PRK-běloprsý vlaštovák

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2011 19:38
eddie

XXX.XXX.159.147

Dobrý den,
chová někdo ještě tuto barevnou varietu Pražského rejdiče krátkozobého,pokud ano prosím o vložení fotek těchto fešáků.

8.8.2011 22:59
pluxus

XXX.XXX.5.85

Pane Eddie,
myslím, že se PKR vlaštovák nikde nevyskytuje. Nevzpomínám si, že bych ho na výstavě někdy viděl...:-) Já se o jeho odchov pokouším, ale výsledky zatím nejsou nijak reprezentativní. Jestliže i Vy usilujete o to samé (četl jsem inzerát), pak jsem rád, že je nás víc - PKR vlaštovák je asi nejhezčí holub vůbec. Jinak stále nutím PKR do letu, takže je ten odchov ještě složitější kvůli dravým ptákům.
Milý příteli, jestli i Vy honíte do letu a navíc vlaštováka, vytrvat!
LP

9.8.2011 08:49
zajdaps

XXX.XXX.180.58

Dobrý den, dovolil bych si Vam malinko odporovat. Pravdepodobne vystavovany nejsou, ale choval je pan K. nekde v okolí Roudnicen n/L. Jelikoz se jednalo o postarsiho chovatele nevylucuju, ze jeho chov jiz zaniknul.....PS

9.8.2011 14:19
eddie

XXX.XXX.159.147

Jsem rád že se někdo sem přidal,tak vlaštováci ještě sem tam jsou,většinou však u starších chovatelů,kteří sem na internet asi nepůjdou,proto jsem se snažil založit toto téma aby na tyto chovatele upozornili třeba známí z okolí,kde by se dali získat,aby se tato krásná varianta zachovala pro další generace,dovolím si vám oponovat dle mě nejsou asi nejkrásnější variantou PKR(tou je bezesporu ideální tygřík s tabulkou)ale je to jedna z nejatraktivnějších kreseb PRK určitě a zaráží mě že se nechala tak zaniknout jako jiné atraktivní i méně atraktivní barvy a kresby,což je škoda aby za chvíli nebyli jen malovaní,kamzlíci a sem tam bělouši.Uvítal bych i starší chovatele radou jak je na tom tato varianta geneticky(jestli je recesivní,dominantní atd.).
Eduard Andrla

9.8.2011 15:16
pluxus

XXX.XXX.134.105

No, tak snad máte pravdu, bylo by to fajn, kdyby ještě byli! Napadl mě ještě p.Seidl, jenže ten k sobě nikoho moc nepustí a je trochu tajnůstkářský, kdoví, co ten chová:-). Říkal mi loni, že PKR má snad něco kolem 300, třeba by se tam nějaký vlaštovák našel. Nejlepší by bylo zeptat se p.Jabůrka, předsedy Speciální klubu PKR, ví jistě víc. Pak možná někdo z Újezdu, asi to pletu, ale jmenoval se myslím Svoboda, příbuzný toho malíře Oldřicha S.

PS: Tygřík je taky dobrý, to je pravda.:-)

Letu zdar!
LP

P.Jabůrkovi se dá napsat sem: http://oblibeniholubi.webnode.cz/, třeba Vám poradí.

9.8.2011 17:36
eddie

XXX.XXX.159.147

S panem Jabůrkem jsem hovořil na toto téma,pan Seidl je asi nemá spíš se pokouší o Pražského indiánka a PRK harlekýna,Venca Svoboda je neměl a bohužel už zemřel.Několik kusů má prý pan Jonák někde z Braníka,ale na toho není kontakt.Ještě je nějaký chovatel údajně u Mělníka někde?

Přidejte reakci

Přidat smajlík