Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2013 19:33
jaroslavek.s

XXX.XXX.66.236

Jak poznat ze si dela krepelka japonska hnizdo pradte dekuji predem?????smajlík

21.2.2013 20:58
zbosace

XXX.XXX.42.177

Japonská prepelica má natolko potlačenú schopnosť postarať sa o vlastnú znášku že sa o to ani nemusíte pokúšať. Niektoré sliepočky síce prejavujú snahu znášku umiestniť na jedno miesto ale nestihnú si upraviť metabolizmus pred možnou či následnou inkubáciou natolko aby zasadli na trvalo. Stále odbiehajú za potravou, majú neustále potrebu vyprázdnovať sa a mám taký dojem že sa aj zabudnú na znášku vrátiť. Nakoniec budete mať na jednom mieste množstvo vajec ktorré nemá sliepka možnosť zakryť a len ich stále na jednej strane prihrna a na druhej vytláča. Ja som takéto pokusy robil asi pred 15- timi rokmi. Možno by sa to dalo ak by neboli krmené zmesou ale len zrninami ale to by sa muselo testovať na viac pároch. Vysledok by asi nestál za vela. Zmienka o zahniezdení japoniek ale asi krížených s polnou je v niektorm starom čísle PIZ Ex- Príloha informačného zpravodaje chovatelu exotického ptactva.

5.12.2013 19:48
tedy153

XXX.XXX.117.143

smajlíkno mne japonska prepelica priala a odvodila cerstvo vyliahnute z liahne nejprv som neveril ale starala sa o ne vzorne odchovala ich 11 vcetky sa pod nu zmestili ...a pocas odchovu stale niesla .....mozno keby sa odchovavali prepelice pod matkami by si zachovali pud sedenia na vajciach..ci?smajlíksmajlík

bichirek

6.12.2013 08:48
bichirek

XXX.XXX.111.24

tedy153 napsal(a):
smajlíkno mne japonska prepelica priala a odvodila cerstvo vyliahnute z liahne nejprv som neveril ale starala sa o ne vzorne odchovala ich 11 vcetky sa pod nu zmestili ...a pocas odchovu stale niesla .....mozno keby sa odchovavali prepelice pod matkami by si zachovali pud sedenia na vajciach..ci?smajlíksmajlík

nemylite si japonske s cinskymi? pretoze je 0 % sanca ze vam japonska zasade, to sa skor dockate aby vam z neba padla vyplata smajlík Ak mate nejake fotky ze vam ich odvodila prepelica japonska, co urcite mate, lebo je to fakt rarita, tak ich sem nahrajte, urcite nie som sam co je zvedavy . da sa vysediet pod zdrobnenou sliepkou, ale po vyliahnuti sa krepelky rozprchnu a kvocna je nervozna, cize naprosty nezmysel aby vam ich odvodila krepelka a este ich aj zohrievala :D smajlík Mne prave vodi prasiatka jedna kobyla smajlík

6.12.2013 14:53
kralicek145

XXX.XXX.128.6

jasem dal křepelky ke kuřatum a staralise oně všechny a snašeli a korat je pak kuřata přeřustala tak sem je dam do jine klece ale kuřata jim nic nedělaly a křepelky takene hned jak sem je tam dal je začali skovavat pod křidla smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík