Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2009 21:29
danurba

XXX.XXX.26.42

před třemi dny se nám vylíhlo první holoubě ( moje úplně první), ale druhé vajíčko pořád nic. Holubi pořád sedí na hnízdě, zahřívají to malé i to vajíčko, jaký bývá interval mezi líhnutím vajec? Nevšimla jsem si, za jak dlouho po prvním vejci snesli druhé.

27.4.2009 22:22
danurba

XXX.XXX.26.42

danurba napsal(a):
před třemi dny se nám vylíhlo první holoubě ( moje úplně první), ale druhé vajíčko pořád nic. Holubi pořád sedí na hnízdě, zahřívají to malé i to vajíčko, jaký bývá interval mezi líhnutím vajec? Nevšimla jsem si, za jak dlouho po prvním vejci snesli druhé.

tak dneska to druhý vajíčko zmizelo. Holoubek je tam, živý a zdravý, správně vypasený, ale vajíčko tam není. Vypadnout nemohlo, budka má vyvýšený okraj. Co se s ním mohlo stát?

27.4.2009 22:39
kolovrat

XXX.XXX.159.217

danurba napsal(a):
tak dneska to druhý vajíčko zmizelo. Holoubek je tam, živý a zdravý, správně vypasený, ale vajíčko tam není. Vypadnout nemohlo, budka má vyvýšený okraj. Co se s ním mohlo stát?

Pokud se druhé vajíčko nevylíhne (inf. pro Vás) do druhého dne, můžete ho bez výčitek vyhodit. Zkušený holubář si ví rady a už dříve zasáhne. Vy se o to zatím nepokoušejte.

28.4.2009 08:02
karas

XXX.XXX.2.125

kolovrat napsal(a):
Pokud se druhé vajíčko nevylíhne (inf. pro Vás) do druhého dne, můžete ho bez výčitek vyhodit. Zkušený holubář si ví rady a už dříve zasáhne. Vy se o to zatím nepokoušejte.

Dobrý den,
V žádném případě nedoporučuji druhé vajíčko druhý den vyhazovat. Je pravda že se z něj již nic nevylíhne, ale slouží jako ochrana pro druhé holoubátko, aby ho rodiče neumačkali. Osobně vyhzuji neoplozené vajíčko po týdnu, kdy už je druhé holoubě vitálnější. Zkušený pár holubů první vajíčko nezahřívá dokud nesnese holubice to druhé. Většínou by se měli holoubata líhnout + - 1/2 dne. zdravím Jarek

28.4.2009 21:05
vlales

XXX.XXX.14.74

karas napsal(a):
Dobrý den,
V žádném případě nedoporučuji druhé vajíčko druhý den vyhazovat. Je pravda že se z něj již nic nevylíhne, ale slouží jako ochrana pro druhé holoubátko, aby ho rodiče neumačkali. Osobně vyhzuji neoplozené vajíčko po týdnu, kdy už je druhé holoubě vitálnější. Zkušený pár holubů první vajíčko nezahřívá dokud nesnese holubice to druhé. Většínou by se měli holoubata líhnout + - 1/2 dne. zdravím Jarek

Zdravim to máte pravdu a nejen to holoubátko se o nej hřeje a opírá.

28.4.2009 22:51
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.245.26

danurba napsal(a):

druhé vajíčko se obvykle líhne do 2 dnů

30.4.2009 00:07
ccira

XXX.XXX.32.168

danurba napsal(a):

Hezký den.

Nedoporučuji vyhazovat i neoplozené či zárodečně odumřelé vejce. Druhé vylíhnuté holoubátko má vedle sebe určitou hmotnou oporu a staří ho spíš neušlapou - obvzlášť u větších a těžších plemen. Pokud vajíčko vyhodíte o cca 5-7 dní později, tak jen ku prospěchu narozeného holouběte. Jinak by se ale mělo druhé holoubě vyklovat max. 2 dny pozděj po prvním.

Víte, já jsem dřív experimentoval - např: pokud měly 2 páry jen po jednom vylíhnutém holouběti, tak je dával po odkašování dohromady jen k jednomu páru a dnes si po sledování života v holubníku myslím, že to byla chyba - nechávám hnízdění volný průběh a zdá se mi to tak pro holuby lepší. Jiří Trecha, Hodonín

Přidejte reakci

Přidat smajlík