Ako liahnuť husatá v liahni Brinsea ova easy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2011 17:11
jitka007

XXX.XXX.234.182

dobrý deň, chcela by som sa poradiť s chovateľmi, máme novu liaheň brinsea ova easy, kuriatka sa vyliahli v poriadku, ale teraz su na rade húsatá, poradte ako ich co najlepšie vyliahnuť... môjmu známemu sa teraz z 22 oplodnených vyliahli len 3 húsatá v liahni, tak sa chcem poradiť ako na to co najlepšie, kolko teplota a koľko vlhkosť, mam dosť problém tam mat viac ako 63-65 stupňov vlhkosť, a neviem budu asi potrebovať húsky viac? ako to riešite vy? poradte prosím, dík jitka budem rada za každú radu ..

17.4.2011 18:55
dorm

XXX.XXX.64.242

37,8st a 60%vlhkost a dolíheň 37,7st a 70-80%vlhkost
na dolíheň bych přidal vlhčený papírový ubrousky a rosil vejce...Béda Autrata se na některém vláknu zmiňoval při dolíhni přidat do rosení trošku jablečného octa,že změkne skořápka a lepší se vyklubou..bylo to teda u kuřat,ale já bych to udělal i v případě hus..třeba se někdo ozve s lepším nápadem

19.4.2011 23:04
ovecka

XXX.XXX.26.131

Mám také brinseu a stejný problém, nedaří se mi udržet vlhkost nad 60% trvala. Dávám na jedno plato vlhký velmi savý hadr, ale po 2 hodinách je suchý. Mám tam na zkoušku 5 vajec husí a uvidím Teplota zatím 37,8. Až je budu slyšet ve vejci, snížím na 37,3 a zvýším vlhkost - více hadříků, menší větrání. Nejlepší výsledky mám ve stolové líhni, tam líhnu na 100% z oplozených vajec. Stará, ale perfektní, teď ji zrovna někdo prodává v inzerci. Dana

25.11.2011 23:09
yetti

XXX.XXX.33.199

jitka007 napsal(a):
dobrý deň, chcela by som sa poradiť s chovateľmi, máme novu liaheň brinsea ova easy, kuriatka sa vyliahli v poriadku, ale teraz su na rade húsatá, poradte ako ich co najlepšie vyliahnuť... môjmu známemu sa teraz z 22 oplodnených vyliahli len 3 húsatá v liahni, tak sa chcem poradiť ako na to co najlepšie, kolko teplota a koľko vlhkosť, mam dosť problém tam mat viac ako 63-65 stupňov vlhkosť, a neviem budu asi potrebovať húsky viac? ako to riešite vy? poradte prosím, dík jitka budem rada za každú radu ..

... ako ste dopadli z liahnutim husacich vajec v tej liahni? Vyriesili ste tu nizku vlhkost?

27.11.2011 00:42
pe3k

XXX.XXX.109.90

Zaujímalo by ma či máte liahen v prevedení EX teda s automatickou reguláciou vlhkosti?? Tiež rozmýšlam nad jej kúpou tak zbieram čo najviac info o fungovaní...

5.3.2012 06:45
yetti

XXX.XXX.33.199

...pekne pondelkove rano vsetkym chovatelom... :-) potreboval by som trosku z Vasich skusenosti ako udrzat vlhkost pri liahnuti vodnej hydiny v tejto inak vynikajucej liahni. Nedari sa mi dlhodobo udrzat vyssiu pozadovanu vlhkost bez dalsich zasahov ako napr. pcastejsie rosenie. Mate nejaku fintu , resp,zlepsovak ako tuto dosiahnut bez toho aby stale krutilo ext, cerpadlo. Vdaka za radu...smajlík

5.3.2012 08:03
spev

XXX.XXX.45.190

pe3k napsal(a):
Zaujímalo by ma či máte liahen v prevedení EX teda s automatickou reguláciou vlhkosti?? Tiež rozmýšlam nad jej kúpou tak zbieram čo najviac info o fungovaní...

Mám roční zkušenost s Brinseou OvaEasy 190 Advance EX. Co se týče vlhkosti, tak automatická regulace příliš nefunguje(nestíhá). Každý den je potřeba dolévat 2 litry vody. Sám mám doma RCom King Suro a tam ta automatická regulace vlhkosti funguje na 100%. Tam stačí 0,5 litru vody na celé líhnutí. Pokud chcete plně automatickou líheň, a nevadí Vám menší kapacita, zvolte líheň do 40 vajec. Tam se bude vlhkost udržovat automaticky.

5.3.2012 08:15
yetti

XXX.XXX.33.199

spev napsal(a):
Mám roční zkušenost s Brinseou OvaEasy 190 Advance EX. Co se týče vlhkosti, tak automatická regulace příliš nefunguje(nestíhá). Každý den je potřeba dolévat 2 litry vody. Sám mám doma RCom King Suro a tam ta automatická regulace vlhkosti funguje na 100%. Tam stačí 0,5 litru vody na celé líhnutí. Pokud chcete plně automatickou líheň, a nevadí Vám menší kapacita, zvolte líheň do 40 vajec. Tam se bude vlhkost udržovat automaticky.

Brinseou OvaEasy 190 Advance EX mam tiez, skusenosti s liahnutim hrabavej hydiny perfektne... vlastnim aj zmienovanu
RCom King Suro 20 ale potrebujem liahnut vodnu hydinu vo vaccom mnozstve ako je zmienovanych cca 10 ks v Suro Kingu...

5.3.2012 09:18
frantisekhanic

XXX.XXX.74.6

Ja som vlozil do liahne utrazvukovy zvlhkovac a mam pokoj,davam prevarenu vodu aby nebol problem s vodnym kamenom.

5.3.2012 10:31
yetti

XXX.XXX.33.199

frantisekhanic napsal(a):
Ja som vlozil do liahne utrazvukovy zvlhkovac a mam pokoj,davam prevarenu vodu aby nebol problem s vodnym kamenom.

nejaky konkretny model? smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík