Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2011 15:34
fpavel

XXX.XXX.124.123

halo halo tipplerkáři co se děje? Konec října klepe na dveře a oba kluby mlčí.Plno lidí by chtělo být někde organizováno závodit pokecat na sešlosti a kde nic tu nic.Pro tipplerkářský svět jsme pěkná ostuda a všem asi pro smích.A jak to před pár roky krásně začalo.

27.10.2011 15:03
arleta

XXX.XXX.236.103

Ahoj.
Původní Český KCHT má již za sebou velice zdařilou členskou schůzi, kde bylo zvoleno nové předsednictvo klubu, které v současné době pracuje na dalších aktivitách klubu, aby se v dubnu mohlo začít opět s tipplery soutěžně létat. Předsednictvo klubu též připravuje své nové webové stránky, jelikož ty původní nelze využívat, protože jsou v soukromém vlastnictví jiné osoby. Pokud má kdokoliv zájem létat s tipplery a být členem Českého KCHT, nechť napíše na tuto adresu /mt@omega99.cz/, kde se dozví vše potřebné a po dohodě mu může klub nabídnut pro počátek chovu zdarma chovný materiál. Chov a létání s tipplery je jenom koníček a zábava, kterou si musí každý zaplatit ze své kapsy, tak o co jde. No a jaká ostuda, každý má svých starostí dost, i v tom světě a ty rozfoukané jiskry brzy uhasnou a žádný brambor není zase tak moc horký.
M.Tlučhoř, jednatel Českého KCHT.

28.10.2011 14:01
fpavel

XXX.XXX.119.11

Dobrý den.Děkuji za odpověď .Pane Tlučhoři za prvé jsem nikoho nechtěl urazit za druhé určitě bych nechtěl aby mi mého koníčka někdo dotoval uživím svou rodinu tak i naše koníčky.Jen jsem chtěl pár informací o nově vznikajícím klubu nic víc.A nějaké žabomyší války bych nechal politikům.Nejsem žádný konfliktní člověk jen nevím který klub bude pro mě ten správnější.A takových nás bude asi více.Nicméně děkuji za info.S pozdravem Pavel,smajlík

28.10.2011 19:17
arleta

XXX.XXX.236.103

Ahoj.
Zřejmě jste pane Pavle nepochopil moji odpověď tak jak jsem ji myslel, ale to je již jedno. Pokud jste se chtěl dotazovat na nově vznikající tipplerkářský klub, tak jste měl položit otázku přímo na něj a ne všeobecně. Jinak právo volby do kterého klubu vstoupíte je jen na vás a vašem rozhodnutí.Věřte, že oba kluby jsou rádi za každého nového člena, jelikož těch opravdových a zanícených chovatelů tipplerů je poskrovnu, protože létání s tipplery je velice náročná chovatelská disciplína. Jinak vám přeji úspěšné létání s tipplery, co nejméně dravců na obloze a šťastnou ruku při výběru klubu.
M. Tlučhoř
P.S. Před chvílí jsem stáhnul z oblohy domů po 11 hodinách tréninkového letu pětihlavé hejno za úplné tmy a umělém osvětlení a po deseti minutách od vydání signálu k dosednutí byli všichni holoubci již v boxech při krmení.:-)

28.10.2011 20:07
fpavel

XXX.XXX.119.11

děkuji za info a zároveň dratuluji za zalétnutý čas 11 hodin pomalu v listopadu klobouk dolů.Ať to lítá.Pavel.smajlík

29.10.2011 12:52
1372006

XXX.XXX.80.61

Tippler trojfarebný.. Hádam trocha potešenia i keď tiplerkári sú tvrdí chlapi a nerady uznávajú názory ostatných. Snáď sa pomeria a všetko dobre dopadne. Tak aspoň pár fotografii z najlepších chovov.

29.10.2011 12:55
1372006

XXX.XXX.80.61

Tippler modrá straka /GB /, viac ako 20 hod. dĺžky letu má v rodokmeni..

29.10.2011 12:55
fpavel

XXX.XXX.119.11

Pro p.Arletu večer mi to nedalo a vyhrabal jsem dubnové číslo chovatele a asi popadesáté přečetl váš článek.Nejlepší je jak jste to skouleli s tou paničkou v autobusu.letu zdar.Pavel.

29.10.2011 12:57
1372006

XXX.XXX.80.61

Tieto odlietali viac ako 21 hod. v nepretržitom lete..

29.10.2011 13:06
1372006

XXX.XXX.80.61

Majster sveta Harry Shannon / N.Ireland / na holubníku v družnej debate..

29.10.2011 14:27
milošditrich

XXX.XXX.182.49

arleta napsal(a):
Ahoj.
Původní Český KCHT má již za sebou velice zdařilou členskou schůzi, kde bylo zvoleno nové předsednictvo klubu, které v současné době pracuje na dalších aktivitách klubu, aby se v dubnu mohlo začít opět s tipplery soutěžně létat. Předsednictvo klubu též připravuje své nové webové stránky, jelikož ty původní nelze využívat, protože jsou v soukromém vlastnictví jiné osoby. Pokud má kdokoliv zájem létat s tipplery a být členem Českého KCHT, nechť napíše na tuto adresu /mt@omega99.cz/, kde se dozví vše potřebné a po dohodě mu může klub nabídnut pro počátek chovu zdarma chovný materiál. Chov a létání s tipplery je jenom koníček a zábava, kterou si musí každý zaplatit ze své kapsy, tak o co jde. No a jaká ostuda, každý má svých starostí dost, i v tom světě a ty rozfoukané jiskry brzy uhasnou a žádný brambor není zase tak moc horký.
M.Tlučhoř, jednatel Českého KCHT.

Ahoj kdybych se někdy v budoucnu rozhodl chovat tyhle holuby pro okrasů ale ve volieře :-( vím že z 1 strany je to pro ně blbý ale z 2 strany vím že budou v bezpeči před škodnou (určity sousedi) choval jsem orientalni rejdičea volače paviky na divoko občas stahly poštovni holuby a městky holuby a každy rok mi tady odpočivaji holubi ze zavodů vydrži tady 2 dny až 1 měsíc a letí dal a někdy tady zůstane napořad a paři se s mojema holubi kříženci vypadaji pěkně a v loni sem dal holubi kamošovi pro nedostatek mista a ted budu mit voliery a nevim jestli je to pro ně vhodny .

Moji kocouři holubi nechytaji spi s nima v holubniků ted už kralikarna .

k holubum se chci vratit nevíte jestli tiplery chova někdo v Plzenskym ustecky a karlovarsky kraji s pozdravem milošsmajlíksmajlík

30.10.2011 04:26
arleta

XXX.XXX.236.103

Ahoj Miloši.
Tipplery pro radost z chovu a na okrasu můžeš chovat bez problémů i ve voliéře. Tippler je snášenlivý drobný holoubek, nenáročný a přesto velice plodný. Když budeš trpělivý a naučíš je na denní 2-3 hodinové prolety, kdy je ihned po dosedu stáhneš do holubníku nebo voliéry, čímž se vyhneš vysedávání holubů po střechách a tím i dalším problémům třeba se sousedy. Věř, že na hejno tipplerů kroužících těch několik hodin nad střechami je hezký pohled a osobní zážitek.
Zdraví tě M.Tlučhoř.

30.10.2011 05:36
arleta

XXX.XXX.236.103

fpavel napsal(a):
Pro p.Arletu večer mi to nedalo a vyhrabal jsem dubnové číslo chovatele a asi popadesáté přečetl váš článek.Nejlepší je jak jste to skouleli s tou paničkou v autobusu.letu zdar.Pavel.

Ahoj.
Teď s odstupem času se tomu již jen mohu také smát, ale jinak v tom autobuse to bylo docela hustý a naštěstí se k té ženské nikdo nepřidal, jinak nevím jak by to asi dopadlo. :-))
Zdraví M.T.

30.10.2011 14:00
milošditrich

XXX.XXX.182.49

arleta napsal(a):
Ahoj.
Teď s odstupem času se tomu již jen mohu také smát, ale jinak v tom autobuse to bylo docela hustý a naštěstí se k té ženské nikdo nepřidal, jinak nevím jak by to asi dopadlo. :-))
Zdraví M.T.

prosím mohl bys mi poslat kopii na mejla :-d:-)) já taky vezl autobusem holubi kraliky potkany a ted pro kamoše mladě hada 2,50 cm a lidi chvilku koukaly a pak se bavili že v ceně jizdneho vidi malou zoo smajlíksmajlík

30.10.2011 19:18
jo012810

XXX.XXX.49.191

Pro holubáře, zvláště pak pro tipplerkáře. Byla spuštěna webová presentace kcht.ucikana.cz. Zde najdete některé informace a to nejen z Česka. Některé odkazy jsou určeny pouze pro členy Klubu a jiné budou průběžně doplňovány.smajlík

8.11.2011 19:38
tafi

XXX.XXX.173.69

jo012810 napsal(a):
Pro holubáře, zvláště pak pro tipplerkáře. Byla spuštěna webová presentace kcht.ucikana.cz. Zde najdete některé informace a to nejen z Česka. Některé odkazy jsou určeny pouze pro členy Klubu a jiné budou průběžně doplňovány.smajlík

:-)) jen se musi dodat že dotečny kdo chce se k njim přidat,nesmy konkurovat panu F.Ottovy jinak se muže klidně stat že vznikne trety KCHT:-( smajlík!
S pozdravem tafi :-)!

9.11.2011 12:46
lupus4

XXX.XXX.12.137

na stránkách F. Otty je toto:
Přípravný výbor, ve složení Mgr. Oldřich Šídlo, Ing. Jiří Kulič a Ludmila Čabanová, zaregistroval dne 11.8.2011 stanovy "Klubu chovatelů tipplerů" u MV ČR a zorganizoval zakládající schůzi klubu, která se konala v Hradci Králové dne 11.9.2011. Na této schůzi byl, schválením Stanov, založen Klub chovatelů tipplerů o.s. IČO 228 78 629. Členové si poté zvolili tříčlenné předsednictvo a revizora.

Zakládající schůze se zúčastnili (z leva do prava):
Pepík Voženílek, Vašek Gaudl, Frank Otta, Ivan Boičev Čavdar, Pepík Beran, Pepík Veselý, Míla Kvočka, Jarda Pavliš a Petr Žák.

To se tam asi pletou hrušky s jablkama? Nebo jak ?

10.11.2011 15:47
1372006

XXX.XXX.157.187

Anglické tiplery, tieto už odlietali skutočne vrcholné výkony

10.11.2011 15:59
1372006

XXX.XXX.157.187

Nový slovenský rekord! Na pretekoch Long Day dosiahol chovateľ Eran Zulbeari z Lučenca nový rekord /Sk / časom 17.28 hodín. Dosiahol to ,čo dlhé roky obdivujeme pri pretekoch konaných v zahraničí. Výkonostná latka je hodne posunutá v tomto športe dopredu aj u nás. Súčasne je inširáciou pre ostatných, ako tento výsledok vylepšiť.

10.11.2011 17:50
tafi

XXX.XXX.173.69

smajlík
Gratulace pro E.Zulbehareho z CZ preje Česky KCHT,tež Slovensku na novem rekordu!
Tafi

12345zbbg

12.11.2011 09:53
12345zbbg

XXX.XXX.46.172

1372006 napsal(a):
Majster sveta Harry Shannon / N.Ireland / na holubníku v družnej debate..

Zdravím,
ten druhý pán na fotce s Harry Shannonem je Ian Elstob. Zde je vidět na fotce na návštěvě Čech spolu s Davey Warrenerem (jeden z organizátorů mezinárodní ITF) a Dave Blackem. Vpravo na fotce jsem já, Frank Otta, (další z organizátorů ITF) a Josef Veselý. To bylo z jara. Popovídali jsme si, nejen o nutnosti dodržování nastavených pravidel, a něco se začalo dít :-)
Hezký den přeje,
Frank
www.internationaltipplers.com
www.kcht.ucikana.cz
www.tipplers.ucikana.cz

12.11.2011 15:28
tafi

XXX.XXX.173.69

12345zbbg napsal(a):
Zdravím,
ten druhý pán na fotce s Harry Shannonem je Ian Elstob. Zde je vidět na fotce na návštěvě Čech spolu s Davey Warrenerem (jeden z organizátorů mezinárodní ITF) a Dave Blackem. Vpravo na fotce jsem já, Frank Otta, (další z organizátorů ITF) a Josef Veselý. To bylo z jara. Popovídali jsme si, nejen o nutnosti dodržování nastavených pravidel, a něco se začalo dít :-)
Hezký den přeje,
Frank
www.internationaltipplers.com
www.kcht.ucikana.cz
www.tipplers.ucikana.cz

No z jara řikaš,a pritom jsi po celou sezonou porušil všechni pravidla co jsi sam vymyslel :-(!
Jestli že jste se domluvili tak jak ses choval letos tak potěš PAN BŮH s nama a tiplerkarskim sportemsmajlík!
smajlík
asi druhej pan po pana H.Shanona nevi skim ma tu čest jinak bi se hodně velkim oblouke vyhybal H.Kralové!
smajlík!
Tafi

12.11.2011 16:32
fjfpytela

XXX.XXX.1.132

UZ ME TO DOST VADI CHCI SI CIST O HOLUBECH A NE O NEJAKEM MALICHERNEM HADANI JE MI JENDO KDE JE CI NENI VINA FAKT ME TO NEZAJIMA TAK UZ TOHO NECHTE

12.11.2011 22:48
milošditrich

XXX.XXX.182.49

arleta napsal(a):
Ahoj Miloši.
Tipplery pro radost z chovu a na okrasu můžeš chovat bez problémů i ve voliéře. Tippler je snášenlivý drobný holoubek, nenáročný a přesto velice plodný. Když budeš trpělivý a naučíš je na denní 2-3 hodinové prolety, kdy je ihned po dosedu stáhneš do holubníku nebo voliéry, čímž se vyhneš vysedávání holubů po střechách a tím i dalším problémům třeba se sousedy. Věř, že na hejno tipplerů kroužících těch několik hodin nad střechami je hezký pohled a osobní zážitek.
Zdraví tě M.Tlučhoř.

Ahoj a děkuju za odpověd nevíš jestli je někdo chova v kraji : Karlovarském či Ústeckým Plzenskym na tyhle mista jsem schopnej doject vlakem nebo autobusem a moje představa je 4 až 8 parů bud 1dno barevny nebo barevny či kombinovany a nechat je parovat přirozenou cestou nebo to je špatny napad ? parovani jsem vždycky nechaval na holubech u rejdiču.

13.11.2011 09:41
tafi

XXX.XXX.173.69

milošditrich napsal(a):
Ahoj a děkuju za odpověd nevíš jestli je někdo chova v kraji : Karlovarském či Ústeckým Plzenskym na tyhle mista jsem schopnej doject vlakem nebo autobusem a moje představa je 4 až 8 parů bud 1dno barevny nebo barevny či kombinovany a nechat je parovat přirozenou cestou nebo to je špatny napad ? parovani jsem vždycky nechaval na holubech u rejdiču.

Zdravim tě Miloši,
jestli že je chces jen tak chovat tak je to jedno jak se holubi daji dohromady(paři,jen nesmi bej v přibuzenstvu),ale jestli maš třeba nejakou představou o barvach tak už se musi na tom pracova aby ti barvy bodouci generace približně uspokojili tvou představu!
U A.tipplerů se vyskituju všechny barvy holubu co egzistuju takže neni žedny problem treba parovat tak aby trety generace mladat vyšla i troibarevne!
Pokud budeš mit cestu v J.Č okolo českych budejovic jsi u mě vytán!
Tafallari S.
Tafi

13.11.2011 09:48
tafi

XXX.XXX.173.69

fjfpytela napsal(a):
UZ ME TO DOST VADI CHCI SI CIST O HOLUBECH A NE O NEJAKEM MALICHERNEM HADANI JE MI JENDO KDE JE CI NENI VINA FAKT ME TO NEZAJIMA TAK UZ TOHO NECHTE

Zdravim tě přiteli,
jestli že tebe nezajima kdo je a kdo neny vynen tek jsou tu lidi kteře to zajima,a je namistě aby ze vědělo o pracinekteřich našich přestavitelu ve svetě jak reprezentuji naši zem v tomto směru smajlík!
S pozdravem Tafi,
3 nasobny REKORDER CZ ve delce letu A.TIPPLERŮ s časem 18.01h,18.09h,18.27h.

13.11.2011 16:50
milošditrich

XXX.XXX.182.49

tafi napsal(a):
Zdravim tě Miloši,
jestli že je chces jen tak chovat tak je to jedno jak se holubi daji dohromady(paři,jen nesmi bej v přibuzenstvu),ale jestli maš třeba nejakou představou o barvach tak už se musi na tom pracova aby ti barvy bodouci generace približně uspokojili tvou představu!
U A.tipplerů se vyskituju všechny barvy holubu co egzistuju takže neni žedny problem treba parovat tak aby trety generace mladat vyšla i troibarevne!
Pokud budeš mit cestu v J.Č okolo českych budejovic jsi u mě vytán!
Tafallari S.
Tafi

Zdravim a prosím tě kolik je to km od plzen jih můj mobil 728024216 a myslíš kdybych chtěl je přivest do plzen jich šlo by to kdybych dal na benzin 2000 kč a kolik by stal 1 par muj hlavni mejl : divokypotkan@seznam.cz kde jsem k zastiženi na mobilů a to bych nechal na tobě jaky holubi bys mi pak prodal 3j barevny a vice barevny by mohli byt pěkny a myslíš že jsem se rozhodl spravně mit 2 holubi Tippleři a NEŘIKA NĚJAKYMU HOLUBAŘI NÁZEV HOLUB KAMZY ( kámošky mamka mi řikala tenhle nazev ale holubaři mu prej řikaji jinak a prej nenaročny plemeno a klidny) kdybych chtěl byt členem co mam proto udělat a horší by bilo jezdit na člensky schuze a uvas vystavovat když už to nejde posilat čd-kuryr s podravem milošsmajlíksmajlík

13.11.2011 17:30
arleta

XXX.XXX.236.103

milošditrich napsal(a):

Ahoj Miloši.
Při sestavování chovných párů u tipplerů se nadřazuje výkon v letu nebo čistota linie nad exteriérem, což však neznamená, že by se přísným výběrem potomků nedalo udržet celé hejno v jednotné barvě či kresbě. Volným a nekontrolovaným spárováním se nedá stav barevnosti a kresby holubů v hejnu nijak ovlivnit a ještě je tu nebezpečí blízké příbuzenské plemenitby.Jinak v Čechách se výkonostní Angličtí tippleři nevystavují a pokud by jsi měl zájem, tak ti mohu přenechat grátis čtyři kusy letošních výletků a informace o Českém KCHT.
Míla Tlučhoř jednatel Českého KCHT. :-)

13.11.2011 17:44
arleta

XXX.XXX.236.103

milošditrich napsal(a):
Zdravim a prosím tě kolik je to km od plzen jih můj mobil 728024216 a myslíš kdybych chtěl je přivest do plzen jich šlo by to kdybych dal na benzin 2000 kč a kolik by stal 1 par muj hlavni mejl : divokypotkan@seznam.cz kde jsem k zastiženi na mobilů a to bych nechal na tobě jaky holubi bys mi pak prodal 3j barevny a vice barevny by mohli byt pěkny a myslíš že jsem se rozhodl spravně mit 2 holubi Tippleři a NEŘIKA NĚJAKYMU HOLUBAŘI NÁZEV HOLUB KAMZY ( kámošky mamka mi řikala tenhle nazev ale holubaři mu prej řikaji jinak a prej nenaročny plemeno a klidny) kdybych chtěl byt členem co mam proto udělat a horší by bilo jezdit na člensky schuze a uvas vystavovat když už to nejde posilat čd-kuryr s podravem milošsmajlíksmajlík

Kamzl nebo kamzy se říká krajově českému volatému plemeni holubů v sedlaté kresbě. Tedy podle vzorníku např.Český stavák modrý sedlatý. :-) M.T.

13.11.2011 20:52
milošditrich

XXX.XXX.182.49

arleta napsal(a):
Ahoj Miloši.
Při sestavování chovných párů u tipplerů se nadřazuje výkon v letu nebo čistota linie nad exteriérem, což však neznamená, že by se přísným výběrem potomků nedalo udržet celé hejno v jednotné barvě či kresbě. Volným a nekontrolovaným spárováním se nedá stav barevnosti a kresby holubů v hejnu nijak ovlivnit a ještě je tu nebezpečí blízké příbuzenské plemenitby.Jinak v Čechách se výkonostní Angličtí tippleři nevystavují a pokud by jsi měl zájem, tak ti mohu přenechat grátis čtyři kusy letošních výletků a informace o Českém KCHT.
Míla Tlučhoř jednatel Českého KCHT. :-)

ahoj a prosím můžeš mi dat odkaz na stranky mě to piše eroor a ja bych se chtěl o nich dozvědět vic než se do nich půstim a necham si poradit co bude nejlepší chovat :-D zajem by byl ale horši je dopava jak to udělat vlakem jezdim 1 za rok usti nad labem a Aš a autobusem plzen jich delší trasy mam zakazany od doktora :-D.smajlík:-))

13.11.2011 22:14
milošditrich

XXX.XXX.182.49

milošditrich napsal(a):
ahoj a prosím můžeš mi dat odkaz na stranky mě to piše eroor a ja bych se chtěl o nich dozvědět vic než se do nich půstim a necham si poradit co bude nejlepší chovat :-D zajem by byl ale horši je dopava jak to udělat vlakem jezdim 1 za rok usti nad labem a Aš a autobusem plzen jich delší trasy mam zakazany od doktora :-D.smajlík:-))

prosím tě můžeš mi poslat mejla na : divokypotkan@seznam.cz (divoky potkany chovam 6 měsiců 1 potkany jsem pustil a tyhle na chov. s pozdravem miiloš 728024216

Přidejte reakci

Přidat smajlík