Potřeboval bych poradit jestli je to kohout nebo slepička. Moc si tím jistý nejsem že je to slepička.
Začal jsem s chovem wyandotek stříbrněčerně lemovaných a mám je od dvou chovatelů ze Slovenska.
Jenže te co jsem koupil včera (8Euro) ks mají listový hřeben. Na slepičkách je to patrné už ted. Z 6ks co jsem od něj koupil mám 3 s růžicovým a 3 s listovým hřebínkem.A zajímá mě jen jedna věc, jestli je to tolerované nebo je to považované za vadu a zvíře není vhodné do chovu.
mondeo
napsal(a):
Potřeboval bych poradit jestli je to kohout nebo slepička. Moc si tím jistý nejsem že je to slepička.
Začal jsem s chovem wyandotek stříbrněčerně lemovaných a mám je od dvou chovatelů ze Slovenska.
Jenže te co jsem koupil včera (8Euro) ks mají listový hřeben. Na slepičkách je to patrné už ted. Z 6ks co jsem od něj koupil mám 3 s růžicovým a 3 s listovým hřebínkem.A zajímá mě jen jedna věc, jestli je to tolerované nebo je to považované za vadu a zvíře není vhodné do chovu.
nohy
Bohužel luxdas má pravdu. Také barevně na tom vaše slepičky nejsou dobře. U slepičky by mělo být každé pero uvnitř bílé a lemované černě. pouze v krčním závěsu je barevnost opačná (ve stručnosti). Celočerná pera na těle jsou vadou. Celkově působí slepičky spíše světlejším dojmem.
Pohlaví se v tomto věku určuje podle peří v sedlovém závěsu - kohoutci špičaté, lesklé, slepičky kulaté, matnější.
Pokud bude zítra slušné počasí, nafotím vám moje. Nejsou sice super, ale slušné budou. Už byly i na výstavě - Db a VD
Dana
Uživatel s deaktivovaným účtem

mondeo
napsal(a):
a poslední
Vypadají spíše jako černé bíle skvrnité.
Jj s listovým hřebenem je kohoutek a to druhé je pipina.
Věk předpokládám tak 6 - 8 týden. Slepička je standartního zbarvení, kohoutek zaostává, ale kluci se hůř opeřují. Postupem dospívání se přepeří a vybarví. Do čistokrevného chovu bych ho ale nepoužila.
Mám v hejně také slepici s listovým hřebenem. Nalíhla se s nás. vajec po rodičích z Německa. Na jaře ji dávám ke slepicím na vajíčka. Nechávám jí, je to skvělá kvočna ( což Wyandotky jsou ).
Na fotce jsou šestitýdenní pipiny, tak můžete porovnat.
Ten věk bude asi nejspíš kolem 10 týdne, přehlédla jsem kroužky
Tady je osmitýdenní kohoutek z mého chovu.
Listové hřebeny se stávají v poslední době problémem i u plemen, kde se dřív vůbec nevyskytovaly.
Už jsem viděl listové hřebeny u hamburčanek, hedvábniček, dokonce u brahmánek.
I když nejsem odborník na wyandoty, tato kuřata se mi čistokrevná nezdají, myslím, že se jedná o křížence.
Zajímalo by mne, jak budou vypadat v dospělosti.
Slíbené foto standartně vybarvených wyandotek černě lemovaných - 1, slepička