Větrací otvory v lihňi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2013 09:17
bernaček

XXX.XXX.117.5

Dobrý den,chtěl bych se zeptat kam do lihně umistit vetrací otvory(jestli je tam mam vubec někde umistit)lihen ma vnitřni objem +- 55 litru a bude s cirkulací a vytapěná topným kabelem a s poloautomatickým natčením.děkuji všem za odpovědi.

Milan123

4.2.2013 11:24
Milan123

XXX.XXX.164.146

Zdravím,No s větráním vám neporadím,ale kolika wattový topný kabel použijete?a jak ho natáhnete .(na pletivo neboněco lepšího?)Stále hledám inspiraci,ale nemohu na netu ani fauně nic naléztismajlík

4.2.2013 11:36
bernaček

XXX.XXX.117.5

do 15 minut vam ukažu foto budu davat 50W kabel

4.2.2013 11:47
bobcz

XXX.XXX.3.118

Já je mám umístěné tak aby podtlak před větrákem nasával čerstvý vzduch z venku a druhý otvor je za větrákem kde přetlak část vzduch vytlačuje ven. Jak velký ty otvory mají být nevím a tepve s tím bojuju. Zejména v poslední dny líhnutí jsou nároky na výměnu vzduchu dost vysoké.
Čím ale otestovat objem vyměněného vzduchu nevím.
Jestli mi to funguje uvidím asi tak ve středu, kdy by se měli líhnout první křepelky a v neděli slepičky.
Tak uvidíme.
Perfektně to měl vyřešený na jiným vlákně jiný kolega, který v automatických intervalech otvíral sací potrubí. Tak to časem taky udělám.

http://ahele.cz/lihen/

4.2.2013 12:06
bernaček

XXX.XXX.117.5

bobcz napsal(a):
Já je mám umístěné tak aby podtlak před větrákem nasával čerstvý vzduch z venku a druhý otvor je za větrákem kde přetlak část vzduch vytlačuje ven. Jak velký ty otvory mají být nevím a tepve s tím bojuju. Zejména v poslední dny líhnutí jsou nároky na výměnu vzduchu dost vysoké.
Čím ale otestovat objem vyměněného vzduchu nevím.
Jestli mi to funguje uvidím asi tak ve středu, kdy by se měli líhnout první křepelky a v neděli slepičky.
Tak uvidíme.
Perfektně to měl vyřešený na jiným vlákně jiný kolega, který v automatických intervalech otvíral sací potrubí. Tak to časem taky udělám.

http://ahele.cz/lihen/

ja sem zvažoval kousek PE odpadni trubky vytvořit nanem hrdlo přidělata na jeden konec dát vičko s malou dirkouat to saje ale to bude taky časem

4.2.2013 12:28
bernaček

XXX.XXX.117.5

Milan123 napsal(a):
Zdravím,No s větráním vám neporadím,ale kolika wattový topný kabel použijete?a jak ho natáhnete .(na pletivo neboněco lepšího?)Stále hledám inspiraci,ale nemohu na netu ani fauně nic naléztismajlík

na toto pletivo budu namotavat topneho hada

4.2.2013 12:29
bernaček

XXX.XXX.117.5

bernaček napsal(a):
na toto pletivo budu namotavat topneho hada

a tady je otačení

4.2.2013 13:08
klakier

XXX.XXX.136.126

Milan123 napsal(a):

Já to dělám takto a zatím si to pochavluji jak po stránce funkčnosti tak i možnosti demontáže a jiného použítí kabelu

https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1270410/jak-moc-hreje-topny-kabel

Jinak větrací otvory jsou nutné a lihně s nucenou cirkulací by měl být podle mně i nucený oběh nového vzduchu ventilátor s velmi pomalými otáčkami. Alespoň já jsem to vždy tak měl jinak hrozí že polovina kuřat pojde. Každé vejce dýchá, každé je živé.

4.2.2013 13:21
bernaček

XXX.XXX.117.5

klakier napsal(a):
Já to dělám takto a zatím si to pochavluji jak po stránce funkčnosti tak i možnosti demontáže a jiného použítí kabelu

https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1270410/jak-moc-hreje-topny-kabel

Jinak větrací otvory jsou nutné a lihně s nucenou cirkulací by měl být podle mně i nucený oběh nového vzduchu ventilátor s velmi pomalými otáčkami. Alespoň já jsem to vždy tak měl jinak hrozí že polovina kuřat pojde. Každé vejce dýchá, každé je živé.

vim že topný kabel muže byt v některých situaci nebezbečný ale když dodržim určite zasadyb bezbečnosti tak by nemnělo nic chytnout a z vrchu sem dal dal hlinikovou folii o tlouštce 0,3mm která by mně teplo odrážet dolu

4.2.2013 13:52
klakier

XXX.XXX.136.126

Pokud líheň ve víku něčím neutěsníte a rohy nepřejdte silikonem pak by možná stačilo dát na dno ventilátor velmi malých rozměrů. Pustil bych do něj jen 5V bude se točit pomalu a zajistí neustálou výměnu vzduchu. u utěsněné lihně to chce dovrtat ještě otvory na víc. Zda je výměna vzduchu dostatečná zjistíte bohužel jen líhnivostí. bezdůvodné hromadné odumírání zárodků v určtém fázi vývoje je jedním z příčin.

4.2.2013 21:23
143.143

XXX.XXX.143.143

bernaček napsal(a):
Dobrý den,chtěl bych se zeptat kam do lihně umistit vetrací otvory(jestli je tam mam vubec někde umistit)lihen ma vnitřni objem +- 55 litru a bude s cirkulací a vytapěná topným kabelem a s poloautomatickým natčením.děkuji všem za odpovědi.

Otvory udělejte po obou stranách líhně, průměr 1cm dvě díry vedle sebe ve vrchní třetině líhně a přidělejte krytku, kterou budete regulovat odvod vzduchu, více nebo méně.

4.2.2013 21:27
143.143

XXX.XXX.143.143

bernaček napsal(a):

Otevřená a její vybavení.

4.2.2013 21:30
143.143

XXX.XXX.143.143

bernaček napsal(a):

Jiný záběr, ve stropě pod děrovaným hliníkovým plechem je topná spirála.

4.2.2013 21:31
143.143

XXX.XXX.143.143

bernaček napsal(a):

Další pohled s rámečkem na vejce.

4.2.2013 21:33
143.143

XXX.XXX.143.143

bernaček napsal(a):

Další pohled s rámečkem na vejce.

4.2.2013 21:35
143.143

XXX.XXX.143.143

bernaček napsal(a):

Jiný pohled

4.2.2013 21:39
143.143

XXX.XXX.143.143

bernaček napsal(a):

V líhni na podlaze je otvor kolem 5cm, kterým si líheň přisává vzduch. Miska na vodů.

4.2.2013 21:46
143.143

XXX.XXX.143.143

bernaček napsal(a):

Jeden pohled z blízka. Líheň je stará 40 roků a líhne spolehlivě a za tu dobu odešel jeden éterový kotouček.

Přidejte reakci

Přidat smajlík