Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2011 22:38
cvach

XXX.XXX.248.136

Dobry den
Chci zacit s chovem holubu,presneji na chalupe kde tyden nebudu tedy jen o vikendu.
mel bych zajem asi o 3 pary,
rad bych se zeptal,zda me muze nekdo poradit nejake nenarocne plemeno na chov.
jak by to nasledne bylo v zime
holubnik bude po cely tyden otevreny,tedy vyletky
chtel bych nejake chovatelsky pekne plemeno pro okrasu
pokdu me nekdo poradi
predem dekuji
Jinak jsem take z Hk a pokud by nekdo neco mel k prodeji rad bych neco poridil hk nebo pce

17.5.2011 16:19
machy43

XXX.XXX.195.247

Dobrý den. přesně takto má táta na chalupě české čejky. Hodí se na to ale prakticky každé letuschopné plemeno (barevnohlávci, káníci, staváci, kotrláci...). Přes týden jsou tam samy, jezdí tam jen o víkendu.
Na vodu a krmení si vyrobíte, nebo se dají koupit, velké zásobníky, které ten týden v pohodě vydrží. jinak holubi se dobře naučí i polařit. V zimě to chce pod napáječku nějaký elektrický ohřívač aby voda nezamrzla. :-)

17.5.2011 16:22
machy43

XXX.XXX.195.247

Jinak ale pro takový způsob chovu bych doporučil párů alespoň 5. Holub je hejnový pták a navíc musíte počítat s tím, že Vám něco může vzít dravec.

17.5.2011 21:17
ccira

XXX.XXX.187.237

machy43 napsal(a):
Jinak ale pro takový způsob chovu bych doporučil párů alespoň 5. Holub je hejnový pták a navíc musíte počítat s tím, že Vám něco může vzít dravec.

Honzo,

já když vidím ty Tvé stříbřité čejky, tak už pomalu stavím nový holubník :-)

18.5.2011 07:41
machy43

XXX.XXX.195.247

Však sem dávám pořád jednu a tu samou nejhezčí. :-):-)

18.5.2011 08:01
beda

XXX.XXX.79.3

-pro "cvach" : neboj se toho, pár let jsem to dělal také tak / na chalupu jsem jezdil až na so-ne! :-) Není to sice nic moc, ale dá se to dělat také ! A hlavně, máš proč se těšit až půjdeš jednou do důchodu / což je jediné proč se na něj těšit/, pak ale zjistíš, že to stejně nějak nestíháš, ale proč se však nikdy nedozvíš ?? smajlík B.

18.5.2011 10:20
texan.sk

XXX.XXX.36.202

Nazdar Cvachu! Ja mám kamaráda v Itálii a ten chová holuby vo voliere na chalupe vzdialenej od domu 45km. Je to síce Itália ale je to na severe v horách a občas tam tiež mrzne aj zo snehom,ale ten tam vydrží tak len 2-3 dni. Kŕmenie dáva do zásoby.V lete tam chodí dva krát týždenne, ale v zime keď mrzne,tak tam jazdí každý deň(45km!!!!!!!!! tomu sa hovorí luxus).Problém na diaľku je v zime voda,ktorú keď dá do zásoby, tak zamŕza aj s ohrievačmi a tiež má strach tam nechávať elektriku na voľno.Chová to vo volierach a pustí ich len,keď tam príde. Skúšal im nechávať voľný pohyb stále,ale začali miznúť. Na druhú stranu musím povedať,že aj keď to má tento chovateľ tak ťažké patrí medzi najlepších v Európe a holuby od neho sú aj u Vás v Českách aj na Morave.Prikladám foto ako to tam funguje,nieje to jednoduché,ale dá sa to aj na diaľku. Záleží len na tom ako ťa to baví a koľko si ochotný tomu obetovať,lebo u nás je tá zima o trochu dlhšia ako v Italii:-).Miro

18.5.2011 12:55
texan.sk

XXX.XXX.36.202

Je to fotené týždeň pre Vianocami sú tam zbytky snehu

18.5.2011 12:59
cvach

XXX.XXX.248.136

dekuji za info urcite dulezita poznamka

Přidejte reakci

Přidat smajlík