Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2011 21:26
jaraking

XXX.XXX.242.6

Blíží se nám valná hromada UOKH A nahlašují se kandidáti do uok . Mým přáním by bylo kdyby kandidoval
také přítel F. HONSA. Ale je to na jeho zvážení a rozhodnutí co vy na to přátelé.
Myslím si že už konečně by se měli ledy prolomit a neřešit 30 let staré problémy. smajlík

3.2.2011 09:10
zoofarma

XXX.XXX.60.162

Když tady sleduji diskuzi o holubech a padají možní kandidáti do ÚOK napadá mě (se vší úctou) zeptat se,zda by holubáře nechtěl zastupovat Juraj Kafka.Asi ho všichni znáte.Pro naší holubařinu už mnoho vykonal.Je to vzdělaný a komunikativní člověk.Co vy na to?A.B.smajlík

3.2.2011 10:51
justovi

XXX.XXX.214.14

Mohla by se vytvořit informatívní kandidátní listina na těchto stránkách a navrhované kandidáty představit blíže chovatelské veřejnosti. Nestálo by to za úvahu.? (LAJ)

3.2.2011 12:57
jo012810

XXX.XXX.49.191

Dobrý nápad, kandidátní listina na webu, ale...Do konce měsíce ledna měli být kandidáti nahlášeni na ÚOK, takže nyní navrhovat je pozdě. Když budu věřit, že ČSCH má web, kde by měly být aktuální informace....No uvidíme. Možná se na konferenci nebudou volit jednotlivci, ale celé týmy...Jsem optimista a tak věřím, že skutečně kandidáti budu představeni chovatelské veřejnosti včas, aby všichni měli možnost vyjádřit svoje preference, prostřednictvím svých delegátů, které mají nahlásit kluby(hlas poradní) a OO ČSCH (hlas rozhodující) do 11.2.2011 na ÚOK. Proběhla u vás již okrení konference(aktiv) odbornosti, kde jste si zvolili delegáta? U nás ano a budu v Čáslavi za OO ČSCH Náchod a pochopitelně budu chtít znát kandidáty, abych znal preference našich chovatelů. JB

4.2.2011 11:43
jo012810

XXX.XXX.49.191

Aktuální informace přímo od pramene:

Dobrý den,
V příloze posílám pozvánku na jednání Ústřední volební konferenci delegátů odbornosti chovatelů holubů.
O tomto jednání bylo již několikrát informováno, jak na stránkách časopisu Chovatel, tak elektronicky na kontaktní adresy okresů a Klubů.
Ke dnešnímu dni se ovšem přihlásilo jen několik delegátů. Proto informujeme znovu a v pozvánce je připraven i navrhovaný program Konference.
Jmenovaná komise pro přípravu voleb zpracovává dotazníky pro kandidáty do ÚOK, v příštím týdnu o kandidátech budete informováni.

S chovatelským pozdravem T. Marušák, tajemník ÚOK chovatelů holubů
P r o g r a m: 1. Zahájení v 10 hod.
2. Schválení programu konference

3. Volba volební, mandátové a návrhové komise

4. Schválení volebního řádu

5. Volby

6. Předání ocenění mistrům ČR v chovu holubů

7. Kroužky

8. Diskuse

9. Usnesení

10. Závěr

A nyní máte možnost si připravit dotazy na kandidáty, až budou zveřejněni...JB

7.2.2011 17:20
zoofarma

XXX.XXX.60.162

zoofarma napsal(a):
Když tady sleduji diskuzi o holubech a padají možní kandidáti do ÚOK napadá mě (se vší úctou) zeptat se,zda by holubáře nechtěl zastupovat Juraj Kafka.Asi ho všichni znáte.Pro naší holubařinu už mnoho vykonal.Je to vzdělaný a komunikativní člověk.Co vy na to?A.B.smajlík

Dobrý den,na výzvu se nikdo neozval,uzávěrka přihlášek byla 31.ledna.Asi to byla výzva trochu po sezoně.Přesto mě překvapilo,že na případnou nominaci Juraje Kavky nikdo nezareagoval.Dlouhá léta na tomto webu nezištně pomohá chovatelům s jejich problémy v chovu holubů a drůbeže.Vše dělá ve svém volném čase a nezištně s odbornou fundovaností.Odpovědi jdou snad do tisíců.A odezva nula.To mě velmi překvapilo.Asi stav naší současné společnosti kopíruje všechna odvětví.Chovatelství nebude vyjímkou.Pro dobrotu na žebrotu.A.B. smajlík

7.2.2011 17:51
5555

XXX.XXX.0.70

Dobrý den,

v některých zemích, kde jsou chovatelé zvyklí na větší servis, existuje ÚOKH. V jiných zemích existuje tzv. standardizační komise, která je složena ze špiček posuzovatelského sboru. U nás se rýsuje koexistence obou těchto komisí, tedy ÚOKH a rozšířeného vedení sboru posuzovatelů (bude to pětičlenný tým, ÚOKH zřejmě sedmičlenný). Vzniknou tedy v podstatě dvě komise, přičemž je dost pravděpodobné, že se budou jak členové těchto komisí tak i určitá část jejich náplně dublovat. Z mého pohledu bych do budoucna klidně nechal dýchat jenom jednu komisi. Nazveme ji třeba standardizační, která by mohla být tvořena z posuzovatelů, neboť jenom ti mají všeobecné odbornostní předpoklady. Co se týče jednotlivých kandidátů, nebudu se k nim vyjadřovat. Každý máme své oblíbence, důležité je, aby vytvořili správný tým schopný pro holubářství něco udělat, a to jak všichni dobře víme - zdarma! S pozdravem A. Veselý

7.2.2011 18:40
st.toman

XXX.XXX.32.219

zoofarma napsal(a):
Dobrý den,na výzvu se nikdo neozval,uzávěrka přihlášek byla 31.ledna.Asi to byla výzva trochu po sezoně.Přesto mě překvapilo,že na případnou nominaci Juraje Kavky nikdo nezareagoval.Dlouhá léta na tomto webu nezištně pomohá chovatelům s jejich problémy v chovu holubů a drůbeže.Vše dělá ve svém volném čase a nezištně s odbornou fundovaností.Odpovědi jdou snad do tisíců.A odezva nula.To mě velmi překvapilo.Asi stav naší současné společnosti kopíruje všechna odvětví.Chovatelství nebude vyjímkou.Pro dobrotu na žebrotu.A.B. smajlík

Zdravím. Taky jsem čekal větší reakci, ale když jsem to vše zvážil, tak jsem nakonec rád, že se tu nestrhla zase nějaká bojůvka. Jináč k Jurovi. Buďme rádi, že je tam kde je a má tudíž čas na slepice, holuby, barvičky, genetiku a hlavně osvětu pro nás učeníchtivé chovatele. Né, že by byl špatný do vedení svazu, určitě by tam byl co platný, ale takto si myslím, že nám všem pomáhá víc. Nebo se Juro pletu ? Zdraví St. Toman

7.2.2011 19:28
rafan

XXX.XXX.61.220

5555 napsal(a):
Dobrý den,

v některých zemích, kde jsou chovatelé zvyklí na větší servis, existuje ÚOKH. V jiných zemích existuje tzv. standardizační komise, která je složena ze špiček posuzovatelského sboru. U nás se rýsuje koexistence obou těchto komisí, tedy ÚOKH a rozšířeného vedení sboru posuzovatelů (bude to pětičlenný tým, ÚOKH zřejmě sedmičlenný). Vzniknou tedy v podstatě dvě komise, přičemž je dost pravděpodobné, že se budou jak členové těchto komisí tak i určitá část jejich náplně dublovat. Z mého pohledu bych do budoucna klidně nechal dýchat jenom jednu komisi. Nazveme ji třeba standardizační, která by mohla být tvořena z posuzovatelů, neboť jenom ti mají všeobecné odbornostní předpoklady. Co se týče jednotlivých kandidátů, nebudu se k nim vyjadřovat. Každý máme své oblíbence, důležité je, aby vytvořili správný tým schopný pro holubářství něco udělat, a to jak všichni dobře víme - zdarma! S pozdravem A. Veselý

Nějak jsem nepochopil "vo co gou"? Rozšířené vedení sboru posuzovatelů - to slyším poprvé a nevím, že by měla oporu ve stanovách. A nevím co dubluje s ÚOK, myslím, že by se měla zabývat HLAVNĚ KVALITOU - SJEDNOCENOU POSUZOVÁNÍ. Jak to např. vypadá při posuzování kingů - hanba mluvit, bohužel se tato nejednota projevuje už i např. u českého staváka, což je už na pováženou! A kým má být holubářská špička tvořena - nechte prosím pane Veselý na holubářech. Rozhodně NESDÍLÍM VÁŠ NÁZOR , že "jenom posuzovatelé v ČR mají všeobecné odbornostní předpoklady"!!!smajlík Jejich poslední akci s názvem Vzorník holubů raději nekomentuji.
Vaše poslední věta vlastně vyjadřuje, jak by to ve skutečnosti dopadlo - kamarádčoft je až to poslední, co si může nová ÚOK dovolit:-(:-(:-(

7.2.2011 20:25
pekol

XXX.XXX.0.67

rafan napsal(a):
Nějak jsem nepochopil "vo co gou"? Rozšířené vedení sboru posuzovatelů - to slyším poprvé a nevím, že by měla oporu ve stanovách. A nevím co dubluje s ÚOK, myslím, že by se měla zabývat HLAVNĚ KVALITOU - SJEDNOCENOU POSUZOVÁNÍ. Jak to např. vypadá při posuzování kingů - hanba mluvit, bohužel se tato nejednota projevuje už i např. u českého staváka, což je už na pováženou! A kým má být holubářská špička tvořena - nechte prosím pane Veselý na holubářech. Rozhodně NESDÍLÍM VÁŠ NÁZOR , že "jenom posuzovatelé v ČR mají všeobecné odbornostní předpoklady"!!!smajlík Jejich poslední akci s názvem Vzorník holubů raději nekomentuji.
Vaše poslední věta vlastně vyjadřuje, jak by to ve skutečnosti dopadlo - kamarádčoft je až to poslední, co si může nová ÚOK dovolit:-(:-(:-(

Nerád tu vstupujem, ale je to problematika rovnaká možno v každej holubiarskej krajine. Neviem v čom sú posudzovatelia lepší ako mnoho skúsených a odborne zdatných holubiarov. Jedno viem isto. Aj na posudzovateľov je potrebná kontrola a kvalitné metodické vedenie. Spravidla, medzi posudzovateľmi sa veľmi nenosí potreba oprávnenej kritiky. Lojalita :-(! Takto sa ďalej nepohneme. Skúsil som na jednej medzinárodnej špeciálke holubov jemne kritizovať jedného posudzovateľa. Pozeral sa na mňa ako by som mu zjedol tento deň raňajky aj obed. Zastávam názor, že v holubiarskych komisiach majú byť aj neposudzovatelia.

7.2.2011 23:13
beda

XXX.XXX.26.50

- já mám dojem, že za veškerou čínnost bude zodpověden předseda ÚOK a tak bych do kolektivu s kterým bude pracovat nechal mluvit především jeho a pak se ukáže ... smajlík Beda

8.2.2011 15:04
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

souhlasím, na menším okruhu jako je okres se volba týmu uskuteční těžko, ale v rámci republiky ať UOK či UV jsem pro ty týmy. vždyť když je nějaký problém první koho zrušíme (odvoláme) je předseda, ten je vidět. ale už holt vidět není, že třeba za ty problémy předseda až tak nemůže, ale jsou proto že jsme mu do týmu přivolili i jedno, dva,... se kterými spolupracovat na zlepšení situace nelze. proto se mi ten model s volbou týmu ve vrcholném orgánu líbí. když se tam pak nějaký problém najde, může za to opravdu předseda, protože si ty lidi, se kterýma tam byl, sám vybral. navíc když skončí on skončí i jeho tým. neměla by nás pak překvapit schopnost některých činovníků udržet se nahoře za všech vedení, kdy jsou a nejsou střídavě veřejně vidět.

8.2.2011 18:47
mysak

XXX.XXX.46.80

st.toman napsal(a):
Zdravím. Taky jsem čekal větší reakci, ale když jsem to vše zvážil, tak jsem nakonec rád, že se tu nestrhla zase nějaká bojůvka. Jináč k Jurovi. Buďme rádi, že je tam kde je a má tudíž čas na slepice, holuby, barvičky, genetiku a hlavně osvětu pro nás učeníchtivé chovatele. Né, že by byl špatný do vedení svazu, určitě by tam byl co platný, ale takto si myslím, že nám všem pomáhá víc. Nebo se Juro pletu ? Zdraví St. Toman

Děkuju za vyjádřenou důvěru, chlapi. Pro dobrotu na žebrotu - já to takhle, pane Bukovský, necítím. Jináč pro Standu: kdyby se strhla bojůvka, tak bych se nedal. A jestli všem pomáhám, nevím, to musí posoudit ti druzí. Já jenom krmím holuby.
Juraj Kafka

8.2.2011 19:27
bavorak

XXX.XXX.43.18

beda napsal(a):
- já mám dojem, že za veškerou čínnost bude zodpověden předseda ÚOK a tak bych do kolektivu s kterým bude pracovat nechal mluvit především jeho a pak se ukáže ... smajlík Beda

no to máš určitě pravdu ale nesmí to být takový podrazák jako tam byl ted nebo asi nedej bože bude. za dobu jeho působnosti dokázal udělat jenom rozruch a bordel . a k tem komisím jedna ,druhá, třetí ,kdyby jsme jich měli osm, tak si myslím že to bude stejný na začátku hodně keců a vysledky žádný. a co si myslet o tom že kandidují takový lidé jako Sousedík,Petrovský, před dvaceti lety prosím ale ted skoro v sedmdesáti každý má být soudný at má za sebou cokoliv dobrého. a proč se tam nehrnou ti mladí,dobří chovatelé protože vedí že se tam stejně nedá nic změnit mraky žabomyších válek,urážek,napadání,odvolávání vím o čem mluvím na to musí mít člověk žaludek. Ale jinak se na konferenci těšim bude zájímavá,určitě hádavá,nic neřešící....ale naše. né nadarmo se říká že holubář a konský handl.......

8.2.2011 21:35
zoofarma

XXX.XXX.60.162

mysak napsal(a):
Děkuju za vyjádřenou důvěru, chlapi. Pro dobrotu na žebrotu - já to takhle, pane Bukovský, necítím. Jináč pro Standu: kdyby se strhla bojůvka, tak bych se nedal. A jestli všem pomáhám, nevím, to musí posoudit ti druzí. Já jenom krmím holuby.
Juraj Kafka

Zdravím,nic ve zlým, holuby krmíme všichni.Jsem rád,že to takhle vidíte.Zdraví A.B.smajlík

9.2.2011 08:05
beda

XXX.XXX.26.50

bavorak napsal(a):
no to máš určitě pravdu ale nesmí to být takový podrazák jako tam byl ted nebo asi nedej bože bude. za dobu jeho působnosti dokázal udělat jenom rozruch a bordel . a k tem komisím jedna ,druhá, třetí ,kdyby jsme jich měli osm, tak si myslím že to bude stejný na začátku hodně keců a vysledky žádný. a co si myslet o tom že kandidují takový lidé jako Sousedík,Petrovský, před dvaceti lety prosím ale ted skoro v sedmdesáti každý má být soudný at má za sebou cokoliv dobrého. a proč se tam nehrnou ti mladí,dobří chovatelé protože vedí že se tam stejně nedá nic změnit mraky žabomyších válek,urážek,napadání,odvolávání vím o čem mluvím na to musí mít člověk žaludek. Ale jinak se na konferenci těšim bude zájímavá,určitě hádavá,nic neřešící....ale naše. né nadarmo se říká že holubář a konský handl.......

-no jo no! Okres mě také navrhl za kandidáta - přihlášku jsem neposlal! Klub důchodců, kydych chtěl mám tady u nás daleko blíže a nemusel bych jezdit až do Prahy ... na konferenci se těším, musím si však uvědomit, že tam nejedu za sebe nýbrž za okres ... smajlík Beda

10.2.2011 10:20
jo012810

XXX.XXX.49.191

A na svazovém webu jsou již kandidáti do ÚOK OH v sekci, holubi. Máte informace a jistě znáte svého delegáta na volební konferenci a tudíž máte možnost svůj názor vyjádřit....JB

10.2.2011 12:46
zoofarma

XXX.XXX.60.162

Na internetu se objevila zpráva,která se možná týká také naší organizace ČSCH.Pokud se nemýlím,máme také statutárního zástupce svazu,který je zároveň zaměstnancem ve vedoucí pozici.A.B.
citace:
Statisíce lidí nemají nárok na nemocenskou a mohou přijít o roky do důchodu
Nemají nárok na nemocenskou a možná při vypočítávání důchodu přijdou o řadu let. To se týká tisíců šéfů českých firem. V prosinci tak rozhodl Nejvyšší správní soud (NSS), který potvrdil, že statutární zástupci společností, tedy jednatelé či členové představenstev, nesmějí být ve firmě zároveň zaměstnáni na postech se srovnatelnou náplní, například jako ředitelé. Informaci
přinesl deník Hospodářské noviny (HN).
smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík