Anglický pávík pro začátečníka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2012 08:58
eliška92

XXX.XXX.197.37

Dobrý den, chci se zeptat zda je vhodné začínat s chovem holubů zrovna plemenem Anglický pávík. Od mala se mi toto plemeno líbí v bílé barvě a chtěla bych chovat jeden pár. Bohužel jsem nikdy holuby nechovala a ani neznám nikoho kdo by je choval, tak se radši zeptám.
Děkuji

28.3.2012 10:26
cerny.kamil

XXX.XXX.55.55

Určitě je to krásné plemeno a pokud se Vám líbilo a líbí, na nic nečekejte a ozvěte se tomu chovateli, který je za odvoz nabízí v inzerci! - Inzerát je ze včerejška. :-)

28.3.2012 11:41
bushido

XXX.XXX.160.127

ale aspon 3 páry nikdy ne jeden.

28.3.2012 19:09
petr007

XXX.XXX.144.169

Naopak - buď jeden nebo tři a víc. Nikdy ne dva páry.

28.3.2012 20:23
mattes

XXX.XXX.48.1

petr007 napsal(a):
Naopak - buď jeden nebo tři a víc. Nikdy ne dva páry.

tak tak svata pravda.pro zadavatelku:pavik ja pro zacatecnika vhodne plemeno ale spis ve statem typu,o neco snacdneji se rozmnozuje a je vhodny i na volny chov pavik v novem typu je ciste volierovy holub.

29.3.2012 10:00
eliška92

XXX.XXX.197.37

Děkuji za rady, chtěla bych mít do začátku jen jeden pár a po čase se uvidí. Uvažovala jsem o tom že se na zmíněný inzerát ozvu, ale nemám pro holoubky připravenou žádnou ubykaci, takže nejdřív mi bude muset manžel vyrobit holubník. Ještě se zeptám, je pávík vhodný na chov na volno? Nebo jinak řečeno, musím jim dělat zavíratelnou voliéru nebo budou moci létat po zahradě a mít k dispozici holubník kdykoliv se jim zachce? Četla jsem na ifauně dost rozdílných názorů na tohle téma a tak se radši zeptám na další názory.

29.3.2012 12:56
petr007

XXX.XXX.144.169

Jestli se dá pávík třeba i nový typ (starý se špatně schání) chovat na volno to by mě taky zajímalo. Začal jsem s holubi pro radost a oživení zahrady. Mám pár staváků na volno a je to radost na ně koukat ale problém je se sousedy, něktrým vadí když jim sednou na střechu nebo na parapet. Tak uvažuji že skusím pávíky, ty snad tolik létat nebudou a mohli by se držet doma, dravci tady zatím problém nedělají tak by to snad šlo. Asi nezbyde, než to vyzkoušet.Nebo máte někdo vlastní zkušenost?

30.3.2012 23:10
milošditrich

XXX.XXX.33.207

eliška92 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda je vhodné začínat s chovem holubů zrovna plemenem Anglický pávík. Od mala se mi toto plemeno líbí v bílé barvě a chtěla bych chovat jeden pár. Bohužel jsem nikdy holuby nechovala a ani neznám nikoho kdo by je choval, tak se radši zeptám.
Děkuji

dobry den pávici vyniknou když jich je víc aspoň minimálně 3 pary až 5 paru ale co jsem viděl ja tak jich měl 20 paru bílých a pak po 4 parech různě barevny křídla a pro začatek jsou vhodny a chovat je po paru nevím smajlík já měl orientalni rejdič smajlík

1.4.2012 19:57
ponka1

XXX.XXX.52.238

Já je mám ve voliéře, kterou ráno otevřu a při setmění zavřu.kvuli kunám.Lítají kolem domu nikam jinam.Dravce tu nemám.Jsou velice plodní.5-6tery holoubata za rok!!!

22.4.2013 13:06
katjuschka

XXX.XXX.236.166

mattes napsal(a):
tak tak svata pravda.pro zadavatelku:pavik ja pro zacatecnika vhodne plemeno ale spis ve statem typu,o neco snacdneji se rozmnozuje a je vhodny i na volny chov pavik v novem typu je ciste volierovy holub.

Chovatelia noveho typu - je naozaj novy typ pavika vhodny iba do volier? Do akej vysky je schopny vyletiet? Mame parik, zatial zatvoreny, holubnik asi 150cm nad zemou, pred nim a nad nim siroku dosku. Planovali sme chovat navolno, teraz si nie som ista, ci sme si vybrali dobre (netusili sme pred kupou o rozdiele novy/stary typ, co sa tyka holubov sme zaciatocnici). Vopred dakujem

22.4.2013 13:48
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím Elišku a i ostatní. Chovám na volno na selském dvoře hejno českých staváků, rakovnických kotrláků, několik párů prácheňských káníků, hejno barevných pošťáků u kterých si hraju s lysinkama a dva páry anglických pávíků bílých, těch jak já jim říkám "lítacích, zahradních " pávíků. Ti pávíci normálně lítají po dvoře ze střechy na střechu a samci bouchají křídlama jako horší staváci. Jsou to velice, ale velice temperamentní holubi, né jako ti - no však víte. Pávíci jsou ozdobou dvora a jsou velice plodní a vynikající rodičové. Když budete Eliško chtít, tak není problém ten párek a nebo i více dát dohromady. První hnízda jsou již pryč, ale z dalšího a s pomocí kamarádů tady u nás na Jihu určitě něco dáme dohromady. Jezdím každou neděli do Strakonic do trhu a každou první v měsíci do Soběslavi, taky do trhu. To jenom, kde bychom se mohli případně potkat. Mějte se krásně a hlavně si pávíky pořiďte určitě Vás nezklamou. Holubaření je přenádherný koníček a ten kdo mu propadne ,tak ten má v životě vyhráno. Mluvím ze své zkušenosti. Já totiž vyhrál. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

22.4.2013 18:18
milošditrich

XXX.XXX.226.84

taky se přiklanim k anglickym pavikum stary tip jsou pěkně mohutny a některy i dobry chuvi a nepařit je s indickym pavikem ty maji chocholku nebo jak se tomu řika.

mě to neda proč nesmi byt 2 pary ? ja měl 2 pary a žadny problem a pak dokoupil orientalni rejdiče jen tak pro okrasu zahrady křiženci vypadali pěkně.

na fotce by měl byt indicky pavik pokud se nepletu

22.4.2013 18:32
milošditrich

XXX.XXX.226.84

ja paviky držel volně s orientalnima rejdičema s nima litali na pole a po zapiskani se vraceli domu

22.4.2013 18:48
milošditrich

XXX.XXX.226.84

St Toman: zdravim a prosim nejezdiš občas do plzně jich autobusovy nadraži ? tady shani holubi i 4 holubice do zookroužku

22.4.2013 20:47
st.toman

XXX.XXX.32.219

Bohužel Plzeň je pro mě tak trochu z ruky. Jó, kdyby tam byl třeba nějakej trh a nebo výstava, tak to bych určitě jezdil. Je třeba se poznávat a zkamaráďovat se né? Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

23.4.2013 14:33
milošditrich

XXX.XXX.233.186

to je pravda a prosim vas kdybych dal na benzin napřiklid : 1000,- kč + 1000 až 1500,- za xx paru holubu šlo by je prosim přivest ? :-D smajlíksmajlík smajlík nebo do mejlu at se domluvime .

muj byvali holub Pepina na vystavě ohodnocen 90,00 b prej šmejd daroval jsem 5 paru kamošovo synovi a ten je dal na tu samou vystavu za 2 měsice ohodnoceny 96,00 bodu a ja tam přišel a vrtl jsem si do posuzovatele pěkny šmejdi co ? a on se mě ptal jak to a ja řekl to je muj chov když tady bili po 1 vaš kolega je ohodnotil na 90,00 a vy dal vic jaky v tom je rozdil vy jste napsal to sami co von a ještě potrhl hlavu a křidla a rousy na nohou

28.4.2013 13:36
ponka1

XXX.XXX.88.99

koukám,pávikománie pokračuje,já mám už první holoubata pryč a druhá právě narozená várka je zamluvená smajlík
a opravdu lítají smajlík

28.5.2013 20:57
jakub_jirasek

XXX.XXX.57.102

Dobrý den, mám dva páry anglických pávíků, ale nějak se jim nechce hnízdit a nevím proč.Poradí mi někdo co s tím? Jsem od Kralovic z Plzně severu a pokud někdo prodá anglického pávíka starý typ rád odkoupím dva až tři páry a nemusí to být žádní výstavní jedinci. Mám je jen pro radost a na okrasu na dvůr. Před zimou jsem jich měl víc, ale dravci mi je zlikvidovali a tak chci začít znovu, protože se mi opravdu moc líbí. Děkuji za každou odpověď.

28.5.2013 21:26
ponka1

XXX.XXX.75.90

Zdravím Jakube smajlík To mě velice udivuje,že vám nechtějí hnízdit.Já pokud své nerozdělím tak budou hnízdit pořád do vyčerpání.Každý rok mají 5-6 snušek,v září je rozděluji.Pravděpodobně nemáte páry.Pávíci se množí jako myši smajlík Já budu mít na podzim holubu k mání dost.Ale jsem z českolipska,což je daleko.Taky bych udělala něco s tím vaším krmením dravcu.Na zimu je dejte do voliery a nepouštějte až v březnu,nebo jak sleze sníh.V zimně mají dravci nouzi a tak pávík je dobrutka.Nerada dávám takovému chovateli své holoubky,páč je to jejich jistá smrt.

29.5.2013 22:02
jakub_jirasek

XXX.XXX.57.102

ponka1 napsal(a):
Zdravím Jakube smajlík To mě velice udivuje,že vám nechtějí hnízdit.Já pokud své nerozdělím tak budou hnízdit pořád do vyčerpání.Každý rok mají 5-6 snušek,v září je rozděluji.Pravděpodobně nemáte páry.Pávíci se množí jako myši smajlík Já budu mít na podzim holubu k mání dost.Ale jsem z českolipska,což je daleko.Taky bych udělala něco s tím vaším krmením dravcu.Na zimu je dejte do voliery a nepouštějte až v březnu,nebo jak sleze sníh.V zimně mají dravci nouzi a tak pávík je dobrutka.Nerada dávám takovému chovateli své holoubky,páč je to jejich jistá smrt.

Dobrý večer a dík za odpověď.Jestli se mi nepodaří sehnat pávíky z okolí rád zajedu do Vašich končin pro klidně tři páry angl.pávíků starého tipu.První zima byla pro mé tři páry bezproblémová, přes léto se mi namnožili a další zimu to dopadlo špatně a zůstali mi jen dva páry. Asi budu muset na zimu zbudovat voliéru - má nějakou správnou velikost? Holubník mám na půdě dřevěný domeček 2,5x2x2m ve střeše skleněné tašky na stěnách dřevěné police na kterých ale hnízda nikdy nestavěli.Mladé zásadně vyseděli pouze na zemi proč? Teď si už dva měsíce staví hnízdo,sedajíí do něj ale nic nesnesou také nevím čím to.Kdy se mám připomenout aby na mě nějací pávíci zbyli zdá se že jsou hodné žádaní a není divu jsou to krasavci. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík