Dobrý večer,
Chtěl jsem se vás zeptat na pár věcí o líhních.Pořád se rozhoduji jakou si koupit líheň přemýšlel jsem od Rcomky King suro 20 ,více na http://www.lihne.cz/7-king-suro-20.html .ale nemohu se rozhodnout .Prosím vás nevíte ještě o nějaké podobné líhni,nemusí to být automat ale aspoň aby měla nad 25 vajec slepičích.I aby byla rozumná cena.
Byl bych vám vděčný s pozdravem David Fojtík
Líheň MONOPLAST 60 Líheň MONOPLAST 60 je určena pro líhnutí všech druhů drůbeže, bažantů i koroptví. Svou kapacitou a konstrukcí je určena nejen drobnochovatelům, ale nalézá výhodné použití i v zoologických zahradách či chovatelských spolcích. Líheň je vyrobena z plastického materiálu s izolačními vlastnostmi. Je vybavena elektrickým vyhříváním s automatickou regulací teploty a světelnou signalizací. Líheň se připojí na elektrickou síť s napětím 220 V. Předností líhně MONOPLAST 60 je především nízká spotřeba elektrické energie, dobré a vyrovnané líhnutí. Líhně se dodávají zkompletované a odzkoušené.
Základní tech. údaje:
Průměr líhně: 500 mm
Výška líhně: 270 mm
Napětí: 220 V, 50 Hz
Příkon: 90 VA
Hmotnost: 10 kg
Kapacita líhně:
slepice: 60 ks vajec
kachny: 50 ks vajecLíheň MONOPLAST 60
husy: 30-35 ks vajec
bažanti: 100 ks vajec
koroptve 140 ks vajec
http://www.bioska.cz/czech/ban-top.jpg
Ať se daří
info8
napsal(a):
MONOPLAST 60 za 7 a půl tisíce ??? Termostat s topným tělesem Vám prodám za 1.500 a starou remosku pořídíte za pětikilo
Neberte můj příspěvek nijak špatně - proti Bioskám nic nemám, pokud by byly za odpovídající cenu. Podle mě jsou jejich výrobky předražené a kvalita ceně ani zdaleka neodpovídá...
výrobce bioska Sedlčany je trafika a odkladiště bolšánů,který od padesátých let nic nevymysleli jen ceny upravujou výrobkům neschopné konkurence a kvality nahoru a žijou pořád s Líhně MONO-PLAST 60,které místo zelené kladívkové barvy dali hnědou..je to ostuda!!!! LÍHEŇ BIOSKA W336 prodávají za 65 880kč a kapacitou je skoro stejná(kvalita??) jako Brinsea, OvaEasy 380 Advance EX za 22 990kč..Češi taková kapacita v chovatelství a český výrobce líhní zaspává dobu a motá se na jednom místě ....je mě s toho smutno
...
dorm
napsal(a):
výrobce bioska Sedlčany je trafika a odkladiště bolšánů,který od padesátých let nic nevymysleli jen ceny upravujou výrobkům neschopné konkurence a kvality nahoru a žijou pořád s Líhně MONO-PLAST 60,které místo zelené kladívkové barvy dali hnědou..je to ostuda!!!! LÍHEŇ BIOSKA W336 prodávají za 65 880kč a kapacitou je skoro stejná(kvalita??) jako Brinsea, OvaEasy 380 Advance EX za 22 990kč..Češi taková kapacita v chovatelství a český výrobce líhní zaspává dobu a motá se na jednom místě ....je mě s toho smutno
...
Zlatá slova. Bohužel... Věřte mi, že bych také raději podporoval domácího výrobce. Ale to by musel trochu zapracovat a ne jen ždímat chovatele. Když jsem zakládal web www.lihne.cz, jim zřejmě pochopitelně klesly obraty. Místo toho, aby se trochu chytili za nos a upravili kvalitu+cenu, založili si web www.ceske-lihne.cz To je panečku reakce výrobce a zvyšování konkurenceschopnosti...
no právě,už jen ty (nové akční)webovky musí člověka dovést k tomu,že to je neprodejné...strohost těch stránek
.opravdu neschopnost,nebo lajdáctví??..připadá mě to jako,,koukejte si to koupit,jsme český vyrobce nic jiného a levnějšího není"..Jaroslav a Dušan Bláhovi kteří se pyšní pod hlavičkou fa.Bioska,by si měli uvědomit, že ta kovařina za tyhle love je neprodejná
(příklad Tubusové krmítko KT 30 Al za litr)..snad ještě jen podniky ,které dotuje ten kdo tomu nerozumí
..ale na to bych v dnešní době a velké konkurence už tak nespoléhal
"drůbežárna" Paskov

XXX.XXX.145.224
Již několik let používáme plastovou líheň zakoupenou v Makru za cca 1500 Kč a jsme maximálně spokojeni. Líhneme kuřata, kačeny, bažanty a perličky, někdy i naráz (i když se to nedoporučuje) a úspěšnost máme podle druhu od 60 do 90 %.
Mám líheň Cleo - poloautomat. Více info a výběr typů zde :
http://levne-lihne.cz/nabidka-lihni.html
Ceny od 1700 kč, já mám tu za 1950 a používám ji na křepelky ( jde dokoupit plato ). Na hobby líhnutí je to v pohodě, a za málo peněz.
Pro mě rozhodlo i to že prodejce je odsud, tak případnou reklamaci mám v bydlišti..
Pane Veselý, asi jste to vy, přeju hodně zdaru.Nejde jen o velké líhně, ale i o líhně malé pro opravdu drobnochovatele do 50-60 ks vajec.Kdyby byly kvalitní osazené digitální kvalitní technikou a za přijatelnou cenu a domácí výroby, tak by to moc lidí vítalo.Měli by vystaráno s tím kdo jim to pak opraví a kde koupí náhradní díl.Kdo chce lepší líheň musí draze zaplatit, nebo si sám vyrobit.Ne všechny jsou dobré, takové ty plastové dekly s nějakým ohřívátkem a nekvalitní izolací a termostem jsou tak pro ty co mají hodně času a hrajou si s tím.Ten kdo chce automat kde dá vejce a vyndá kuřata to má složité.A to by mnoho chovatelů uvítalo v dnešní uspěchané době.Tak podnikatelé vyrobte sériově takovou líheň do 4000 Kč aby měla utomatické obracení, kvalitní termostat, kvalitní izolaci, a regulaci vlhkosti, pak vám chovatelé nebudou kupovat výrobky z Číny.
Ale Bioska v dnešní době je již retro.
zdenlein
napsal(a):
Líheň MONOPLAST 60 Líheň MONOPLAST 60 je určena pro líhnutí všech druhů drůbeže, bažantů i koroptví. Svou kapacitou a konstrukcí je určena nejen drobnochovatelům, ale nalézá výhodné použití i v zoologických zahradách či chovatelských spolcích. Líheň je vyrobena z plastického materiálu s izolačními vlastnostmi. Je vybavena elektrickým vyhříváním s automatickou regulací teploty a světelnou signalizací. Líheň se připojí na elektrickou síť s napětím 220 V. Předností líhně MONOPLAST 60 je především nízká spotřeba elektrické energie, dobré a vyrovnané líhnutí. Líhně se dodávají zkompletované a odzkoušené.
Základní tech. údaje:
Průměr líhně: 500 mm
Výška líhně: 270 mm
Napětí: 220 V, 50 Hz
Příkon: 90 VA
Hmotnost: 10 kg
Kapacita líhně:
slepice: 60 ks vajec
kachny: 50 ks vajecLíheň MONOPLAST 60
husy: 30-35 ks vajec
bažanti: 100 ks vajec
koroptve 140 ks vajec
http://www.bioska.cz/czech/ban-top.jpg
Ať se daří
Zapoměl jste dodat-otáčení ručně jak otrok, regulace knoflíkem jak debyl a nikdy nevíte jakou teplotu máte, kontrola vlhkosti žádná. Když se vylíhne 50 % kvalitních oplozených vajec jásáme.
Opravdu nedoporučuju.
Copak o to, líhně jsou to dobré, špatná je ta jejich nehorázná cena.není potom divu, že chovatelé kupují ty rumunky, ukrajinky a podobné laciné plastové lavory a polystirenové krabice.bál bych se to nechat v provozu a jít do práce.líhen není nic jiného než dobrý spolehlivý termostat a topné těleso odpovídající watáže.obal nebo krabice už může být z čehokoliv.jednu mám skřínovou, komponenty mně vyšly na1500 kč, druhou mám po vzoru biosky na 24v, a nestála ani korunu, a té radosti, když se vylíhlo z 23 vajec 18 zdravých kuřat.ne že bych neměl finance na nějaký plný automat, ale prostě se mi příčí dát za pořád jen kus plastu tísíce nebo i desetitisíce korun.ve mně bioska sedlčany zákazníka mít nebude.leda by mi ty vajíčka jezdili dvakrát denně otáčet.
Dobrý den, dovolte mi Vás pozvat k prohlídce internetového obchodu www.Lihneme.cz, kde můžete naleznout líhně určené k domácímu chovu drůbeže, plazů a exotického ptactva. Děkuji a přeji krásný den.