Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2012 17:26
vojtabludovice

XXX.XXX.227.19

Dobry den chtěl bych začít chov hus labutích a chtěl bych se zeptat jestli mužou byt společně se slepicemi protože jak jsem měl husy ladenské a německé nosné tak mi ubyli dvě slepice sysexky a jednu kachnu kajugusmajlík prosím pomožte mi protože jsem mladý chovatel a todle plemeno se mi líbi:-))

9.4.2012 20:35
anmi

XXX.XXX.224.41

Zdravim ja chovam labutie husy uz druhy rok so sliekami a ruanskymi kacicami a ziaden problem ... je to asi jediny druh husy ktory poznam a neutoci na inu hydinu ja som s nimi spokojny

9.4.2012 20:35
dorm

XXX.XXX.64.242

to sámé i labutí udělají,se ptáš na něco s čím už máš zkušenost...káždé zvlášť nebo jedno nebo druhé:-)

10.4.2012 06:55
klakier

XXX.XXX.136.126

Labutí houser umí být také agresivní v období hnízdění i mimo něj. Já bych chov vodní nerozšiřoval. Navíc je tu hledisko hygieny v chovu. Husy i kachny umí nadělat s vodou pěkný nepořádek zatímco slepice zas mají rády sucho. Protože ve vlhku se zvyšuje riziko onemocnění. Doporučují mít oddělené ustájení hus a pak jiné menší drůbeže. Za ten klid to stojí.

10.4.2012 16:53
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

Dobrý den , já mám husy landhorské 2 husy a housera druhým rokem , jsou společně s kachnama a slepicema , chodí do výběhu ke kozám a ovcím a nic se neděje i při hnízdění jsou klidní a po vylíhnutí housat budou mít oddělený výběh asi záleží na jednotlivcích stejně jako u lidí smajlík

11.4.2012 18:03
honzo

XXX.XXX.13.23

můžete chovat klidně i více druhů drůběže pohromadě. Vše záleží ne velikosti výběhu. Jestli maj dostatek prostoru nevidím v tom problém.

Honzo

4.5.2012 16:44
filda1

XXX.XXX.160.215

To je divné, že ti je ubili. Jsem taky mladý chovatel, ale chovám už déle a tohle se mi nikdy nestalo. Sice se občas perou morky a kohout případně houser s pižmovým káčerem ale nikdy to nevedlo k ubití nebo zranění a to mám slepice, husy(landenské, labutí, brojlery) krůty, indické běžce a pižmovky všechny dohromady.
Možná by to mohlo způsobit, že je máš moc pohromadě na malém prostoru a míň zdrojů s vodou, zrním...

Přidejte reakci

Přidat smajlík