Správná voliéra pro bažanty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2011 18:11
romankovar

XXX.XXX.40.197

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je dobré nezastřěšovat celou voliéru nebo je to jedno a pro které druhy. Ještě by mě zajímalo, jestli je chyba stavět boxy proti západní straně. I za jiné za informace kolem stavění voliér pro bažanty vám předem děkuji. S pozdravem Roman
Foto s výběrem místa. Beru všechnu kritiku. díky.

13.4.2011 20:29
majo

XXX.XXX.26.38

zadej ,,voliera pro bažanty" je tam toho plno !

13.4.2011 21:19
anmi

XXX.XXX.217.147

majo napsal(a):
zadej ,,voliera pro bažanty" je tam toho plno !

do googlu?

13.4.2011 21:20
tragopan

XXX.XXX.31.214

Dobrý den, podívejte se na můj web a na tyto odkazy: http://drubez.chovzvirat.com/fotogalerie/album-150/ a http://drubez.chovzvirat.com/fotogalerie/album-147/. Mělo by Vám to trochu pomoci, případně mne můžete kontaktovat. Přeji mnoho zdaru tragopan.

13.4.2011 21:35
romankovar

XXX.XXX.40.197

Jestli se mohu zeptat. Našel jsem v jiných diskuzích, že by " volná " strana voliéry měla směřovat na jih nebo východ. Vadilo by hodně, když bude směřovat na západní stranu?

Téměř na všech fotografiích jsem viděl třetinu voliéry zastřešenou, dvě třetiny nikoli. Má vliv (podle vašeho názoru) celé zastřešení voliéry nebo chovatelé tak šetří krytinu.

13.4.2011 22:19
tragopan

XXX.XXX.31.214

Dobrý den je to na delší diskusi. Pokud chcete a máte SKYPE mám volací jméno : tragopan77 nebo telefon 723442917. Zak pokud chcete tak se ozvěte. Zdraví tragopan

14.4.2011 21:39
davii

XXX.XXX.60.2

Zdravím:) Když jsem stavěl svou první voliéru, tak jsem ji nechal celou zastřešenou, postupně jsem k ni dostavěl další, a u té jsem nechal 1/4 odkrytou. Voliéra, když není cela zastřešená, tak na odkryté části se dají pěstovat stromky,zeleň ... (Já osobně tam mám pouze černý bez, bezinky, vrby a olše, neboť bažanti toho hodně zničí) a je to jak estetické a zároveň efektní, mají pocit klidu a bezpečí. V celozastřené voliéře mám bažanty s "delšíma" ocasama (zlaté, zlatožluté, diamantové) neboť když trochu vydatněji zaprší, tak se v té poloodkryté udělá bláto, sice tam je na zemi kačírek, ale i tak se tam vytvoří trochu bláta a kohouti mají pak urousané ocasy...:-( Ale pak určitě záleží na velikosti voliéry, myslím, že čím větší voliéra, tak tím může být i větší nezastřešená plocha. A situovat ji na západ je ok, ale mělo by tam být nějaké krytí, třeba rákosová rohož, pak v létě, když jsou vedra, tak některé druhy to špatně snáší (lesklí, satyři ...) Cose týče druhů, tak zase pak záleží na velikosti, určitě bych nevolil do menší poloodkryté voliéry lesklé bažanty. Tak ať se daří v chovu smajlík Davidsmajlík

15.4.2011 15:30
romankovar

XXX.XXX.40.197

díky, myslím že to udělám podobně jako vy. Udělám 3 zastřešené (diamantový zlatožlutý, možná pořídím zlatý) zastřešené a 3 z části, do kterých bych dal satyry nebo paví. Díky moc ste mi pomohl. :-)

Už bažanty mám v nezastřešených voliérách ( diamantový , zlatožlutý královský) a klíny si vždy umelou, proto je chci přendat do nových a rozšířit chov.

18.4.2011 21:20
davii

XXX.XXX.60.2

Ještě co mě napadlo, že v té odkryté části je dobrá nějaká drenáž (hrabanka, štěpky, kačírek..) a je to kvůli blátu, které se tam vždy po dešti vytvoří, a kohouti pak trpí, resp. jejich ozdoby - ocasy. A ještě, co bych ze své zkušenosti poradil, nesázet okr. stromky a keře moc blízko k pletivu, neb kohouti pri dvoření pobíhájí a o stromky si také mohou poničit ocasy... Už mě nic nenapadá, tak ať se Vám v chovu daří a pak se pochlubte novou voliérou:-) a úspěšný odchov, Davidsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík