nechci radit jak se vyhnout pravidlům, ale je to tak že potvrzení je povino jen pro prodej zvířat v hale. tedy mimo halu by nemělo být poviné, navíc burza je již tak velká že pořadatelé to neohlídají ze všech stran, stánky stávají dávno před tím než je vůbec pokladna, kamion s hybridy stává zásadně před pokladnou... to jen pár posřehů
Čo špekuluješ, chceš si užiť ostudu ak ťa nebude chcieť vpustiť do vnútra? Potvrdenie má platnosť myslím tri dni a poplatok je podla veterinára 2-5 eur. A čo ak o Tvoje zviera prejaví záujem nejaký rakušan a bude ho chcieť vidieť? Pre niekoho je aj takáto čiastka vysoká a nemáš záruku že tam zviera predáš, ale to naťahovanie pri vchode nestojí za to. Mne sa to stalo v Přerove, pritom som ho mal vybavené ale zostalo doma.
zbosace
napsal(a):
Čo špekuluješ, chceš si užiť ostudu ak ťa nebude chcieť vpustiť do vnútra? Potvrdenie má platnosť myslím tri dni a poplatok je podla veterinára 2-5 eur. A čo ak o Tvoje zviera prejaví záujem nejaký rakušan a bude ho chcieť vidieť? Pre niekoho je aj takáto čiastka vysoká a nemáš záruku že tam zviera predáš, ale to naťahovanie pri vchode nestojí za to. Mne sa to stalo v Přerove, pritom som ho mal vybavené ale zostalo doma.
ja nešpekulujem len nemam to potvrdenie tak sa pytam či by sa to nedlo tam vybavit mne nevadi poplatok
peco480
napsal(a):
ja nešpekulujem len nemam to potvrdenie tak sa pytam či by sa to nedlo tam vybavit mne nevadi poplatok
ten poplatek byl myšlen jako poplatek vašemu domácímu veterináři za vystavení potvrzení, muj si teda za ten kus papíru nic neučtuje ani když dojedu jen pro něj, ale vím že někteří veterináři to maj zpoplatněno. kdyby šlo zaplatit jen na místě byl by tam ten veterinář k ničemu, co kdyby ste dovezl nemocnou drůbež? on by vám to povolení sice nedal a musel by jste pryč, ale stejně už by to bylo na hovno, protože už ste s těma nemocnýma kusama do haly vlezl, tudíž přinesl riziko. doufám, že ted už chápete proč to jinak nejde. prostě si to vybavte doma a je to. nedivím se, že to některé už nebaví. obejít to prostě nejde.