dobrý deň chcem sa spýtať že o aký farebný ráz sa jedná u týchto brahmaniek zdrobnelých ? dostal som ich zadarmo k brahmankám izabelovým :)
wyandotte
napsal(a):
a tu sú aj izabelové :)
Pokud mne zrak neklame, tak zcela určitě nejde o čistou Barahmánku, připadá mi, že je překřížena s vyandotkou nějakou s modrým lemem. Usuzuji tak podle ocasu u slepic, připouštím že se mohu mýlit.
Ocas samostatně vyfocené slepičky je spíše podobný ocasu vyandotky. Připouštím, že může jít také o jakési novošlechtění, kde není ještě barevný ráz zcele ustálen.
Doufám že jsem pomohl.
Mikuláš
vlastapapoušková
napsal(a):
Pokud mne zrak neklame, tak zcela určitě nejde o čistou Barahmánku, připadá mi, že je překřížena s vyandotkou nějakou s modrým lemem. Usuzuji tak podle ocasu u slepic, připouštím že se mohu mýlit.
Ocas samostatně vyfocené slepičky je spíše podobný ocasu vyandotky. Připouštím, že může jít také o jakési novošlechtění, kde není ještě barevný ráz zcele ustálen.
Doufám že jsem pomohl.
Mikuláš
preco si myslite ze nejde o cistu brahmanku ? ten lem tam ma byt toto plemeno sa vola brahmanka izabelova lemovana . a tvar chvostu je normalny mozno to skresluje to ze je spinavy od blata ale farba a lemy su pekne vyditelne ako je to v standarte o izabelove sa nejedna tie su v poriadku. ja sa pytam na tie dve kohuta a sliepku aky je to farebny raz .
Určitě je to zdrobnělá brahmánka.Tento ráz není pravděpodobně není existenční ráz a nebo určitě né u brahmánek.Podle mě je to barva zakladní isabelová (šedě perlově koroptví vlnitá) a do ní vlitá žlutá kolumbijská barva viz křídlo tmavá až červená barva se vyskytuje u žlutých kolumbijí a nebo ještě koroptví vlnitá ,ale tam by měla být barva trochu světlejší a další ocas viz.obrázek u slepičky je tmavší až černý takže to všechno obsahuje barva žlutá kolumbijská a koroptví vlnitá.Jinak jsou ve vzorníku tyto rázy:
bílé kolumbijské
žluté kolumbijské
žluté modře kolumbijské
bílé modře kolumbijské
koroptví vlnité
stříbrně koroptví vlnité
modré koroptví vlnité
krahujcové
černé
žluté
modré
bílé
černé stříbroprsé
dodáno:
modré koroptví vlnité s oranžovými zády
šedě perlově koroptví vlnité - jen zdrobnělé v ČR
filip.dytrt
napsal(a):
Určitě je to zdrobnělá brahmánka.Tento ráz není pravděpodobně není existenční ráz a nebo určitě né u brahmánek.Podle mě je to barva zakladní isabelová (šedě perlově koroptví vlnitá) a do ní vlitá žlutá kolumbijská barva viz křídlo tmavá až červená barva se vyskytuje u žlutých kolumbijí a nebo ještě koroptví vlnitá ,ale tam by měla být barva trochu světlejší a další ocas viz.obrázek u slepičky je tmavší až černý takže to všechno obsahuje barva žlutá kolumbijská a koroptví vlnitá.Jinak jsou ve vzorníku tyto rázy:
bílé kolumbijské
žluté kolumbijské
žluté modře kolumbijské
bílé modře kolumbijské
koroptví vlnité
stříbrně koroptví vlnité
modré koroptví vlnité
krahujcové
černé
žluté
modré
bílé
černé stříbroprsé
dodáno:
modré koroptví vlnité s oranžovými zády
šedě perlově koroptví vlnité - jen zdrobnělé v ČR
to je kohút stým tmavým chvostom a sliepka je ta zlato biela :) inak aj som si myslel že to bude izabelová krížená s jarabičou ale neviem prečo má tie čierne pierka ten kohút na krku a na chvoste :) taký je ako keby trojfarebný :D
http://www.youtube.com/watch?v=g9-grItf5ZU
v tomto vydeu sa v zadu pohybuje od 55 sekundy taký kohút ako ten môj len velký
krakonoš
napsal(a):
Vždyt je to klasický splasch z modré koroptví vlnité.Modrá koroptví vlnitá se štěpí na splasch,modrou koroptví vlnitou a koroptví vlnitou.
áno asi to bude ono pozrel som nejaké obrázky na googly a vyzerá to že to je ono :) ale tam sú pomenované lemon pyle brahmas :) konečne už niekto kto aj niečo poradil :) a obydvajá sú splasch ? takže ked budú mať spolu kurence tak budú aj tie splasch ?
brahmanky

XXX.XXX.238.37
Dobrý den,
sám chovám zdrobnělé brahmánky již několik let v několika barvách, mezi nimi jsou i ty na obrázku. Ročně líhnu až 400 kuřátek právě zdrobnělých brahmánek. Isabellové neboli u nás nazývané krémově perlově šedé koroptví vlnité a ty, co jste nevěděl jsou splache - koroptvé vlnité zvířata, tedy 25% zvířat ze spojení dvou modře koroptvých zvířat, tato zvířata se nevystavují, ale dají se zpět použít na koroptvá zvířata a veškerý odchov bude modře koroptví vlnitý. Z mých zkušeností Vám ale poradím, že lepší výsledky dosáhnete při kombinaci modře koroptvého zvířete a koroptvého při štěpení odchovů na polovinu mkrvl a krvl. Dvě modře koroptvá zvířata na sebe většinou zesvětlují kresbu a hnědá kresba na zádech a hřbetě není tak výrazná, někdy úplně chybí, což je k ničemu. Jinak toto spojení Vám dá 25% koroptvých zvířat,25% splache - což je označení těchto světlých zvířat ze spojení 2 modrých jedinců, může být např. splache z čistě modrých zvířat atd. a 50% modře koroptvých zvířat. Pokud by jste měl zájem o nějakou informaci ohledně zBH, tak mi napište na mail.