Po prečítaní nemoderovaného fóra ohľadom kľudného plemena pridávam pár snímkov Košoá
Peter
Košoá lieta pomerne dobre, ale krúžiť okolo pozemku sa mu nechce, poletuje zo strechy na strechu a veľmi rád je aj na dvore, aj susedovom#01 V porovnaní na klasické poľské rysy (menšie, štíhlejšie) je asi trochu slabší letec ,je väčší, ťažší a trochu dlhší. Pokiaľ nestratí nejakú letku, tak žiadny problém. K hmotnosti má pomerne veľké krídla, ale postupne sa predsa len trochu skracujú - ľúbivejší vzhľad. Obrovskou výhodou tohto plemena je, že s ním môžte spolu chovať aj iné plemená. Peter
Pár záberov holubov, aj mladých Košoá som vložil na http://www.pekolpouter.estranky.sk/
Peter
Mláďa vpredu by malo byť "Rosa" šupinaté a to za ním bronzovo šupinaté, modrý základ.
Dnes som navštívil chovateľa holubov Borisa Bocka z Košíc
pár snímkov jeho Košoá
Na http://www.pekolpouter.estranky.sk/ som umiestnil snímky Anglických hrvoliakov z Borisovho chovu, mláďatá a pár kusov chovných, z nich jedného bieleho holuba dávam tu
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo

XXX.XXX.5.221
mirek72
napsal(a):
nádhera,na vaše košoá je radost se dívat!
Som rád, že sa Vám páčia. Teraz mám na hniezdach aj pár kusov čiernych. Košoá využívam hlavne ako krmičov, inak by som mal záplavu mláďat. Mladé Košoá krmia aj Angličani iba po jednom, aby sa nepretrhli, je to ako v živote šľachta
Peter
Táto holubbička naniesla vajíčka a sama na nich sedí deň a noc. Nemá partnera. Včera som jej chcel podložiť oplodnené vajíčko iného páru a s prekvapením som zistil, že aj ona má plodné vajíčka. Šikovná. Máte stým nejaké skúsenosti? Predpokladám, že keď bola schopná sama vysedieť, tak asi 1 mláďa vychová. Peter
Keby to tak fungovalo u ľudí, tak by demografický vývoj nebol tak žalostný
Záber na mladé Košoá, rodičia modrí bronzovojarabý (v tmavšom odtieni, možno aj Ss ?), jeden holúbok trošička bronzu, druhý zatiaľ nič
Uvidíme o týždeň čo sme vyrobili
Starých rodičov nepoznám, niektorý z nich bol asi čierny.
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Pokiaľ sa vám páčia tak pridávam dnešný snímok - súrodenci Košoá a Takly.
Peter
Počasie sa nám zase kazí. Holuby na streche pred búrkou, na ďaždi sa radi kúpu, ale nie dlho. Peter
Odchov Košoa ešte pokračuje, na hniezde je jedno mláďa 0,1 Dun, rozriedená čierna d- Ss,
s výbornou kresbou. Veľmi som sa potešil. Ale trochu oker preráža, Druhý súrodenec je
čierny. Rodičia sú - otec modrý ružovo šupinatý (trochu tmavší)a matka čierna. Peter
ferencjo

XXX.XXX.5.221
pripájam fotku z francuzskej stránky. Košoa modrý bronzovošupinatý a žltošupinatý?
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Keď už sme po dlhšej pauze znova pri Košoa, mám na chovateľov Košoa otázku. S koľkými pármi a s akými rázmi Košoa idete do novej sezóny ? Ja mám momentálne k dispozícii 25 párov, prevaha bronzovo šupinaté, pár holubov sírovo šupinaté a možno 1/3 holubov je čiernych. Ich využitie - odchov Košoa a tiež ako krmičov pre iné plemeno. Môžte mi napísať aj na email pe.kol@centrum.sk
Možno, že bude dobre vedieť o sebe. Peter
mirlub
napsal(a):
Opravdu nádherné podívání. Vždy jsem je na výstavách obdivoval. Málo kde však jsou k vidění. I na fotkách je poznat , že to děláte s láskou. Tak ať se daří . Zdraví Mirek Lubas st.
Myslím, že všetci holubári sme na tom rovnako. Bez vzťahu k holubom sa chovať asi ani nedá. Tiež si rád pozriem prezentácie rôznych plemien. Tu na východe Slovenska máme konečne zimu, sneží aj teraz. Sobotňajší prelet holubov - samcov. Zajtra, totiž dnes, sú na rade holubice. Peter
Na streche obecného úradu
Holubice z dnešného preletu, viac snímkov na http://www.pekolpouter.estranky.sk/
Peter
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo

XXX.XXX.5.221
martasinino07
napsal(a):
Zdravim nevite kdo je prodava??dekuji
Môžete mi napísať na email : pe.kol@centrum.sk , dám Vám kontakt na chovateľa Košoa z Prahy. Peter
chovatel10
napsal(a):
Dobrý deň chcem sa spítať ako to je z tréningom u Košoa ? Keď mám holuby zatvorene už 2 mesiace tak po vypustení prídu naspäť do holubníku ???
Dva mesiace je naozaj dostatočný čas, aby sa holuby udomácnili. Dôležité je, či z holubníka majú dostatočný výhľad napr. do dvora, záhrady. Keď áno, začal by som s ich výletom von neskoršie poobede. Možno bolo by lepšie počkať až na čas hniezdenia. Košoa je plemenom, ktoré sa držia doma, ale pri priveľkej celodennej "vychádzke" začnú s hľadaním u susedov, na ceste ... . Takže - ja ich vypúšťam zásadne až poobede. Peter
pekol
napsal(a):
Táto holubbička naniesla vajíčka a sama na nich sedí deň a noc. Nemá partnera. Včera som jej chcel podložiť oplodnené vajíčko iného páru a s prekvapením som zistil, že aj ona má plodné vajíčka. Šikovná. Máte stým nejaké skúsenosti? Predpokladám, že keď bola schopná sama vysedieť, tak asi 1 mláďa vychová. Peter
Keby to tak fungovalo u ľudí, tak by demografický vývoj nebol tak žalostný
nemnel by jste na prodej jeden par cernych