháňky a i veliké deště. Je to ke vzteku, potřeboval bych tak tejden sluníčka a bylo by to v suchu pod střechou, ale zase bych neviděl výstavu v Selčanech a i v Blatné. No pán Bůh nás má rád všechny, chovatele i zemědělce a tak to tak zařídí, že bude přez týden hezky, aby šlo dělat na polích a v sobotu malinko zkrápne, to aby se mohlo vyrazit do Blatné a i do těch Selčan. Už se těším na oboje, neboť jsou to pěkné výstavy. Jediné, co mě chybí každý rok v Selčanech je to, že tam nejsou ptáci. Samozřejmě Blatnou preferuji, protože tam vystavuju svoje slepice a tak to je jasný ne ? Zdraví a na setkání se těší St. Toman
Škoda, každý rok si říkám, že bych se do Blatné ráda podívala, ale vždy máme ve stejný termín propagační výstavu v Tachově a pouťovou výstavu v Kladrubech. Na obou vystavuji zvířata a v Tachově jsem jedním z organizátorů, tak tam jsem celý den. Další výstavu tam už nevměstnám. Snad to vyjde někdy jindy. Přeji ať se výstava vydaří Dana
otevřeno od sedmi ráno v sobotu i v neděli. A jak se tam dostanete? No nejlépe nechat auto asi někde u sokolovny a po té jít přes most směrem do centra, ale hned před školou TGM zahnete do leva. Ostatně na tom mostě narazíte na ceduli Výstava.
Jinak Blatná leží na spojnici Písek - Plzeň
JK
vítěz výstavy 1,0 zdr. barneveldka bílá. Ty tam svítily, obdivuji zářivou čistotu bílé barvy.
Tak to bylo jen pro ilustraci pár foto. Děkuji za drůbežářskou odbornost všem, kdo nám pomohli s výstavou a dodali svá zvířata, přestože jsem si vědom, že srpen není nejvhodnější termín pro výstavní kondici zvířat. Jarní počasí odchovům také nepřálo a snad proto bylo letos obsazení drůbeže poslabší. Stejně tak děkuji všem návštěvníkům za to, že přišli pobejt. V říjnu chystáme okresní výstavu drobného zvířectva, inzerát už je v Chovateli.
Juraj Kafka