Milan123

XXX.XXX.164.146
Zdravím,No s větráním vám neporadím,ale kolika wattový topný kabel použijete?a jak ho natáhnete .(na pletivo neboněco lepšího?)Stále hledám inspiraci,ale nemohu na netu ani fauně nic nalézti
Já je mám umístěné tak aby podtlak před větrákem nasával čerstvý vzduch z venku a druhý otvor je za větrákem kde přetlak část vzduch vytlačuje ven. Jak velký ty otvory mají být nevím a tepve s tím bojuju. Zejména v poslední dny líhnutí jsou nároky na výměnu vzduchu dost vysoké.
Čím ale otestovat objem vyměněného vzduchu nevím.
Jestli mi to funguje uvidím asi tak ve středu, kdy by se měli líhnout první křepelky a v neděli slepičky.
Tak uvidíme.
Perfektně to měl vyřešený na jiným vlákně jiný kolega, který v automatických intervalech otvíral sací potrubí. Tak to časem taky udělám.
http://ahele.cz/lihen/
bobcz
napsal(a):
Já je mám umístěné tak aby podtlak před větrákem nasával čerstvý vzduch z venku a druhý otvor je za větrákem kde přetlak část vzduch vytlačuje ven. Jak velký ty otvory mají být nevím a tepve s tím bojuju. Zejména v poslední dny líhnutí jsou nároky na výměnu vzduchu dost vysoké.
Čím ale otestovat objem vyměněného vzduchu nevím.
Jestli mi to funguje uvidím asi tak ve středu, kdy by se měli líhnout první křepelky a v neděli slepičky.
Tak uvidíme.
Perfektně to měl vyřešený na jiným vlákně jiný kolega, který v automatických intervalech otvíral sací potrubí. Tak to časem taky udělám.
http://ahele.cz/lihen/
ja sem zvažoval kousek PE odpadni trubky vytvořit nanem hrdlo přidělata na jeden konec dát vičko s malou dirkouat to saje ale to bude taky časem
Milan123
napsal(a):
Zdravím,No s větráním vám neporadím,ale kolika wattový topný kabel použijete?a jak ho natáhnete .(na pletivo neboněco lepšího?)Stále hledám inspiraci,ale nemohu na netu ani fauně nic nalézti
na toto pletivo budu namotavat topneho hada
bernaček
napsal(a):
na toto pletivo budu namotavat topneho hada
a tady je otačení
Milan123
napsal(a):
Já to dělám takto a zatím si to pochavluji jak po stránce funkčnosti tak i možnosti demontáže a jiného použítí kabelu
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1270410/jak-moc-hreje-topny-kabel
Jinak větrací otvory jsou nutné a lihně s nucenou cirkulací by měl být podle mně i nucený oběh nového vzduchu ventilátor s velmi pomalými otáčkami. Alespoň já jsem to vždy tak měl jinak hrozí že polovina kuřat pojde. Každé vejce dýchá, každé je živé.
klakier
napsal(a):
Já to dělám takto a zatím si to pochavluji jak po stránce funkčnosti tak i možnosti demontáže a jiného použítí kabelu
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1270410/jak-moc-hreje-topny-kabel
Jinak větrací otvory jsou nutné a lihně s nucenou cirkulací by měl být podle mně i nucený oběh nového vzduchu ventilátor s velmi pomalými otáčkami. Alespoň já jsem to vždy tak měl jinak hrozí že polovina kuřat pojde. Každé vejce dýchá, každé je živé.
vim že topný kabel muže byt v některých situaci nebezbečný ale když dodržim určite zasadyb bezbečnosti tak by nemnělo nic chytnout a z vrchu sem dal dal hlinikovou folii o tlouštce 0,3mm která by mně teplo odrážet dolu
Pokud líheň ve víku něčím neutěsníte a rohy nepřejdte silikonem pak by možná stačilo dát na dno ventilátor velmi malých rozměrů. Pustil bych do něj jen 5V bude se točit pomalu a zajistí neustálou výměnu vzduchu. u utěsněné lihně to chce dovrtat ještě otvory na víc. Zda je výměna vzduchu dostatečná zjistíte bohužel jen líhnivostí. bezdůvodné hromadné odumírání zárodků v určtém fázi vývoje je jedním z příčin.
bernaček
napsal(a):
Dobrý den,chtěl bych se zeptat kam do lihně umistit vetrací otvory(jestli je tam mam vubec někde umistit)lihen ma vnitřni objem +- 55 litru a bude s cirkulací a vytapěná topným kabelem a s poloautomatickým natčením.děkuji všem za odpovědi.
Otvory udělejte po obou stranách líhně, průměr 1cm dvě díry vedle sebe ve vrchní třetině líhně a přidělejte krytku, kterou budete regulovat odvod vzduchu, více nebo méně.
bernaček
napsal(a):
Dobrý den,chtěl bych se zeptat kam do lihně umistit vetrací otvory(jestli je tam mam vubec někde umistit)lihen ma vnitřni objem +- 55 litru a bude s cirkulací a vytapěná topným kabelem a s poloautomatickým natčením.děkuji všem za odpovědi.
Otevřená a její vybavení.
bernaček
napsal(a):
Jiný záběr, ve stropě pod děrovaným hliníkovým plechem je topná spirála.
bernaček
napsal(a):
Další pohled s rámečkem na vejce.
bernaček
napsal(a):
Další pohled s rámečkem na vejce.
bernaček
napsal(a):
Jiný pohled
bernaček
napsal(a):
V líhni na podlaze je otvor kolem 5cm, kterým si líheň přisává vzduch. Miska na vodů.
bernaček
napsal(a):
Jeden pohled z blízka. Líheň je stará 40 roků a líhne spolehlivě a za tu dobu odešel jeden éterový kotouček.