Perličky, jako obvykle, dělají velký randál. Sousedi vyžadují, abychom je dali pryč, že jim to leze na nervy... budeme je muset asi prodat všechny (máme 1 kohouta a 3 mladé perličky, co začaly zrovna snášet). Asi trapný dotaz, ale přeci jen - není nějaká možnost, jejich hlasový projev omezit? Jedná se o typické dvoutónové volání samiček, kohout je v pohodě.
jasniceslepice
napsal(a):
Perličky, jako obvykle, dělají velký randál. Sousedi vyžadují, abychom je dali pryč, že jim to leze na nervy... budeme je muset asi prodat všechny (máme 1 kohouta a 3 mladé perličky, co začaly zrovna snášet). Asi trapný dotaz, ale přeci jen - není nějaká možnost, jejich hlasový projev omezit? Jedná se o typické dvoutónové volání samiček, kohout je v pohodě.
Zkuste omezit počet chovných kusů, já mám kmen 1,2 a je to v pořádku, slípky volají jen když snesou vajíčko a pak jsou celý den zticha, když jsem měl kmeny 1,3 až 1,5, tak se mi stávalo, že se perličky mezi sebou dost překřikovali, ale není to jen o tom.. možná u vás nemají jednoduše dost klidu a proto jsou více v pozoru a tudíž se více ozývají.
Snáší většinou kolem poledne, ale nedá se to takto určit, zrovna jak u slepic, některá snáší ráno, jiná večer. Jinak co se sousedů týče, tak jsem měl též problém se sousedem ohledně krocana, letní hudrání se sousedovi nelíbilo, tak jsem mu řekl, že mi zas vadí štěkot jeho psa a křik jeho dětí a že by se měl odstěhovat raději on než já rušit krůty! Od té doby mám pokoj. Na kokrhání kohouta, atd. si stěžuje každej pitomec, ale uštěkanýho psa máji všichni tihle potížisti, takže za sebe říkám, že nejlepší obrana je útok