Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2009 22:28
danurba

XXX.XXX.26.42

Mám dva páry kingů a vždycky ráno, když otvírám holubník a pouštím ptáky ven, dost silně se třesou. To je normální? Čím to je? Je jim snad zima?

24.3.2009 23:10
5555

XXX.XXX.174.240

danurba napsal(a):
Mám dva páry kingů a vždycky ráno, když otvírám holubník a pouštím ptáky ven, dost silně se třesou. To je normální? Čím to je? Je jim snad zima?

já po ránu taky. Co na to Béďa?

25.3.2009 05:41
beda

XXX.XXX.7.84

5555 napsal(a):
já po ránu taky. Co na to Béďa?

já bohužel už i večer. To pro Sašu!

25.3.2009 09:21
mysak

XXX.XXX.46.80

beda napsal(a):
já bohužel už i večer. To pro Sašu!

Ne, ale tak holubi se třesou, když se bojí. Třeba když jsem jim házel chleba, a měli jít blíž a váhali, tak se třásli. To je normální projev. Hlavně aby se netřásli v křečích pseudomoru.
Jura Kafka

25.3.2009 20:57
danurba

XXX.XXX.26.42

mysak napsal(a):

Ne, ale tak holubi se třesou, když se bojí. Třeba když jsem jim házel chleba, a měli jít blíž a váhali, tak se třásli. To je normální projev. Hlavně aby se netřásli v křečích pseudomoru.
Jura Kafka

díky za odpověd...to by mohlo být, mám je teprve dva týdny a nejsou na mě zvyklí. Normální holubi můžou uletět, ale kingové musí chodit pěšky, tak asi proto se mě bojí. ale uklidnil jste mě. Díky

26.3.2009 21:16
kolovrat

XXX.XXX.159.217

mysak napsal(a):

Jura Kafka

Lomcuje s nima vztek. Nevěřím, že by se třásli na chleba.

27.3.2009 05:41
beda

XXX.XXX.7.84

kolovrat napsal(a):
Lomcuje s nima vztek. Nevěřím, že by se třásli na chleba.

...no jo je to tak-nervózní holub se třese (nervozní je každopádně, když se mu hází chleba) - jsou ovšem holubi, kteří to třást se, mají předepsáno- ti když se netřesou,je to zase špatně. Ale to je zas o něčem jiném..Béda

27.3.2009 07:07
st toman

XXX.XXX.32.219

beda napsal(a):
...no jo je to tak-nervózní holub se třese (nervozní je každopádně, když se mu hází chleba) - jsou ovšem holubi, kteří to třást se, mají předepsáno- ti když se netřesou,je to zase špatně. Ale to je zas o něčem jiném..Béda

Co se divíš, padla vláda a je krize. Nepouštěj je k televizi a vypínej rádio! Ne ale teď vážně. Mám také jednoho holuba, co se třese a ještě k tomu tak jako vrní. Mám ho už asi 5 let a normálně vede holoubata a jeho potomci to nedělají. Zdraví St. Toman

27.3.2009 08:53
hlinik

XXX.XXX.70.222

st toman napsal(a):
Co se divíš, padla vláda a je krize. Nepouštěj je k televizi a vypínej rádio! Ne ale teď vážně. Mám také jednoho holuba, co se třese a ještě k tomu tak jako vrní. Mám ho už asi 5 let a normálně vede holoubata a jeho potomci to nedělají. Zdraví St. Toman

to je jako u lidí když máš doma dobrou !holubici! tak taky jen vrníš-:)

27.3.2009 10:03
mysak

XXX.XXX.46.80

hlinik napsal(a):
to je jako u lidí když máš doma dobrou !holubici! tak taky jen vrníš-:)

A třese se na ní, viď

27.3.2009 11:54
hlinik

XXX.XXX.70.222

mysak napsal(a):
A třese se na ní, viď

hezky jsi mě Juraji doplnil, tak nějak to bylo-:)

27.3.2009 20:28
danurba

XXX.XXX.26.42

hlinik napsal(a):
hezky jsi mě Juraji doplnil, tak nějak to bylo-:)

netušila jsem, že holubáři umí být vtipní

28.3.2009 17:14
kolovrat

XXX.XXX.159.217

danurba napsal(a):
netušila jsem, že holubáři umí být vtipní

No, někdy to taky není žádná sranda. Hlavně, aby se Vám mezi námi líbilo.

28.3.2009 20:06
danurba

XXX.XXX.26.42

kolovrat napsal(a):
No, někdy to taky není žádná sranda. Hlavně, aby se Vám mezi námi líbilo.

potřebuju zjistitm, jak poznám holuba od holubice...dostala jsem tři páry, ale dva holubi mi ulítli a mám tam teď dva solitéry. Myslím, že jsou to holubi, ale jen odhaduji a tak jsem sehnala dvě hojubice k nim, v pondělí si pro ně půjdu...jenže, co když jsou to holubice? To už bych ty nepárový měla 4...vadí to moc?

29.3.2009 10:22
kolovrat

XXX.XXX.159.217

danurba napsal(a):
potřebuju zjistitm, jak poznám holuba od holubice...dostala jsem tři páry, ale dva holubi mi ulítli a mám tam teď dva solitéry. Myslím, že jsou to holubi, ale jen odhaduji a tak jsem sehnala dvě hojubice k nim, v pondělí si pro ně půjdu...jenže, co když jsou to holubice? To už bych ty nepárový měla 4...vadí to moc?

Pokud jste se rozhodla sama k zakoupení holubic, řekl bych, že je to zbytečný risk. Pozvěte si na radu zkušeného holubáře a i ten se (u některého druhu) může seknout. Bylo by škoda, kdyby Vás takovéto počáteční neúspěchy odradily od dalšího konání. Přeji Vám šťastnou ruku!

29.3.2009 20:44
danurba

XXX.XXX.26.42

kolovrat napsal(a):
Pokud jste se rozhodla sama k zakoupení holubic, řekl bych, že je to zbytečný risk. Pozvěte si na radu zkušeného holubáře a i ten se (u některého druhu) může seknout. Bylo by škoda, kdyby Vás takovéto počáteční neúspěchy odradily od dalšího konání. Přeji Vám šťastnou ruku!

neodradí mě nic... zvířat už mám tolik, žer pár holubů navíc mě nevytrhne a tolik toho taky nesežerou. Holt první holoubata půjdou do chovu, snad se mi to spáruje a co bude navíc, půjde do hrnce . Doufám, že na mě nikdo nebude koukat jako na barbara, ale do holubů jsem šla hlavně pro maso...jinak by mi to u manžela asi neprošlo

23.7.2012 15:55
regina

XXX.XXX.115.223

danurba napsal(a):
neodradí mě nic... zvířat už mám tolik, žer pár holubů navíc mě nevytrhne a tolik toho taky nesežerou. Holt první holoubata půjdou do chovu, snad se mi to spáruje a co bude navíc, půjde do hrnce . Doufám, že na mě nikdo nebude koukat jako na barbara, ale do holubů jsem šla hlavně pro maso...jinak by mi to u manžela asi neprošlo

Jak to dopadlo?

23.7.2012 19:29
ponka1

XXX.XXX.59.98

danurba napsal(a):

Zdravím konečně kolegyni holubářku:-))taky mám kingy a třesou se a nebojí se:-| je to nějaký třes jako u pávíku.Dělají to převážně samcismajlíktaky jsem je pořídila na maso,a teď po dvou letech je ruším.Mají na mně málo holoubat.Jsem zvyklá od pávíku na šestery holoubata a kingová mají teprve třetí snušku.Udělají max 4 do podzima.To je málo je to neekonomické.Jo a v zimně se třásli všichni,ale já taky:-))

23.7.2012 19:32
ponka1

XXX.XXX.59.98

beda napsal(a):

Jinak Bedo:-) jak dám do krmítka holanďankám namočený chleba a zavolám PIPI tak je to jak v hororu ptáci, ale v bílém provedení,nestačím uhýbat jak moji pávíci se ženou na mňamku:-))A uplně při bojích s holanďankama, se zapomenou třást:-)

23.7.2012 19:35
ponka1

XXX.XXX.59.98

Doprčic je to starýsmajlík

2.8.2012 23:39
danurba

XXX.XXX.50.200

regina napsal(a):
Jak to dopadlo?

Jak to dopadlo? No ne moc slavně. Holubům se dařilo skoro rok, ale pak jsem se nechala ukolébat tím, že se u nás nikdy nic nestalo a nechávala jsem otevřenou voliéru, aby si lítavci mohli zalétat podle chuti (měla jsem kingy, ale i pošťáky, benešáky a párek čejek. Jednou v noci přišla kuna a vybrala úplně všechny mladé, od jednodenních holátek až po nádherného modrého strakatého holoubka těsně před vyletěním z hnízda. Zakousla i dva staré, kteří asi bránili hnízdo. Obrečela jsem je. Lítaví holubi z voliéry uletěli a usadili se všude možně pod střechama. Nelítaví kingové vylétli aspoň tak vysoko, kam to šlo, zahnízdili různě pod střechama chlívků, ale vžd mimo můj dosah. Plemena se překřížila různě mezi sebou, kingové úplně zmizeli, byli příliš snadná kořist pro dravce. Teď mám holubů každé ráno plný dvůr, napočítala jsem jich i kolem 50, přestěhovali se k nám i od sousedů, poctivě je krmím. Takže holuby mám i nemám. Zeť mi slíbil postavit pořádnou pevnou voliéru, tak čekám a čekám. Pak mám v plánu je tam v zimě nalákat, udělat probírku a pustit se znovu do chovu. Tak mi držte palce.

3.8.2012 06:53
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Dano, tak to je supr, že se holubi daří. Je úplně jedno, že to jsou kříženci. Na jihočeském selském dvoře a ještě navíc na práchni vždycky byli holubi, kteří doplňovali chov zvířat na statku a jejich maso bylo pro zpestření jídelníčku hospodářům. Z těch několika plemen se udělalo univerzální "plemeno", které je schopné přežít bez zásahu člověka. Schválně nám všem prosím řekni, co dáváš za léky, jaké vitamíny a co očkuješ. Čím dál ,tím vic jsem nažhavenej se tam do toho zvířecího ráje kouknout. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

3.8.2012 08:38
danurba

XXX.XXX.69.221

st.toman napsal(a):
Zdravím. Dano, tak to je supr, že se holubi daří. Je úplně jedno, že to jsou kříženci. Na jihočeském selském dvoře a ještě navíc na práchni vždycky byli holubi, kteří doplňovali chov zvířat na statku a jejich maso bylo pro zpestření jídelníčku hospodářům. Z těch několika plemen se udělalo univerzální "plemeno", které je schopné přežít bez zásahu člověka. Schválně nám všem prosím řekni, co dáváš za léky, jaké vitamíny a co očkuješ. Čím dál ,tím vic jsem nažhavenej se tam do toho zvířecího ráje kouknout. Zdraví St. Toman

No momentálně holubům nedávám kromě krmení nic, lítají si volně jak a kam chtějí, koupat se chodí do bývalého kachního bazénku na pastvině a naučili se lítat okýnkem ke slepicím do kurníku, kde pijí z jejich napaječky. Když jsme ještě měla holuby "domácí", dávala jsem Acidomid a do gritu jsme míchala Mitros pro holuby a jelikož jsem nikdy nepozorovala žádné zdravotní problémy, na nic jsem neléčila.
Trochu bych se tvé návštěvy u nás bála, celý statek je stále ve stavu staveniště, spousta věcí rozdělaná, žádná hotová, práce na nás kouká z kažého rohu. To víš, 50 let to tu chátralo a sice to už 10 let opravujeme, ale peníze nejsou. Takže abys nebyl zklamaný. Mojí největší láskou jsou hlavně kozy, ovce a kráva, tam se snažím aby vše bylo OK, na drůbež už nezbývá moc času. Dana

3.8.2012 20:32
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Tak to je přesně to ono, co jsem chtěl slyšet. "Nedávám nic" a ono to funguje. Ti co mají chcípnout, tak to udělají hned na hnízdě a nebo po vylítnutí a ti, co vyletí , tak ti dávají vzniknout zdravé populaci. Dřív to tak na dvorech chodilo od nepaměti. Já jsem to začal praktikovat od letošního roku a zatím to tak nějak funguje. Jasně, že je mi líto, když se vylíhne malovaný holoubě a já ho vidím, jak jde do kytek a nebo mu pomůžu, ale ti, co jsou na střeše, tak to je zatím supr. No a co se týká té návštěvy, tak s tím si nelam hlavu. Já také předělávám statek už pátý rok a stále to ještě není podle mejch představ. Buď nejsou drobný a nebo není čas. Chytam všechno za ocas, ale na holoubky si čas vždycky najdu a rád si u nich posedím. Takže klídek a pohodičku. Zdraví St. Toman

4.8.2012 09:00
ponka1

XXX.XXX.35.239

Já to dělám už 6 let co jsem přestala vystavovat a mám populaci zdravou a velmi plodnou smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík