dedojozef

XXX.XXX.27.96
Prosím poraďte mi niekto z vlastnej skúsenosti ako odkvokat sliepky.. Tie moje sa asi zbláznili. Zo siedmich sliepok mi začali kvokať štyry. Ďakujem za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Udělejte narychlo takovou drátěnou krabici a do té je dejte,dejte jen vodu-přeci jen je horko a slepice dlouho bez vody nevydrží.Krabici drátěnou dejte do stínu,ale ne do tmy,cca na 2-3 dny,ale více bez žrádla nemohou být,to by jste je trápil,raději když si nedají po 2dnech říci,tak to opakujte.Nedivte se-příroda je mocná čarodějka a letošní rok je snad rok čertího sněmu.
vasilka
napsal(a):
Šťastný to člověk, co já bych dala za kvočnu :-).
Hezký den všem chovatelům přeji. Vasilka
Asi tak, správným výběrem plemene se šance na kvokání/nekvokání značně zvýší, moje slípky nesou a kvokat prostě nebudou a nebudou. Takže jsem musela ještě navíc pořídit slepičky o chlup línější v snášce a ochotnější k mateřství. Zakladateli bych poradila totéž - opačně :)
dedojozef
napsal(a):
Prosím poraďte mi niekto z vlastnej skúsenosti ako odkvokat sliepky.. Tie moje sa asi zbláznili. Zo siedmich sliepok mi začali kvokať štyry. Ďakujem za radu.
Já mám zkušenost s tím, že kvočnu strčím na studenou podlahu bez jakéhokoli nastlábní a dám jí dostatek vody a dobrého žrádla. DO 3 dnů si to většina rozmyslí (až na princeznu brahmánku, tu ale využívám jako vedoucí jeslí).
amazonka01
napsal(a):
Asi tak, správným výběrem plemene se šance na kvokání/nekvokání značně zvýší, moje slípky nesou a kvokat prostě nebudou a nebudou. Takže jsem musela ještě navíc pořídit slepičky o chlup línější v snášce a ochotnější k mateřství. Zakladateli bych poradila totéž - opačně :)
Pohodový den,
taky už jsem si díky tomu pořídila hedvábničky a snad se i příští rok kvočny dočkám :-). Loni mi totiž kvokala hybridka a byla skvělá matka, ale na jaře mi ji roztrhal nějaký dravec :-(. Vím, že by letos nemusela.. ale co kdyby :-). Mějte hezký den