Tak jsem využil slunečné neděle a jistě jsem nebyl sám, a vydal jsem se směrem na jih od Strakonic do kopcovité krajiny počínající Šumavy. Cestou jsem samozřejmě neminul ukazatel na slavné Hoštice včetně populární tratě a strašidelného mlýna. Chovatelský areál ve Volyni jsem nemusel dlouho hledat, jelikož v autě jedoucím předemnou seděl pan Pileček a tak jsem prostě zabočil tam, kde zabočilo auto předemnou. Samotný chovatelský areál se nachází v klidné části nedaleko centra města. U vstupu jsem obdržel katalog i lístek do tomboly. Čekala mne prostorná výstavní hala, kde byly všechny tři nejsilnější odbornosti. Zde asi budu vkládat jen holuby, abych nepopudil. Pár foto jsem pro Vás pořídil. Holubů bylo dost, byli vystaveni v prostorných klecích a to i římani. Skladba plemen zahrnovala, dá se říci, témeř všechny skupiny plemen, chyběli snad jen bradavičnatí. A tak pro informaci ostatním krajům, Jihočeši jsou velmi zapálení chovatelé holubů mnohdy chovající holuby po staru tedy na volno, jelikož zdejší sousedské vztahy jsou zatím pořád asi nejmírnější, jistě také vzhledem k způsobu rozestavení chalup a stavení v obcích. A snad pouze lufťáci dělají problémy anebo dravci.
Zde na fotografii košický kotrlák v chovatelsky těžké recesívně červené barvě, kromě těchto tu byli samozřejmě také sedlatí modří a černí.
95 b. ale nevim proč, zdáli se mě nějak moc předklonění. Asi jim vadily mříže.
Český stavák modrý sedlatý, pouze tito dva (plamínek a tento) se předváděli jako voláči.
Místnost s expozicí exotů byla obohacena výstavkou rostlinných výpěstků a plodů jihočeska, dále také ocenění a tombola.
No a v závěru jsem si řekl, že o tohle vás nepřipravím...
Smysl pro humor i tato pestrá výstava svědčí o tom, že je zde parta dobrých lidí, kteří byť jich je stále méně a méně se snaží udělat maximum.
Nezbývá než popřát organizaci Volyně výdrž, pevné zdraví a i vstřícnost od orgánů nejvyšších.
Juraj Kafka
Zdravím. Před chvilkou jsem se vrátil z Volyně a otevřel Faunu. Děkuji Juro, za krásný komentář. Ráno jsem si řekl, že vezmu foťák, ale je toho opravdu docela dost kolem zabezpečování chodu výstavy a tak jsem na něj zapoměl. Jsem hrozně moc rád, že jsi to udělal za mě a ještě jednou díky. I já si myslím, že se výstava povedla a skutečně tam bylo k vidění mnoho zajímavého , jak v holubech, tak i u ostatních odborností. Jak už jsem řekl v předchozích upoutávkách, jsme malá organizace, ale je tu pár velice zapálenejch lidí a tak to tu šlape. Nechci jmenovat ,abych na někoho náhodou nezapoměl. Snad jen si myslím, že je zapotřebí zmínit našeho jednatele Láďu Roučku, který je ten, co myslí na vše. Neděláme žádný zbytečný brigády během roku, žádný zbytečný schůze a žádný čárky za neúčast. Je to náš spolek a tak to funguje. Uděláme výstavu, tu zhodnotíme za týden v pátek večer, až budem čistit klece a krmítka, pak se sejdem před koncem roku, na králičích hodech. Tam pozveme k sobě svoje manželky, družky a milenky, samozřejmě naše členky zase manžele, druhy a milence. Nacpeme se specialit z králíků,zalejeme to dobrým pivem, zazpíváme si a poklábosíme a je nám dobře. Na jaře máme výročku a potom se sejdeme po tři večery zase před výstavou na přípravu klecí a všeho okolo výstavy. Takže pro chovatele z okolí či neokolí Volyně je jasná výzva," chceš-li si s námi zachovatelovat a účastnit se dění okolo spolku ve Volyni, přijď mezi nás". Všechny Vás zdraví St. Toman
Koukám, že bylo vážně na co se koukat. Měl jsem k vám také namířeno,ale nakonec jsem dal přednost již pomalu jiné mé vášni - vypumpovával jsem studnu, žumpu a sklep !! Zatím to nedopadlo tak hrozně jako jindy, ale i tak jsem toho měl plné kecky-holinky! Tak gratuluji k pěkné výstavě - a ať se vám chlapci daří ! B.
st.toman
napsal(a):
Že by soumrak nad chovatelstvím ?
ale kdepak,vždyt za mraky zase vykukuje sluníčko