Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2011 15:25
syrmaticus

XXX.XXX.240.176

Dobrý den, podestýlám holubům slámou ale koukám že hodně chovatelů je nechává jen na prknech a výkaly asi shrabují. Určitě to má své výhody, holubi nenáházejí slámu do pití, gritu... nedrží se tam tolik ektoparazitů a lépe se kontroluje přítomnost myši. Podestáláte něčim?

21.2.2011 15:46
bushido

XXX.XXX.160.127

do budek kde holuby hnízdí davám slamu a listí z ořechu odpuzuje parazity...a na zem jsem dal jemný šterk pro zatím.. budu tam dělat betonovou podlahu..pro lepší uklid
honza

21.2.2011 15:50
martin_s.

XXX.XXX.25.139

Určitě to má nějaké ty výhody a nevýhody. Jak říkáte vy něco nahází do krmení. Já podestílám hoblinami nebo slámou. Když je na podlaze sláma tak si holubi můžou nanosit nějakou do budníků. Já mám Vodu a krmení výše takže do toho nic nenaházejí. Na některých fotkách holubníků jsem zahlédl že jej holubář dává na podstavce na které nic nedává.

21.2.2011 16:51
cajzek

XXX.XXX.72.221

syrmaticus napsal(a):
Dobrý den, podestýlám holubům slámou ale koukám že hodně chovatelů je nechává jen na prknech a výkaly asi shrabují. Určitě to má své výhody, holubi nenáházejí slámu do pití, gritu... nedrží se tam tolik ektoparazitů a lépe se kontroluje přítomnost myši. Podestáláte něčim?

Pokut máte rovnou podlahu,doporučuji piliny, používám je už léta a dávám i do hnízdního prostoru,dobře se to čistí.

21.2.2011 17:03
j.n.

XXX.XXX.96.18

Já mám na holubníku dlaždice a rozmetávám po podlaze vápno, trus se stejně hromadí hlavně pod sedačkami a tam to jednou týdně seberu, přidám trochu vápna a zase přemetu. Holubník je vydezinfikovaný a netahám ven podestýlku na botách. Je pravda, že během roku se na podlaze vytvoří tak 5 mm. škraloup ze zaschlého trusu a vápna, ale ten vždycky jednou ročně před sezónou namočím a jde krásně seškrábnout, takto by to šlo použít i u betonové nebo dřevěné podlahy, jenom tu dřevěnou bych nemáčel, ta jde oškrabat i bez máčení.

21.2.2011 18:16
beda

XXX.XXX.79.3

já jsem čistil podlahu snad každý den - mám to u rybníčka a je tu vlhčeji! A také mám všechny holuby s rousama. Potom jem přivezl rošty z Polska a mám je tam rok, možná dva a nemohu si je vynachválít !! Betonovou podlahu pocukruji -trochou písku s vápnem a na tom mám ty rošty a čistím jednou za dva měsíce, nebo dle potřeby! Rošty jsou umělohmotné- zátěžové na 250kg, takže se nemusím při zabíječce omezovat ! //- fotky co ukáži jsou u mého kamaráda v Polsku, ktrerý vlastně za to může a já mu děkuji! Použil jsem fotky u něho v holubníku, poněvadž ty u mě, né a né najít !! smajlík

21.2.2011 18:24
beda

XXX.XXX.79.3

-rošty mají rozměr 50x50x10 mají zámky a neměl jsem s nima jediný problém !! - možná: www.vizion.pl - ale i u DRIMLA se dají objednat ! Jinak tento víkend má Wroclaw výstavu a trh a tam budou!! Beda

28.2.2011 21:23
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

Dobrý den, když už je zde načata tato diskuze na toto téma, tak se bych se ještě zeptal chovatelů a to především českých rejdičů. Chystám se na stavbu holubníku právě pro tyto holoubky a v sestavování plánů mě napadla otázka, co je nejlepší jim dát na podlahu holubníku vzhledem ke jejich rousům. Je lepší jim na podlahu dát podestýlku slámy, hoblin, pilin (podlaha bude tvořena z OSB desek), nebo jí mám nechat holou a každý den jim seškrabovat trus. Předem děkuji za odpovědi a ani se nebudu zlobit za nějaké to foto pro inspiraci:-)... S pozdravem a chovu zdar, V. Škvor.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík