Pokud vás rozčiluje blikání žárovek, tak jste si měla pořídit líheň s topným kabelem. Jinak je to normální frekvence. Já mám Brinseu a ta 3s topí a 3s netopí. Vzhledem k tomu, že má topné těleso, je mi to fuk. Vím, že na to byla postavená a musí vydržet. Stála asi více než ta žárovková, zato se nemusím strachovat jestli vydrží. Jede už 6. sezonu bez poruchy. Dana
Ja mam tuto lihen treti sezonu.To castejsi vypinani a zapinani je naprosto v pohode.Ty zarovky aspon v te moji nesviti na plny vykon,ale tak na polovinu.Kazdou sezonu jsem v ni lihnul tak sestkrat.Jeste mi ani jedna zarovka nepraskla.Ta lihen je z polystyrenu,tak drzi teplotu docela slusne.Nijak ji nezakryvam.Jen mam vyzkousene,ze je lepsi do tech drazek na vodu zadnou vodu nelit.Staci,kdyz budete od 4 dne pri otaceni vajec rosit vejce rozprasovacem.Jen trochu,aby po vejci netekla voda.Otacim rano a vecer.Mam v ni lihnivost 90%.Naposledy z 30 oplozenych slepicich vajec 28 kurat,z dvou oplozenych husich vajec dve housata.Lihnu v ni slepice,husy a krepelky.Mam taky vyzkouseno,ze je lepsi v ni lihnou tak cca 40 slepicich vajec,coz je asi 3/4 kapacity lihne.Taky budete mit daleko vetsi uspesnost,kdyz pri otaceni vajec je budete prerovnavat.Ty co jsou na krajich dat misto tech uprostred a taky z prvni rady do rady treba treti apod.Proste aby to vejce nebylo stale na stejnem miste.
Ja ji koupil za slusne penize a jsem z vysledku lihnuti naprosto spokojen.Je to jednoducha,ale spolehliva lihen.Po par lihnuti vychytate nejake chybicky ktere tato lihen ma a budete urcite spokojena.
Jeste jsem zapomel jednu velice dulezitou vec.Na viku jsou vetraci otvory.Jsou to takove spunty.Dva mensi a jeden vetsi.Ty mensi oddelavam u slepic 10 den a ten vetsi 18 den.Nasavaci otvory jsou na spodu lihne.Musi se tam vymenovat vzduch,jinak ty kurata udusite.I proto bych tu lihen nijak nezakryval.
Dobrý den, mám taktéž tuto ukrajinskou líheň, ale s topným tělískem (místo žárovek). Chtěla bych moc poprosit o jakoukoliv zkušenost s touto líhní. V krabici byly čtyři zelené mističky, do kterých se "prý" nalévá voda. Vypadají jako víčka od zavařeniny. V návodě je napsáno vodu dolévat, ale není napsáno již kam. Bylo mi dokonce i řečeno, že u slepičích vajec se voda nemusí dolévat vůbec. Což mi ale nedá spát, protože je v líhni vlhkost kolem 10 procent. Když však popráším vejce rozprašovačem, tak budou chvíli mokrá. Nebude to vadit ? A co se týče těch dírek vespod, tak líheň mám na stole, takže se moc vzduch do ni spodem nedostává. Asi je lepší ji přendat někde, aby vzduch koloval i zespodu ? Velmi moc Vám děkuji za rady a zkušenosti.
Dobrý den,
tak si dovolím připsat další poznatky k mé líhni. Líheň jsem postavila na čtyři umělohmotné kolečka (vršky od kanystrů) a tím ji i vyvýšila. Pro klid duše jsem spokojenější
A co se týče vlhkosti, tak jsem napojila kvalitnější vlhkoměr. Po naplnění čtyř jakoby víček od kompotu, které byly přiloženy k líhni - vodou, jsem naměřila 36-37 procent vlhkosti.
V líhni mám krom jiných i vejce maransky a trochu se obávám, že vajíčka mají hrubší skořápku.
Bojím, bojím, ale zase si říkám, že jen ten kdo nic nedělá - nic nezkazí