Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2014 10:51
wyandotte

XXX.XXX.249.1

dobrý deň chcem sa spýtať že o aký farebný ráz sa jedná u týchto brahmaniek zdrobnelých ? dostal som ich zadarmo k brahmankám izabelovým :)

6.2.2014 12:48
vlastapapoušková

XXX.XXX.46.234

wyandotte napsal(a):
a tu sú aj izabelové :)

Pokud mne zrak neklame, tak zcela určitě nejde o čistou Barahmánku, připadá mi, že je překřížena s vyandotkou nějakou s modrým lemem. Usuzuji tak podle ocasu u slepic, připouštím že se mohu mýlit.
Ocas samostatně vyfocené slepičky je spíše podobný ocasu vyandotky. Připouštím, že může jít také o jakési novošlechtění, kde není ještě barevný ráz zcele ustálen.
Doufám že jsem pomohl.
Mikuláš

6.2.2014 17:42
wyandotte

XXX.XXX.9.22

vlastapapoušková napsal(a):
Pokud mne zrak neklame, tak zcela určitě nejde o čistou Barahmánku, připadá mi, že je překřížena s vyandotkou nějakou s modrým lemem. Usuzuji tak podle ocasu u slepic, připouštím že se mohu mýlit.
Ocas samostatně vyfocené slepičky je spíše podobný ocasu vyandotky. Připouštím, že může jít také o jakési novošlechtění, kde není ještě barevný ráz zcele ustálen.
Doufám že jsem pomohl.
Mikuláš

preco si myslite ze nejde o cistu brahmanku ? ten lem tam ma byt toto plemeno sa vola brahmanka izabelova lemovana . a tvar chvostu je normalny mozno to skresluje to ze je spinavy od blata ale farba a lemy su pekne vyditelne ako je to v standarte o izabelove sa nejedna tie su v poriadku. ja sa pytam na tie dve kohuta a sliepku aky je to farebny raz .

6.2.2014 19:24
filip.dytrt

XXX.XXX.232.62

Určitě je to zdrobnělá brahmánka.Tento ráz není pravděpodobně není existenční ráz a nebo určitě né u brahmánek.Podle mě je to barva zakladní isabelová (šedě perlově koroptví vlnitá) a do ní vlitá žlutá kolumbijská barva viz křídlo tmavá až červená barva se vyskytuje u žlutých kolumbijí a nebo ještě koroptví vlnitá ,ale tam by měla být barva trochu světlejší a další ocas viz.obrázek u slepičky je tmavší až černý takže to všechno obsahuje barva žlutá kolumbijská a koroptví vlnitá.Jinak jsou ve vzorníku tyto rázy:
bílé kolumbijské
žluté kolumbijské
žluté modře kolumbijské
bílé modře kolumbijské
koroptví vlnité
stříbrně koroptví vlnité
modré koroptví vlnité
krahujcové
černé
žluté
modré
bílé
černé stříbroprsé

dodáno:
modré koroptví vlnité s oranžovými zády
šedě perlově koroptví vlnité - jen zdrobnělé v ČR

6.2.2014 23:04
wyandotte

XXX.XXX.249.1

filip.dytrt napsal(a):
Určitě je to zdrobnělá brahmánka.Tento ráz není pravděpodobně není existenční ráz a nebo určitě né u brahmánek.Podle mě je to barva zakladní isabelová (šedě perlově koroptví vlnitá) a do ní vlitá žlutá kolumbijská barva viz křídlo tmavá až červená barva se vyskytuje u žlutých kolumbijí a nebo ještě koroptví vlnitá ,ale tam by měla být barva trochu světlejší a další ocas viz.obrázek u slepičky je tmavší až černý takže to všechno obsahuje barva žlutá kolumbijská a koroptví vlnitá.Jinak jsou ve vzorníku tyto rázy:
bílé kolumbijské
žluté kolumbijské
žluté modře kolumbijské
bílé modře kolumbijské
koroptví vlnité
stříbrně koroptví vlnité
modré koroptví vlnité
krahujcové
černé
žluté
modré
bílé
černé stříbroprsé

dodáno:
modré koroptví vlnité s oranžovými zády
šedě perlově koroptví vlnité - jen zdrobnělé v ČR

to je kohút stým tmavým chvostom a sliepka je ta zlato biela :) inak aj som si myslel že to bude izabelová krížená s jarabičou ale neviem prečo má tie čierne pierka ten kohút na krku a na chvoste :) taký je ako keby trojfarebný :D

7.2.2014 01:30
wyandotte

XXX.XXX.249.1

http://www.youtube.com/watch?v=g9-grItf5ZU
v tomto vydeu sa v zadu pohybuje od 55 sekundy taký kohút ako ten môj len velký smajlík

7.2.2014 14:44
wyandotte

XXX.XXX.249.1

wyandotte napsal(a):
http://www.youtube.com/watch?v=g9-grItf5ZU
v tomto vydeu sa v zadu pohybuje od 55 sekundy taký kohút ako ten môj len velký smajlík

Nevie naozaj nikto či v tom videu je podobný kríženec alebo je to nejaký farebný ráz ???

7.2.2014 18:29
krakonoš

XXX.XXX.99.214

Vždyt je to klasický splasch z modré koroptví vlnité.Modrá koroptví vlnitá se štěpí na splasch,modrou koroptví vlnitou a koroptví vlnitou.

7.2.2014 20:34
wyandotte

XXX.XXX.249.1

krakonoš napsal(a):
Vždyt je to klasický splasch z modré koroptví vlnité.Modrá koroptví vlnitá se štěpí na splasch,modrou koroptví vlnitou a koroptví vlnitou.

áno asi to bude ono pozrel som nejaké obrázky na googly a vyzerá to že to je ono :) ale tam sú pomenované lemon pyle brahmas :) konečne už niekto kto aj niečo poradil :) a obydvajá sú splasch ? takže ked budú mať spolu kurence tak budú aj tie splasch ? smajlík

14.10.2014 20:40
monikan

XXX.XXX.29.43

Dobrý den, mám úplně ty samé ze spojení koroptví vlnitá a modře koroptví vlnitá, mi vylezli úplně ty samé jako je vaše slepička na obrázku, akorád nemám zdr. ale velké. koukala jsem jako blázen, ale je to moc hezká barva akorád nevím jestli to může na výstavu smajlík smajlík

brahmanky

31.3.2015 22:08
brahmanky

XXX.XXX.238.37

Dobrý den,
sám chovám zdrobnělé brahmánky již několik let v několika barvách, mezi nimi jsou i ty na obrázku. Ročně líhnu až 400 kuřátek právě zdrobnělých brahmánek. Isabellové neboli u nás nazývané krémově perlově šedé koroptví vlnité a ty, co jste nevěděl jsou splache - koroptvé vlnité zvířata, tedy 25% zvířat ze spojení dvou modře koroptvých zvířat, tato zvířata se nevystavují, ale dají se zpět použít na koroptvá zvířata a veškerý odchov bude modře koroptví vlnitý. Z mých zkušeností Vám ale poradím, že lepší výsledky dosáhnete při kombinaci modře koroptvého zvířete a koroptvého při štěpení odchovů na polovinu mkrvl a krvl. Dvě modře koroptvá zvířata na sebe většinou zesvětlují kresbu a hnědá kresba na zádech a hřbetě není tak výrazná, někdy úplně chybí, což je k ničemu. Jinak toto spojení Vám dá 25% koroptvých zvířat,25% splache - což je označení těchto světlých zvířat ze spojení 2 modrých jedinců, může být např. splache z čistě modrých zvířat atd. a 50% modře koroptvých zvířat. Pokud by jste měl zájem o nějakou informaci ohledně zBH, tak mi napište na mail.

12.5.2015 14:57
Suzi.s

XXX.XXX.28.57

Dobrý den, mohla bych poprosit chovatele zBH z posledního příspěvku o jeho e-mail? Nějak sem se ho nedopátrala...nebo pokud by se ozval na suzi.ko@seznam.cz budu ráda. Předem děkuji Zuzka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík