Pižmovky sa ani po 36 dňoch nezačali kľuvať!!!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2013 18:24
argopizmak

XXX.XXX.127.56

Prosím o radu! Je možné aby sa pižmovky ani po 36 dňoch nezačali kľuvaťsmajlík??? Skúšal som vajíčka presvecovať a je tam vidieť pohyb. Máte niekto podobnú skúsenosť??? Ďakujem

12.5.2013 18:46
vasilka

XXX.XXX.13.211

Hezký den,
mně se líhly až 42 den, ty první dny asi kachna neseděla pevně. Vydržte ještě. Přeji úspěšné odchovy.

12.5.2013 19:27
argopizmak

XXX.XXX.127.56

Kačice pižmové chovám prvým rokom a ešte nemá toľko skúsenosti a to ma veru nenapadlo. Veľmi pekne ďakujem za radu . Moc sa teším na malé kačky dúfam že sa niečo úspešne vykľuje.

12.5.2013 21:57
zntomas

XXX.XXX.170.178

dokut na vajíčkách bude sedět a nebudou smrdět tak bych je tam nechal

14.5.2013 03:38
zbosace

XXX.XXX.110.207

argopizmak napsal(a):
Prosím o radu! Je možné aby sa pižmovky ani po 36 dňoch nezačali kľuvaťsmajlík??? Skúšal som vajíčka presvecovať a je tam vidieť pohyb. Máte niekto podobnú skúsenosť??? Ďakujem

Chovám pižmovky nejaký rok ale po 36 dňoch sa mi ešte vajce nepodarilo presvietiť. Vajička popočúvajte či sa neozýva kluvanie. Neviem či ste robili kontrolu oplodnenosti na 5-7 deň a vyradili čisté neoplodnené. Ak by sa ozývalo kluvanie a neobjavila sa prasklinka, budete musieť jedno vajičko obetovať aby ste zistil stav káčatka ak tam nejaké bude. Toto sa robí na tupom konci v oblasti vzd. bubliny. Opatrne urobíte otvor a nazriete do vajička. Ak je živé a ešte nie je jeho čas, ja tam pustim slinu z vlastných úst a opatrne otvor prekryjem kúskom škrupiny zo slepačieho vajca, taktiež z oblasti vzduchovej bubliny. Taktiež sa robí skúška vo vodnom kúpeli kde sa ,,živé,, vajcia prejavia pohybom.

14.5.2013 03:42
zbosace

XXX.XXX.110.207

Zabudol som napísať že aj mne sa stalo že sa káčatá pižmoviek za určitých podmienok vyliahli neskoro po termíne. Ale stalo sa mi aj to že som sa na takúto anomáliu spoliehal a káčatá sa nemohli prerezať cez škrupinu a všetky sa udusili.

14.5.2013 08:42
argopizmak

XXX.XXX.127.56

zbosace napsal(a):
Chovám pižmovky nejaký rok ale po 36 dňoch sa mi ešte vajce nepodarilo presvietiť. Vajička popočúvajte či sa neozýva kluvanie. Neviem či ste robili kontrolu oplodnenosti na 5-7 deň a vyradili čisté neoplodnené. Ak by sa ozývalo kluvanie a neobjavila sa prasklinka, budete musieť jedno vajičko obetovať aby ste zistil stav káčatka ak tam nejaké bude. Toto sa robí na tupom konci v oblasti vzd. bubliny. Opatrne urobíte otvor a nazriete do vajička. Ak je živé a ešte nie je jeho čas, ja tam pustim slinu z vlastných úst a opatrne otvor prekryjem kúskom škrupiny zo slepačieho vajca, taktiež z oblasti vzduchovej bubliny. Taktiež sa robí skúška vo vodnom kúpeli kde sa ,,živé,, vajcia prejavia pohybom.

Hej veru presvecoval som ale len s malou LED baterkou ktorú mam na bicykel. Baterku som priložil na tupí koniec vajíčka čo ste vi spomínali a videl som tam tiene a pohyby. Ale musel som byť v tmavej miestnosti. Možno sa vám to zdá zvláštne ale niekedy to vyskúšajte a uvidíte. Vajíčko by mi bolo ľúto obetovať!! Ale našťastie už nemusím lebo dnes ráno na 38 deň som už našiel 2 naďobané vajíčka smajlík a na ďalších je vidieť praskliny . Tak pevne varím že sa niečo úspešne vykluje. Potom dám vedieť.

14.5.2013 09:11
honzapm

XXX.XXX.29.18

Jen mě napadla taková připomínka, možná zbytečná...
Může vaše kachna do vody? Alespoň do pekáče nebo jiné nádoby s vodou?
Aby si tam během sezení, zejména ke konci, smočila nohy, břicho...

14.5.2013 09:30
300lukas008

XXX.XXX.112.9

honzapm napsal(a):

Vy ste mi to uplne zobrali z jazyka. Zle liahnutie je vo veľa pripadoch zapričinene tym že sa kačica počas sedenia nemohla okupať. Škrupiny su potom vysušene,zatvrdnute a kačatko sa velmi vysíli pri nadobani,a preto sa liahnu ,v lepšom pripade o niekolko dni neskor, v horšom pripade sa ani nevyliahnu. Lukáš

14.5.2013 10:47
argopizmak

XXX.XXX.127.56

honzapm napsal(a):

Na dvore mám veľký lavór s vodou , ktorú pravidelne mením. A ešte aj v chlieve má nádobu s vodou a so žrádlom. Takže prístup k vode má neobmedzený. Ale čo som si všimol posledný týždeň som ju nevidel aby hniezdo opustila dosť intenzívne na ňom sedí. Ale zasa nemôžem ju sledovať celý deň lebo chodím aj do roboty takže neviem či sa aj kúpe.

15.5.2013 15:02
homnika

XXX.XXX.19.128

Já už mám z těch kachen teda taky hlavu v pejru, ale pižmovky sedí 40 dní, ne?

16.5.2013 07:45
argopizmak

XXX.XXX.127.56

homnika napsal(a):
Já už mám z těch kachen teda taky hlavu v pejru, ale pižmovky sedí 40 dní, ne?

Kačica pižmová sedí na vajíčkach 35 dní. Teda aspoň na fórach som sa to dočítal a aj v literatúre je to tak uvedené.

16.5.2013 08:02
argopizmak

XXX.XXX.127.56

Takže napokon mám len 2 kačičky z 11 vajíčok. Dve boli neoplodnené a 7 kačičiek sa udusilo. Zrejme to bude spôsobené tím že sa kačica nechodila kúpať, ako správne poznamenali honzapm a 300lukas008.

16.5.2013 14:52
vosajda

XXX.XXX.99.112

Chtěla bych se zeptat, dá se nějak kachně pomoct, aby byla vejce vlhká a mohla se vyklubat? Taky sedí už 37. den a zatím nic. Chodí sice tak 1x za 2-3 dny ven a myje se v malé vaničce s vodou, kterou má připravenou, ale že by do ní vlezla, to jsem neviděla. Stačí jí to (asi 20minutové) potápění hlavy a čištění peří na to, aby v hnízdě namočila vejce?
A druhá kačena, co sedí, nevyšla ven už asi 4.den. smajlík

16.5.2013 17:12
honzapm

XXX.XXX.29.18

To jsou hrozné intervaly. Zapracujte na sobě a DENNĚ kachnu sundejte.
Jinak vám pojde.Zničíte jí zažívání, musí denně žrát. Zejména v druhé fázi sezení.
Navíc - vejce se musí ochlazovat. Je to vyloženě žádoucí.
Tj. když kachna denně trajdá půlhodinku venku, tak vejcím v bavlnce to jen a jen prospěje.

Když se nekoupe celá, tak ji do nádoby s vodou ponořte. A to tak, že ji opatrně sejmete
z hnízda a do nádoby jí ponoříte. A samozřejmě zamezíte na pár (desítek) minut návrat.

17.5.2013 21:42
pafka

XXX.XXX.53.50

honzapm napsal(a):
To jsou hrozné intervaly. Zapracujte na sobě a DENNĚ kachnu sundejte.
Jinak vám pojde.Zničíte jí zažívání, musí denně žrát. Zejména v druhé fázi sezení.
Navíc - vejce se musí ochlazovat. Je to vyloženě žádoucí.
Tj. když kachna denně trajdá půlhodinku venku, tak vejcím v bavlnce to jen a jen prospěje.

Když se nekoupe celá, tak ji do nádoby s vodou ponořte. A to tak, že ji opatrně sejmete
z hnízda a do nádoby jí ponoříte. A samozřejmě zamezíte na pár (desítek) minut návrat.

Ne Nééééééééé......smajlík#.Tak tohle bych své kachně nikdy neudělala. Ona sama ví co ,jak a kdy má dělat. Vejce chladí podle okolní teploty a jelikož bylo celkem chladno, tak mohla z vajec slejzat málo. Určitě bych kachnu nekoupala- bude akorát ve stresu. Nechte to na přírodě. Opravdu- kachna ví, kdy se má vykoupat----je to prostě kachna--smajlík

18.5.2013 09:12
fanda62

XXX.XXX.64.242

argopizmak napsal(a):
Takže napokon mám len 2 kačičky z 11 vajíčok. Dve boli neoplodnené a 7 kačičiek sa udusilo. Zrejme to bude spôsobené tím že sa kačica nechodila kúpať, ako správne poznamenali honzapm a 300lukas008.

Dobrý den ,tomu nevěřím,loni jsem přišel o kachnu,která stačila snést 10 vajec.Vejce jsem přidal do líhně bez ventilátoru kde jsem líhnul slepičí vejce.Nikdy k nim žádnou nádobu s vodou nepřidávám,jen 17, den vejce dávám do vody,abych zjistil,která jsou živá a pak je poslední dva dny rosím,vylíhli se jak slepičí tak i kachní , ty až za 35 dnů.a ani jsem je nemoh rosit,protože jsem nebyl doma poslední dny líhnutí.
Letos jsem si koupil novou líhen v Makru,vlhkost jsem hlídal,rosil dle návodu a z 15 oplozených vajec se vylíhli jen 3 káčata. Slepičí se lihli bez problémů.Kachna si nanesla ještě 13 dalších vajec a z těch se vylíhlo 12 káčat,přístup k vodě na koupání nemá.smajlík

18.5.2013 09:12
fanda62

XXX.XXX.64.242

argopizmak napsal(a):

Dobrý den ,tomu nevěřím,loni jsem přišel o kachnu,která stačila snést 10 vajec.Vejce jsem přidal do líhně bez ventilátoru kde jsem líhnul slepičí vejce.Nikdy k nim žádnou nádobu s vodou nepřidávám,jen 17, den vejce dávám do vody,abych zjistil,která jsou živá a pak je poslední dva dny rosím,vylíhli se jak slepičí tak i kachní , ty až za 35 dnů.a ani jsem je nemoh rosit,protože jsem nebyl doma poslední dny líhnutí.
Letos jsem si koupil novou líhen v Makru,vlhkost jsem hlídal,rosil dle návodu a z 15 oplozených vajec se vylíhli jen 3 káčata. Slepičí se lihli bez problémů.Kachna si nanesla ještě 13 dalších vajec a z těch se vylíhlo 12 káčat,přístup k vodě na koupání nemá.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík