Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2012 10:59
asgard

XXX.XXX.10.14

Dobrý den!
Obracím se na Vás,na zkušené chovatele s prosbou o radu. Chováme rok a půl staré Maransky velké a hybridky a je k nim i kohout Maransák. Má na starosti dohromady 14 slepic. Všechno je úplně v pořádku,jenom kdyby Maransky(je jich 4 ks)a jedna hybridka neměli úplně holé zadky. Teď skončili s přepeřovýním ale holé zadky mají minimálně 3-4 měsíce.Nejsou krvavé,žádny průjem,to peří nemají až od řitního otvoru dolů.Kůže je krásně růžová neporušená bez strupů.Jinak mají výběh 2000 m2,různe obiloviny,pečivo,vitamíny,rozdrcené skořápky,zbytky z kuchyně,volnou pastvu,žerou jak odsouzené. Zaměřila jsem se taky na jejích trus,tak ten je úplně normální(tuhý s bílou čepičkou)A teď i začli po přestávce snášet. Ze 4 Maransek máme 3 vejce denně.Mně by to ani tak moc netrápilo,ale manžel má o ně strach na zimu,jestli jim ty zadky nezmrznou.Nevíte,čím to může být?Jestli nějaký roztoč?V kurníku mají každý měsíc vyměněnou slámovou podestýlku,takže nejsou na výkalech i když spí na hřadech.Tak Vás prosím o radu,co děláme špatně,nebo čím to může být.Děkuji předem za odpovědi!smajlík

4.9.2012 12:31
lubik666

XXX.XXX.53.162

Možná kanibalismus, chce to sednout a pozorovat hejno, jestli se slepice neoštipují, oddělit útočníky nebo i postižené jednice, protože pak už stačí, když jednou klovnou ozobanou slepici tak šikovně, že začne téct krev a začnou ji všechny tak dlouho klovat, až tu slepici uklovou. Taky to můžou být vitamíny, ale to by se týkalo většiny hejna. Dejte sem nějaké fotky. Mě takhle mladí kohoutci uklovali mladou slepičku a skoro jednoho mladého kohoutka, načež jsem je všechny rozdělil po dvou do králikárny a po nějaké době je dal dohromady, dal jsem jim něco pro zábavu, aby se nenudili a hlavně to bylo v době, kdy byly tropické vedra a to se prý kanibalismus může objevit. Hlavně musí postižení jedinci úplně opeřit, jinak se to bude opakovat.

4.9.2012 12:57
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

asgard napsal(a):
Dobrý den!
Obracím se na Vás,na zkušené chovatele s prosbou o radu. Chováme rok a půl staré Maransky velké a hybridky a je k nim i kohout Maransák. Má na starosti dohromady 14 slepic. Všechno je úplně v pořádku,jenom kdyby Maransky(je jich 4 ks)a jedna hybridka neměli úplně holé zadky. Teď skončili s přepeřovýním ale holé zadky mají minimálně 3-4 měsíce.Nejsou krvavé,žádny průjem,to peří nemají až od řitního otvoru dolů.Kůže je krásně růžová neporušená bez strupů.Jinak mají výběh 2000 m2,různe obiloviny,pečivo,vitamíny,rozdrcené skořápky,zbytky z kuchyně,volnou pastvu,žerou jak odsouzené. Zaměřila jsem se taky na jejích trus,tak ten je úplně normální(tuhý s bílou čepičkou)A teď i začli po přestávce snášet. Ze 4 Maransek máme 3 vejce denně.Mně by to ani tak moc netrápilo,ale manžel má o ně strach na zimu,jestli jim ty zadky nezmrznou.Nevíte,čím to může být?Jestli nějaký roztoč?V kurníku mají každý měsíc vyměněnou slámovou podestýlku,takže nejsou na výkalech i když spí na hřadech.Tak Vás prosím o radu,co děláme špatně,nebo čím to může být.Děkuji předem za odpovědi!smajlík

Zdravím, před pár lety se u nás slepice taky klovaly, ale ne moc (Byly to myslím normální kuřice ) Tak jim babička koupila Konvit dávala jim ho třeba ze šrotem do chleba atd ....A pak se už neklovaly :-)

4.9.2012 21:06
venziva

XXX.XXX.32.1

lubik666 napsal(a):
Možná kanibalismus, chce to sednout a pozorovat hejno, jestli se slepice neoštipují, oddělit útočníky nebo i postižené jednice, protože pak už stačí, když jednou klovnou ozobanou slepici tak šikovně, že začne téct krev a začnou ji všechny tak dlouho klovat, až tu slepici uklovou. Taky to můžou být vitamíny, ale to by se týkalo většiny hejna. Dejte sem nějaké fotky. Mě takhle mladí kohoutci uklovali mladou slepičku a skoro jednoho mladého kohoutka, načež jsem je všechny rozdělil po dvou do králikárny a po nějaké době je dal dohromady, dal jsem jim něco pro zábavu, aby se nenudili a hlavně to bylo v době, kdy byly tropické vedra a to se prý kanibalismus může objevit. Hlavně musí postižení jedinci úplně opeřit, jinak se to bude opakovat.

Kanibalismus to nejspíš nebude, to by měly oklované zadky. A vy píšete, že nemají na kůži nic vidět.

6.9.2012 09:07
asgard

XXX.XXX.10.14

Na kůži opravdu nic nemají,proto si myslím,že se neklovou.Ty zadečky mají jak miminka.Čistá,bez strupů nebo poranění.Proto mě to tak udivuje a marně se snažíme přijít na to co jim je.Ani čmelíky nebo jiné breberky jsem jim neviděla v peří.Už si dělám srandu,že jako shodili peří na léto a že mají letní spodní větrání.Asi se s tím už nebudu trápit a nechám to jak to je.Když budu vidět,že budou nějak strádat,pak zakročím.Jen mě spíše ze zvědavosti zajímalo,jestli někdo má podobnou zkušenost jako my.Děkuji všem,kdo se mi snažil poradit.Přeji hodně chovatelských úspěchů!:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2012 10:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

asgard napsal(a):
Dobrý den!

No a nejsou to zrovna favoritky toho kohouta?:-) On když je akční, tak jim ty zadky takhle ošoupe, výsledkem je přesně to, že zadek je holý, ale bez strupů, bez průjmu, bez breberek...

76jan

26.7.2019 11:55
76jan

XXX.XXX.20.188

Zdravím kuřecí mámy a táty.
Dovoluji si přispět mým pozorováním slepiček od mala je mi 42 let mé skušenosti holé zadky měli jedině oškubané jak říkáte s Kannibalismus jsou vždy krvavé tečky od násilného vyškubnuti pera a jsou mírně nateklé, původ chování může být různý, chybí voda,zelené (mladé vršky kopřiv, jetelíček~čtyřlístek😋,psychyka,moc nesou,nebo kohout je ninfatik,ale pakliže jsou hladké a neporušené zřejmě jde o mutaci sám jsem odchoval před třemi lety 22 kuřátek 8 kohoutků ze 49 vajec.Jmenovat je nebudu.Myslím že dnes je těžké sehnat kuřata které jsme znali.Na 80 % je vše zmutované zbytek vajec nedozrálo nebo to bylo zmutované.Jestliže jsou slípky zdravé a nevadí vám že se návštěvní pořád vyptávají co jim je? A že vajíčka od vás raději jíst nebudou.Tak si je 100% nechte ať si Kur Hrabavý vklidu všechno rejpe,požírají hmyz,myšky,hady,klíšťata,prostě pohnojí louku a zaobral bych se na vajíčka.Možná máte nový druh,který lépe nese není strhaný,náchylný na nemoci nenechá se jen tak sežrat a přežije i chemickou pšenici jinou ani už nepěstujou atd.Po té se zkoumají Vajička jako je tvrdost skořápky,mělo by udržet půlitr s vodou samozřejmně položit a jistit neházet, žloudek při rozklepnutí se nesmí roztéci, drží po hromadě,beze skvrn a všude má stejnou barvu záleží na potravě kterou papají hodně pomáhá zelené a brouci a bílek nesmí být moc řídký a určitě také držet při sobě, aby nebyl jak voda,krásně čirý,chuť a vůně.Mě dnes zajímají nemoci objevených už 12 základních nemocí.Správně by se mělo těsně pred rozklepnutím hodit do vody když plave je uvnitř spravidla plyn spůsobený rozkladem hnitím je to fuj nejsem žádný odborník jenom ty slepičí haveť mám rád snad nenaštvu Pány hovatele za můj názor.Jinak to hejno jak to dopadlo kohouti se rvali tak jsem je dal sousedům a ty je snědli a o zbytek se postaral,lišák a káně a nakonec i Můj Vlčí Přítel Jerry 3 roky jeho pomoc 2x bazén,potulovaní po vesnici,boty, vohozený pokoj po vymalování atd. A ktomu nakonec 18 slepic 2 kohouty,vše cvičeno. A teď vlastně mu sháním ještě ženu to jsem Dopadnul.Prostě není nad domácí vajíčka.

S Pozdravem J.Mareš

Přidejte reakci

Přidat smajlík