Znaky české X brojlerové husy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2013 21:18
terka.c

XXX.XXX.4.235

Dobrý večer, jak rozeznám od sebe tyto dvě husy? Obávám se, jestli jsem přes inzerát nemohla místo českých housat koupit ty brojlerové. Vybrala jsem tři do chovu, ale říkám si, jestli to jsou čisté české, aby mi na jaře sedly a odvodily housátka. Paní co mi housata prodávala říkala, že jsou to čistá česká, jen v 7mým koleni s namíchaná s landerskou kvůli masu, ale housata jsou z umělé líhně. I když jsem byla utvrzena, že zasednou, tak bych se ráda ujistila. Stále je ještě možnost porážky a vyrazit do Týniště. Děkuji smajlík Na fotce jsou ještě malý, ale kdyby mi mohl někdo zkušený poradit, skočim je vyfotit teď velký :)

1.9.2013 07:58
zapotokem

XXX.XXX.229.214

terka.c napsal(a):
Dobrý večer, jak rozeznám od sebe tyto dvě husy? Obávám se, jestli jsem přes inzerát nemohla místo českých housat koupit ty brojlerové. Vybrala jsem tři do chovu, ale říkám si, jestli to jsou čisté české, aby mi na jaře sedly a odvodily housátka. Paní co mi housata prodávala říkala, že jsou to čistá česká, jen v 7mým koleni s namíchaná s landerskou kvůli masu, ale housata jsou z umělé líhně. I když jsem byla utvrzena, že zasednou, tak bych se ráda ujistila. Stále je ještě možnost porážky a vyrazit do Týniště. Děkuji smajlík Na fotce jsou ještě malý, ale kdyby mi mohl někdo zkušený poradit, skočim je vyfotit teď velký :)

Bohuzel, tohle cesky vazne nejsou. Nejvyraznejsi rozdily: cesky maji kulatou vetsi hlavu, kratsi mohutny krk, chybejici podbrisek. To vase husy nesplnuji. Ale sednout mohou i tak :)

1.9.2013 14:12
terka.c

XXX.XXX.4.235

smajlík ještě jedna fotka pro ujištění, ale pokud to vážně nejsou čisté české, tak co to je? ty brojlerové? o nich jsem četla, že sednou jen výjmečně a nanesou hodně vajec. Ale co s tím? Líheň zatím pořizovat nebudu. Nevíte, jak to chodí na výstavě v tom Týništi? Je možné si tam českou husu koupit a hned odvést?

1.9.2013 14:32
zapotokem

XXX.XXX.226.151

Jsou to proste "jen" bile husy, zda brojlerove, to uz poznat nejde. Cesky to nejsou.
V Tynisti bych nekupovala, pokud chcete cesky a nepoznate je, je vetsi sance (ne 100%) je sehnat u chovatele a krouzkovane.

1.9.2013 14:40
terka.c

XXX.XXX.4.235

zapotokem napsal(a):
Jsou to proste "jen" bile husy, zda brojlerove, to uz poznat nejde. Cesky to nejsou.
V Tynisti bych nekupovala, pokud chcete cesky a nepoznate je, je vetsi sance (ne 100%) je sehnat u chovatele a krouzkovane.

Zkusím se po někom z okolí podívat, ale takhle jsem přes inzerát kupovala i tyto :( A utvrdili mě, že to jsou české, měsíc jsem na ně čekala, na místě mi řekli, že jsou kdysi namíchané s tou landersou. A teď jak vyrostli, tak se mi nějak nezdály. Právě ten podbřišek a ten dlouhý krk. Ale nepoznám to, to máte pravdu.

1.9.2013 14:44
zapotokem

XXX.XXX.226.151

terka.c napsal(a):
Zkusím se po někom z okolí podívat, ale takhle jsem přes inzerát kupovala i tyto :( A utvrdili mě, že to jsou české, měsíc jsem na ně čekala, na místě mi řekli, že jsou kdysi namíchané s tou landersou. A teď jak vyrostli, tak se mi nějak nezdály. Právě ten podbřišek a ten dlouhý krk. Ale nepoznám to, to máte pravdu.

Ale ja nemyslela inzerat, ja myslela skutecne chovatele :)
www.klubvodnidrubeze.estranky.cz/clanky/seznam-plemen-vodni-drubeze-a-jejich-chovatelu.html

1.9.2013 15:04
terka.c

XXX.XXX.4.235

zapotokem napsal(a):
Ale ja nemyslela inzerat, ja myslela skutecne chovatele :)
www.klubvodnidrubeze.estranky.cz/clanky/seznam-plemen-vodni-drubeze-a-jejich-chovatelu.html

Děkuji, už jsem si vyhledala i paní Danu Dědkovou, na kterou se také mohu obrátit. Ale ještě mrknu na ty webovky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík