Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2010 22:55
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Co je to za barvu?? Já jsem si téměř jist, že vím co to je. Tak nějak podle návodu pana Kafky jsem počítal, že se k této barvě dostanu. První dvě hnízda obě holoubata červeně popelavá a konečně v třetím hnízdě se povedly obě holoubata (holubičky)!! Tak se na tu povedenější mrkněte.

25.7.2010 23:01
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Není to uplně dokonalý, na štítech jsou ještě trochu znát náznaky pruhů, ale myslím si, že poštovní holubi se v této barvě často nevidí.

25.7.2010 23:10
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Tak a teď co si myslím já, že to je: červeně popelavá, ale rozředěná (otec je "štěpák" na žlutou), tudíž by to měla být žlutě popelavá, neboli tzv. slonová kost!! Tak co vy na to? Může to být správně? Ale mám z ní radost!

25.7.2010 23:24
zdenek85

XXX.XXX.18.54

A pro úplnost oba rodiče- pozadí si prosím nevšímejte:-)

25.7.2010 23:42
mysak

XXX.XXX.46.80

Já Vás zdravím,
škoda, že jste nevydržel s odpovědí třeba do zítra, možná by se někdo chytil. V neděli večer tu moc lidí asi neni. Myslím, že jste se dopracoval správně. Holoubě musí ještě přepeřit. Myslím si, že ty pruhy jsou dost vidět. Takže Vás prosím o fotku až bude alespoň částečně přepeřené na krku a když mu pár ramenních letek vytrhnete, dočkáte se finální barvy dříve.
Ale pelichání výletků teď pujde stále rychleji i samo, takže to nebude dlouho trvat.
Já měl jediný rozdíl, že otec byl žlutě plavý pruhový, a tak dával pokaždé holubice žluté. Samice byla černá, ale myslím si, že heterozygotka na plavou. Nejlepší by bylo, kdyby samec byl plnobarevně popelavý(stříbrný) štěpící na dilute a s homozygotní černou samicí by měli dávat slonovinové bez náznaků pruhů, ale to jsou pouze mé domněnky. Můžou tam třeba vylézt náznaky bronzů a je to zase rezavé. Do budoucna zkuste tyto holubičky spojit s černými samci, myslím, že se ihned dopracujete těch plnobarevně popelavých samců štěpících na dilute. Budou mít ovšem černé skvrnky. Takže budou štěpit i na černé a plnobarevně šedohnědé, což už by bylo zajímavé. Tak ať se Vám daří.

25.7.2010 23:53
mysak

XXX.XXX.46.80

tady na té hnědé holubičce vpravo jsou taky vidět naznačené pruhy. Tzn. je plnobarevná ale heterozygot Ss

26.7.2010 00:05
mysak

XXX.XXX.46.80

tady vlevo krásně vidíme plnobarevně šedohnědou holubici fr. bagdety od Paťase, jak je hetero na pruhové. Samec je SS

26.7.2010 18:54
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, právě jsem se vrátil z krmení a kontroly hnízd holubů. Mám tu holoubata, křížence červená stavačka modrý strak pošťák. Holoubata jsou před vylítnutím a tak jsem je vzal na světlo. Jsou bronzově černá a mají zamodralý ocas s černým pruhem. Po stavákovi ještě nádhernej lesk. Nevím, když je vyfotím, zda ta krása bude vidět. Teď v neděli do Strakonic nepojedu,abych je tam vzal, protože je trh v Soběslavi a já tam jedu podle přání Bedy s ptákem, ale na další trh je přivezu a Jura to okoukne.Je to fakt hrozně zvláštní barva.Zdraví St. Toman

26.7.2010 20:35
mattes

XXX.XXX.0.0

zdravim vazeni pratele,taky sem neco pridam...tohle mi letos vypadlo u paviku matka stribrna otec cerny belohroty.nevim jestli je to stribrna ve stupni tmavem nebo jen obycejna seda...genetice nijak zvlas nerozumim:-)

26.7.2010 21:42
pekol

XXX.XXX.78.231

Pozdravujem farbičkárov, tento rok som napáril aj červenoplavého holuba štiepiteľného na žltoplavú, na žltoplavú holubicu, zatiaľ som odchoval od tohto páru mláďata červenopavé, žltoplavé a modré (0.1). Trpezlivo čakám na rozriedenú modrú (striebornú) holubičku, takých by malo byť 1/8. Celý odchov skúsim nafotiť a poslať na ifaunu.
Ale, na internete som našiel snímky tzv. extrémne rozriedené farby
Prvý - Blue Check Lemons - " modrý jarabý citronový ", nejako sa mi to nezdá, máte s tým nejaké skúsenosti ,
od modrej ? Peter

26.7.2010 21:52
pekol

XXX.XXX.78.231

Ale tomuto lepšie rozumiem
Ash Red Check Lemon, od červeno jarabej (dominantnej), len ten Lemon - citrón je akosi málo žltý:-), vhodnejší termín nepoznáte?

26.7.2010 23:34
mattes

XXX.XXX.0.0

panove musim se vam omluvit nejak mi nejdou vkladat fotky...jen obrazne....holoube ma barvu jako doupnak nebo tak samou jako ma hrivnac na kridlech.

27.7.2010 17:44
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravim. Tak jsem dneska ještě před bouřkou nafotil ty křížence stavačka červená a modrý strak pošťák

28.7.2010 22:20
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak ta modrá lemon je opravdu zvláštní, připomíná mi sílou odstínu (nebo spíš slabostí?) stříbrné poštovní holuby, tam je ale mléčně šedá. I pruh na ocase to má. No, to je velmi zvláštní. Už abych to měl doma! ;-)
O těch citronových jsem taky četl nebo viděl spíš obrázky. Údajně další stupeň dilute. Samozřejmě vázaný na pohlaví. To by znamenalo, že na jednom lokusu mohou být 4 mutace řazeno sestupně: intenzivní D, bledá dP, rozředěná d a tahle citronová.
Juraj Kafka

29.7.2010 01:04
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak Stando, já mám takovýhle výletky asi 3. Po rodičích: matka recesívně červená x otec dominantně červený(CT), štěpitelný na modrou. Nevím zda jsou to pravé bronzy nebo je to jen zbytek červené, každopádně, když jsem měl ještě hýly, měli ruční letky na vnitřních praporech bronzově pálené. Obdobně jako tohle Tvý holoubě, ale mnohem intenzivněji.
Co mám tady tyto výletky tak ty štíty mě přepeří na černou. Ocas zůstane modrý s pruhem. Na předu v místech jako koburští skřivani mají náznak ohně(bronzů). Hlava bude modrá nebo černá s leskem. Krk silně lesklý. Já tam mám rozdíl ten že otec je červený dominant, ne modrý. Ale štěpí do modrých takže tři holoubata jsou modrá CTéčka a jedno holoubě je červené dominant CTéčko. Silný lesk na krku může být tmavě zelený a nebo fialový. Oboje varianty mám.
Jeden výletek je vyfocen spolu s tím hnědým poněkud výše zde. Ale pro jistotu sem dám ještě jeden samostatný snímek. Vidno na štítu křídel už černé fleky, to už je adultní opeření.

Přidejte reakci

Přidat smajlík