Český stavák na zámku Toužetín

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2012 22:35
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

Vážení přátelé,po negacích na obou diskusních forech vám nabízím něco podstatně příjemnějšího a to odkaz na stránky severočeské pobočky klubu ČS , kde v sekci Návštěvy u chovatelů po rozkliknutí navšivte ráj Českých staváků u přítele,mecenáše, propagátora a hlavně vyníkajícího člověka Míloslava Lukáše:
www.severoceska-op.wbs.cz
S holubářským pozdravem Bruckner Stanislav :-)smajlík

9.12.2012 22:59
potesil

XXX.XXX.20.184

Je dobré, že se ještě v dnešní době najdou takoví nadšenci. smajlíksmajlík

9.12.2012 23:10
touzetin

XXX.XXX.59.196

potesil napsal(a):
Je dobré, že se ještě v dnešní době najdou takoví nadšenci. smajlíksmajlík

Ahoj Jirko vždyť ty mezi ty nadšence taky patříš :-). Už se těším, až tvoji holoubci taky budou obývat střechy Toužetína. Dnes tu byli kluci siváčkáři se Standou a perfektně jsme zaholubařili :-). Pak jsem byl ještě u Standy Rumplíka, také bezva. Měj se fajn. Ahoj Miloš.

10.12.2012 15:07
potesil

XXX.XXX.130.191

Já se snažím chovat holuby hlavně kvůli letu,(převážně modré sedlaté, bělokosé a kapraté, včetně kříženců a asi 10 párů Starvičů). Dokud jsou ještě podmínky na létání ( podobné jako máš Ty), ale v porovnání s tím, jak mi létali před 20 lety a v porovnání se Starvičem je to horší. Na šlechtění mám modré lysé, ale vystavovat asi nebudu.smajlík
Doufám,že Ti to nadšení vydrží.:-)

10.12.2012 19:39
davidch

XXX.XXX.6.1

touzetin napsal(a):
Ahoj Jirko vždyť ty mezi ty nadšence taky patříš :-). Už se těším, až tvoji holoubci taky budou obývat střechy Toužetína. Dnes tu byli kluci siváčkáři se Standou a perfektně jsme zaholubařili :-). Pak jsem byl ještě u Standy Rumplíka, také bezva. Měj se fajn. Ahoj Miloš.

Tak to jste kolego v pozitivním slova smyslu šílenec! :-) Je to samozřejmě paráda, ale dá se v tom vůbec orientovat a uhlídat výletky? Chovančík

10.12.2012 21:17
cajzek

XXX.XXX.168.8

stanislavbruckner napsal(a):
Vážení přátelé,po negacích na obou diskusních forech vám nabízím něco podstatně příjemnějšího a to odkaz na stránky severočeské pobočky klubu ČS , kde v sekci Návštěvy u chovatelů po rozkliknutí navšivte ráj Českých staváků u přítele,mecenáše, propagátora a hlavně vyníkajícího člověka Míloslava Lukáše:

Taková návštěva, to musí být opravdu chovatelský zážitek, je u mne borec. Cajzek

10.12.2012 21:39
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

davidch napsal(a):
Tak to jste kolego v pozitivním slova smyslu šílenec! :-) Je to samozřejmě paráda, ale dá se v tom vůbec orientovat a uhlídat výletky? Chovančík

V tomto případě jde o celoročně volný chov s venkovním krmením a v holubnících se pouze přikrmuje ječmen a pití kvůli výletkům. Chov je bez výstavních ambicí ! Jde tu o vytváření odolného hejna ve smyslu životních projevů staváka - tedy let,stavění a také v odolnosti vůči dravcům. Což se už potvrzuje v praxi.
Útoky dravce jsou do takto jím trénovaného hejna v 90 % neúspěšné!!!
Páření proběhne v sekcích dle preferovaných rázů českého staváka. Je to myšlenka pro kterou jsem se sám nadchl a vím sám že stavák s volným proletem je teprve tím pravým skvostem naších střech a dvorů.
Je jisté že takový velkochov si nemůže dovolit většina z nás. Sám mám 70 párů a vím co to je za ekonomickou a časovou náročnost! O to víc příteli Lukášovi fandím za to že takovouto energii volnému chovu staváků dává!

Stanislav Bruckner smajlík

10.12.2012 22:21
touzetin

XXX.XXX.59.196

davidch napsal(a):

Vše bude dlouhá cesta. Po zakoupení zámku, původně jsme o tom neuvažovali protože jsme chtěli koupit 75ha půdy, který byl součástí celku a majitel chtěl prodat pouze komplet, jsem dva roky kácel nálety. Máme rodinnou farmu a tak jsem si řekl, že by chtělo ten dvůr trochu oživit. Děda, když jsem byl malý, tak dělal holuby. Tak jsem oslovil Fandu Slepičku a tak to začalo. Přivezl Prácheňské káníky a já začal obydlovat budovu bývalého pivovaru. Dvůr patřil Hlubocké větvi knížat ze Schwarzenbergu, ti ho museli za první republiky prodat jako zbytkový statek. Původně jsem chtěl holoubky chovat jen pro zábavu a začal jsem vozit od holubářů z celé republiky výletky našich národních plemen. Až vlastně letos padla po setkání se Standou Bruknerem volba na České staváky. Měl jsem je tam i dříve, ale nyní to beru jako srdeční záležitost. Samozřejmě, že při tomhle množství, se na výletky moc nedívám, protože mi jde v současné době o vytvoření velkého životaschopného hejna v přírodních podmínkách. To znamená, volný chov, odolnost proti dravcům a co nejméně léčit, aby byli holubci co nejvíce odolní. Mám na holubníku výletky od chovatelů z celé republiky, např. přítele Rumplíka, Bruknera,Abreška, Nečase, Kozla, Zbořila, Straky, Urbana, Smoly, Hrubeše, Štěpánka, Hrbka, Hejdy, Žáka, Kuneše, Krůty a dalších. Další fáze bude vybudování dalších holubníků, roztřídění podle barev a samozřejmě pomoc od Standy Bruknera, Standy Rumplíka a Pavla Abreška. Ti mi slíbili odbornou pomoc a Standa Brukner je dá se říct společník v tomto pokusu o vytvoření hejna staváků s původními vlastnostmi. A věřte, že to v sobě mají :-) . Abreškovy holubi, byť z voliéry, krásně staví. O holubech od kluků co je pouštějí, ani nemluvím. Takže všem kamarádům, zaníceným holubářům děkuju za podporu a protože mám rád naši holubářskou historii, bych chtěl spojenými silami se pokusit takový chov vytvořit. Gigantománe to není, protože ten dvůr má 4ha, tak se tam holubků vejde dost a věřím, že nás lecčím překvapí a obohatí. Jinak máme v kanceláři starou dvojjazyčnou tabulku z dob Rakouska-Uherska. Je na ní naspsáno Politické hovory zakázány- Politische gesprache verboten. To je vzkaz pro ty, co za tím hledají nějakou politiku. Jinak všem pravověrným holubářům jsou mé dveře otevřeny. Děkuji všem co mi pomáhají a podporují a věřím, že za nějaký čas se posuneme, zas o kus dále. Naším živobytím je zemědělství a tam také, když zasejeme, tak musíme trpělivě čekat a poctivě pracovat, než přijde úroda. To je jediná spravedlnost, dešti a větru neporučíme, ale jinak je to krásné povolání :-). Přeji hezký večer. Lukáš M. Toužetín.

10.12.2012 22:26
touzetin

XXX.XXX.59.196

V tomto případě jde o celoročně volný chov s venkovním krmením a v holubnících se pouze přikrmuje ječmen a pití kvůli výletkům. Chov je bez výstavních ambicí ! Jde tu o vytváření odolného hejna ve smyslu životních projevů staváka - tedy let,stavění a také v odolnosti vůči dravcům. Což se už potvrzuje v praxi.
Útoky dravce jsou do takto jím trénovaného hejna v 90 % neúspěšné!!!
Páření proběhne v sekcích dle preferovaných rázů českého staváka. Je to myšlenka pro kterou jsem se sám nadchl a vím sám že stavák s volným proletem je teprve tím pravým skvostem naších střech a dvorů.
Je jisté že takový velkochov si nemůže dovolit většina z nás. Sám mám 70 párů a vím co to je za ekonomickou a časovou náročnost! O to víc příteli Lukášovi fandím za to že takovouto energii volnému chovu staváků dává!

Stanislav Bruckner smajlík

To nemá chybu, zrovna jsem to tady vysvětloval :-). Stando ahoj a hezký večer. Zdraví Miloš

10.12.2012 22:42
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

Miloši, pěkně prosím, nemohl byste mi tu tabulku "politické hovory zakázány" vyfotit a poslat? Jarda Pokorný

10.12.2012 22:53
touzetin

XXX.XXX.59.196

jaroslav69pokorny napsal(a):
Miloši, pěkně prosím, nemohl byste mi tu tabulku "politické hovory zakázány" vyfotit a poslat? Jarda Pokorný

Jasně, pošli mail přes Standu a brácha Ti to pošle naskenované. Ahoj:-). Miloš

10.12.2012 23:46
nimels

XXX.XXX.200.29

Rád bych se přidal k té prosbě o zaslání skenu té tabulky. Můj e-mail je uveden v mém profilu.
Předem děkuji a budu vděčným dlužníkem.
:-)p.š.

11.12.2012 12:26
potesil

XXX.XXX.130.191

Ahoj Miloši. Už mám přebrané holuby. Mám pro Tebe asi 30 kusů, tak po novén roce dojedu. Já si nechám asi 30-40 párů. Na jaře chci doma budovat nový holubník jak na brňáky , tak i na ČS lysé modráky. Na farmě se stále zaměřuji na postsvu holubic a na let a chci se dopracovat k solidním bělokosým penížkům. ( než půjdu do důchodu). Pak si na to budu muset pořídit asi taky zámek, jako máš Ty. ha ha ha ha ha (To byl vtip):-)) Jirka

11.12.2012 16:51
touzetin

XXX.XXX.59.196

nimels napsal(a):
Rád bych se přidal k té prosbě o zaslání skenu té tabulky. Můj e-mail je uveden v mém profilu.
Předem děkuji a budu vděčným dlužníkem.
:-)p.š.

Pošlu to v příštím týdnu. Zdravím Lukáš M.:-)

11.12.2012 16:57
touzetin

XXX.XXX.59.196

potesil napsal(a):
Ahoj Miloši. Už mám přebrané holuby. Mám pro Tebe asi 30 kusů, tak po novén roce dojedu. Já si nechám asi 30-40 párů. Na jaře chci doma budovat nový holubník jak na brňáky , tak i na ČS lysé modráky. Na farmě se stále zaměřuji na postsvu holubic a na let a chci se dopracovat k solidním bělokosým penížkům. ( než půjdu do důchodu). Pak si na to budu muset pořídit asi taky zámek, jako máš Ty. ha ha ha ha ha (To byl vtip):-)) Jirka

Už se na ně moc těším a přeju Ti, ať se vede :-). Zajedem ke Standovi a zaholubaříme:-). Měj se fajn. Ahoj Miloš.

12.12.2012 09:57
jihocech

XXX.XXX.208.1

Je výborné, že nezapomínáte u českých staváků na temperament a stavění. Zlepšování těchto vlastností není jednoduchá záležitost jak po stránce chovatelské, tak i zajištění dalších podmínek jako například volný prolet, nebezpečí útoku dravců v neposlední řadě udržení dobrého zdravotního stavu. Já se snažím o zlepšení letu českých staváků již řadu let a až když jsem tomu podřídil výběr holubů a vzal to jako prioritu ve svém chovu, začaly se dostavovat výsledky. Nyní mám holuby, kteří staví a celý rok je co pozorovat a vyhodnocovat. Dlouhou dobu se na stavění českých staváků zapomínalo a tuto vlastnost, která se u holubů na výstavě nepozná, mnozí chovatelé přehlíželi. Jo to škoda pro popularitu českých staváků, ale i pro chovatelský zážitek samotných chovatelů. Bylo by dobré se spojit v úsilí o udržení a zlepšení letu českých staváků a využít možnosti, které k tomu ještě máme. Přeji Vám hodně úspěchů a radosti z chovu českých staváků.

12.12.2012 10:17
poty76

XXX.XXX.145.250

touzetin napsal(a):
Už se na ně moc těším a přeju Ti, ať se vede :-). Zajedem ke Standovi a zaholubaříme:-). Měj se fajn. Ahoj Miloš.

Ahoj Miloši.
Tak jsem si prohlédl konečně hezky nafocené fotky z tvého ,,ranče" na stránkách sev.pobočky.Kecal bych kdybych nenapsal že jsem si šmákl.Beru to jako předkrm tvých nově vznikajících stránek na které se mimochodem už teď velmi těším.Jen se mi zdá že to malinko trvá ale na druhou stranu předpokládám že to bude stát za to.Je na snadě si uvědomit že tvé podmínky k udržení letu českého staváka jsou neomezené až fantastické.Ale jak jsme se bavili,čeká tě moc práce než se dílo podaří.Těším se na tvou novou holubárnu a věřím že se ti podaří rozdělit holuby podle barev a kresebných variet.Hlavně barev.Už to na té pravé straně živě vidím.Je to plocha jako menší letiště.Tam se ti musí tvořit dobře.Takže pokračuj v tom co děláš ale v některých věcech buď už malinko opatrnější a zdrženlivější.Víš o čem píši.Takže posíláme pozdravy do Toužetína a ať se ti daří kamaráde.Ahoj Bohouš a Martin smajlík

12.12.2012 17:45
touzetin

XXX.XXX.59.196

jihocech napsal(a):
Je výborné, že nezapomínáte u českých staváků na temperament a stavění. Zlepšování těchto vlastností není jednoduchá záležitost jak po stránce chovatelské, tak i zajištění dalších podmínek jako například volný prolet, nebezpečí útoku dravců v neposlední řadě udržení dobrého zdravotního stavu. Já se snažím o zlepšení letu českých staváků již řadu let a až když jsem tomu podřídil výběr holubů a vzal to jako prioritu ve svém chovu, začaly se dostavovat výsledky. Nyní mám holuby, kteří staví a celý rok je co pozorovat a vyhodnocovat. Dlouhou dobu se na stavění českých staváků zapomínalo a tuto vlastnost, která se u holubů na výstavě nepozná, mnozí chovatelé přehlíželi. Jo to škoda pro popularitu českých staváků, ale i pro chovatelský zážitek samotných chovatelů. Bylo by dobré se spojit v úsilí o udržení a zlepšení letu českých staváků a využít možnosti, které k tomu ještě máme. Přeji Vám hodně úspěchů a radosti z chovu českých staváků.

Děkuji za příspěvek do vlákna a zároveň mě velice těší, že chováte staváky pro jejich jedinečné vlastnosti. Jak jsem psal výše, lze toho dosáhnout jen spojenými silami a tak budu rád za každou radu a poznatek. Do jižních čech občas jezdívám za přítelem Pepou Jůnem, tak bych se mohl zastavit, pokud mi to umožníte. Jinak pokud pojedete někdy na sever, rád bych vás pozval na prohlídku mého chovatelského areálu. Přeji hezký večer. Lukáš M.

12.12.2012 17:54
touzetin

XXX.XXX.59.196

poty76 napsal(a):
Ahoj Miloši.
Tak jsem si prohlédl konečně hezky nafocené fotky z tvého ,,ranče" na stránkách sev.pobočky.Kecal bych kdybych nenapsal že jsem si šmákl.Beru to jako předkrm tvých nově vznikajících stránek na které se mimochodem už teď velmi těším.Jen se mi zdá že to malinko trvá ale na druhou stranu předpokládám že to bude stát za to.Je na snadě si uvědomit že tvé podmínky k udržení letu českého staváka jsou neomezené až fantastické.Ale jak jsme se bavili,čeká tě moc práce než se dílo podaří.Těším se na tvou novou holubárnu a věřím že se ti podaří rozdělit holuby podle barev a kresebných variet.Hlavně barev.Už to na té pravé straně živě vidím.Je to plocha jako menší letiště.Tam se ti musí tvořit dobře.Takže pokračuj v tom co děláš ale v některých věcech buď už malinko opatrnější a zdrženlivější.Víš o čem píši.Takže posíláme pozdravy do Toužetína a ať se ti daří kamaráde.Ahoj Bohouš a Martin smajlík

Ahoj Bohouši. Dnes jsme s bráchou udělali pár fotek na sněhu:-) . Zatím je dám Standovi a on je pověsí na pobočkovou stránku. Na stránkách se dělá, dnes jsem mluvil s tím našim správcem sítě a slíbil,že to uspíší. Nový holubník je už také změřený a pracuje se na něm. Zatím se měj. Ahoj Miloš.

13.12.2012 22:01
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

Dnes byly přídány nové fotografie- na sněhu: nádherný kontrast:-)smajlík

13.12.2012 22:56
lupus4

XXX.XXX.12.137

Impozantní hejno, tam se dostat kuna, tak ji šlehne vyčerpáním...:-)
Nedovedu si ale představit evidenci chovu bez perfekního počítačového programu, i když jestli se to rozdělí dle rázů tak to asi půjde...V sezóně aby tam byl ITák na plný úvazek...:-))

14.12.2012 10:13
kouták

XXX.XXX.40.110

Krásnej holubářskej SKANZEN.Nechal bych to jak to je a ukazoval to holubářům,jak se mají chovat holubi.Zdraví Kouťák

14.12.2012 11:14
lupus4

XXX.XXX.12.137

kouták napsal(a):
Krásnej holubářskej SKANZEN.Nechal bych to jak to je a ukazoval to holubářům,jak se mají chovat holubi.Zdraví Kouťák

njn, jen při představě, že v říjnu jich tam bude třeba 5 x , 6 x tolik :-)

27.12.2012 09:44
touzetin

XXX.XXX.59.92

kouták napsal(a):

Díky za povzbuzenísmajlík. Těším se na příští rok, protože bude holubárna v dalším křídle bývalého pivovaru. Když někdy pojedete na sever, rád vám vše ukážu. Přeju vše nej v novém roce. Zdraví Lukáš M.

29.12.2012 21:36
cajzek

XXX.XXX.168.8

kouták napsal(a):

Souhlasím akorát bych to trochu poopravil (ne jak se mají chovat,ale jak se chovali holubi).V krásném prostředí osobně vidět takové hejno holubů musí být nádhera, ale z chovatelského hlediska při takovém množství druhů holubů bude staváky krmit a ne chovat...Cajzek.

29.12.2012 23:31
lupus4

XXX.XXX.12.137

cajzek napsal(a):
Souhlasím akorát bych to trochu poopravil (ne jak se mají chovat,ale jak se chovali holubi).V krásném prostředí osobně vidět takové hejno holubů musí být nádhera, ale z chovatelského hlediska při takovém množství druhů holubů bude staváky krmit a ne chovat...Cajzek.

proto jsem psal o tom, že bude potřeba "vymakat evidenci co kdo s kým a po kom" aby to nebylo jen pouhopusté množení...,ale to už doufám mají chlapi vymyšlený smajlík

30.12.2012 20:33
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

lupus4 napsal(a):
proto jsem psal o tom, že bude potřeba "vymakat evidenci co kdo s kým a po kom" aby to nebylo jen pouhopusté množení...,ale to už doufám mají chlapi vymyšlený smajlík

Samozřejmě že máme, já na náhody nejedu! Mám vlastní program který jsem získal od př.Potěšila , sice nemá možnost vkládat fotografie jako ten pošťáčkářský ale po vložení jednotlivch holubů a následném sestavení je krásně vidět na předky včetně typyzačních poznámek a hlavně ukáže % příbuznosti.Což se u klasických psaných chovných záznamů lehce přehlédlo. Důkazem je že po vložení jednoho letitého chovu kde byl pečlivý majitel-holubář přesvědčen o nepříbuznosti svých párů zjistil že u všech má na začátku jednu holubici! Po X letech ! Byl s toho hodně vyděšen! Je pravdou že nás vždy příroda varuje že degenerujeme! Já byl vždy pro regeneraci i za cenu čekání na výsledek trpělivě 4-5 generací!
Myšleno použitím jiné kresby nebo i vhodné barvy v rámci plemene!
Jinak všem holubářům přeji v novém roce 2013 hodně zdraví ,spokojenosti a radosti s chovu hloubků - všech plemen!smajlík

Bruckner Stanislav

11.2.2013 15:22
lupus4

XXX.XXX.12.137

Tak jak přečkal chov zimu ? Byl nějaký výraznější úbytek díky pernatým MVDr. ?
Díky za zprávysmajlík
lupus

11.2.2013 21:44
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

Přítel -společník ,
je v zahraničí , tak se pokusím informovat sám a on mne příští týden popřípadě doplní.
Porovnám li stav před rokem a teď je je evidentní stabilizace zdravotního a kondičního stavu hejna včetně životních projevů - stavění ,orlování a tleskot křídel!
Co se týče dravců tak jsou pozorovány pokusy i několikráte za den, a úspěšnost dravce je minimální a hlavně pokud již uspěje tak u nováčků z volierových chovů a ponejvíc u káníků zmodernizovaných přes pštrosa. No a samozřejmě u slabších kusů kde neomylně funguje coby zdravotní služba. Věřím v početný odchov v Toužetíně podpořený chovem v Blíževedlech 82 párů.U mne probíhá karantena a převakcinace proti pseudomoru. Toto snížilo ztráty u nových holubů na minimum.
Přeji všem úspěšnou sezonu Bruckner Stanislav

18.2.2013 23:01
touzetin

XXX.XXX.59.196

lupus4 napsal(a):
Tak jak přečkal chov zimu ? Byl nějaký výraznější úbytek díky pernatým MVDr. ?
Díky za zprávysmajlík
lupus

Díky za zájem a dotaz. Standa výše vše popsal. Snad jen bych chtěl dodat, že letošní zimu přečkali holoubci celkem úspěšně. Chtěl bych v budoucnu natočit na kameru, jak dokáže velké hejno holubů odrazit dravce tak, že pak raději volí vrabce, kteří se mi tam přiživují. I když už taky zvladají unikat smajlík. A to mi krahulice nalétavá několikrát za den. Jestřába jsem letos pozoroval jen v listopadu. Jinak díky podpoře Standy Bruknera a Standy Rumplíka, kteří rozšířily své chovy tak aby počet staváků v Toužetíně stoupnul, jsem mohl začít přenechávat barevnohlávky a prácheňské káníky jiným chovatelům. Samozřejmě je tu ještě mnoho skalních staváčkářů, kteří mi taky obohacují chov a přejí tomuto experimentu a těm taky patří můj dík. Díky bohu je jich docela hodně, takže těch pár negativních událostí, včetně politikaření běží mimo nás smajlík. Přeju všem hodně radosti a odchovů v nové sezoně. S pozdravem Lukáš M.

20.2.2013 12:02
cajzek

XXX.XXX.168.8

touzetin napsal(a):
Díky za zájem a dotaz. Standa výše vše popsal. Snad jen bych chtěl dodat, že letošní zimu přečkali holoubci celkem úspěšně. Chtěl bych v budoucnu natočit na kameru, jak dokáže velké hejno holubů odrazit dravce tak, že pak raději volí vrabce, kteří se mi tam přiživují. I když už taky zvladají unikat smajlík. A to mi krahulice nalétavá několikrát za den. Jestřába jsem letos pozoroval jen v listopadu. Jinak díky podpoře Standy Bruknera a Standy Rumplíka, kteří rozšířily své chovy tak aby počet staváků v Toužetíně stoupnul, jsem mohl začít přenechávat barevnohlávky a prácheňské káníky jiným chovatelům. Samozřejmě je tu ještě mnoho skalních staváčkářů, kteří mi taky obohacují chov a přejí tomuto experimentu a těm taky patří můj dík. Díky bohu je jich docela hodně, takže těch pár negativních událostí, včetně politikaření běží mimo nás smajlík. Přeju všem hodně radosti a odchovů v nové sezoně. S pozdravem Lukáš M.

Kolik máte páru staváků? cajzek.

20.2.2013 18:58
touzetin

XXX.XXX.59.196

cajzek napsal(a):
Kolik máte páru staváků? cajzek.

Cca 400. Ještě mám dost káníků, ale ty by měli letos jít k jiným chovatelům. Jdeme v klidu krok za krokem. Nyní se buduje další holubník, který bude pro červené rovné, lysé a bělokosy. Standa Brukner se Standou Rumplíkem to dávají dohromady. Jak jsem psal dříve, bereme to jako běh na dlouhou trať a jde nám hlavně o volný chov velkého hejna staváků s jejich přirozeným chováním. Toto je hlavním cílem. Rozdělení podle barev bude probíhat, jak se budou budovat holubníky v jednotlivých budovách areálu zámku. Ještě jednou bych chtěl poděkovat mnoha chovatelům staváků, kteří mi pomáhají, jak s holuby, tak s cennými radami. S pozdravem Lukáš M.

20.2.2013 22:36
cajzek

XXX.XXX.168.8

touzetin napsal(a):
Cca 400. Ještě mám dost káníků, ale ty by měli letos jít k jiným chovatelům. Jdeme v klidu krok za krokem. Nyní se buduje další holubník, který bude pro červené rovné, lysé a bělokosy. Standa Brukner se Standou Rumplíkem to dávají dohromady. Jak jsem psal dříve, bereme to jako běh na dlouhou trať a jde nám hlavně o volný chov velkého hejna staváků s jejich přirozeným chováním. Toto je hlavním cílem. Rozdělení podle barev bude probíhat, jak se budou budovat holubníky v jednotlivých budovách areálu zámku. Ještě jednou bych chtěl poděkovat mnoha chovatelům staváků, kteří mi pomáhají, jak s holuby, tak s cennými radami. S pozdravem Lukáš M.

Sice si nedovedu představit při takovém množství jak to chcete zvládnout,ale přeji vám hodně chovatelského štěstí a ať se Vám daří. cajzek.

20.2.2013 23:34
lupus4

XXX.XXX.252.137

lupus4 napsal(a):
njn, jen při představě, že v říjnu jich tam bude třeba 5 x , 6 x tolik :-)

Tak jsem si to zkusil znova představit, to hejno, když vzlétne, tak zakryje slunce smajlík
lupus
PS. asi by se tam dalo vyráběl guano na kšeft pro všechna zahradnictvív Čechách smajlík

21.2.2013 08:24
touzetin

XXX.XXX.59.92

cajzek napsal(a):
Sice si nedovedu představit při takovém množství jak to chcete zvládnout,ale přeji vám hodně chovatelského štěstí a ať se Vám daří. cajzek.

Moc děkuji smajlík. Vážíme si každé podpory.

21.2.2013 08:25
touzetin

XXX.XXX.59.92

lupus4 napsal(a):
Tak jsem si to zkusil znova představit, to hejno, když vzlétne, tak zakryje slunce smajlík
lupus
PS. asi by se tam dalo vyráběl guano na kšeft pro všechna zahradnictvív Čechách smajlík

To jo. Už tam nějakých pár tun na haldě leží smajlík.

7.3.2013 10:29
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

touzetin napsal(a):
Moc děkuji smajlík. Vážíme si každé podpory.

Samozřejmě s tím je spousta práce, jinak to bude bude vlastně několik chovů v jednom areálu! Dokončují se ,,menší'' holubníky na 40 a 60 párů, kde se již příští týden začnou sestavovat kmeny v barvě a v rázech. To už je pohoda, sám mám v Blíževedlech 85 párů, a že bych to nezvládal si nemyslím. Teď se mi líhne 1 líheň.Zalkadatelé linii budou v Blíževedlech a od F2 budou připařování do sekcí v Toužetíně. Je pravda že na takový projekt nemá každý ekonomické možnosti. Myslím že při současném tempu za jeden rok co jsme spojili s Mílou Lukášem síly to nabývá zcela konkrétní kontůry a kvalita a zdraví holubů šla hodně nahoru a jsme teprve v počátcích! Tato slova mi mohou potvrdit návštěvníci kteří během tohoto týdne tento Ráj Českého staváka osobně shledli a konstatovali: Nadšení!!! ing.Slepička, ing.Veltruský,J.Svatuška, Pepik Vilhelm a další! Pro mne je to větší výzva než všechny výstavy dohromady, i když vystavení Toužetínských ,,borců'' v budoucnu nevylučujeme! Už pro to aby se potvrdila plemenná kvalita odchovanců! Přeji všem krásné odchovy a radost z jarních svatebních letů naších překrásných holoubků.
Stanislav Brücknersmajlík

20.3.2013 22:18
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

cajzek napsal(a):

Myslím že je budeme nejen krmit ale i chovat, budují se nové holubníky vždy pro cca 55 - 70 párů přímo v půdních prostorách zámku , který leží vzduchem150 m od pivovru kde je první velký holubník s kapacitou cca 300 párů a zdaleka již nestačí! A to se kroužkují první holoubata!Dnes jsme vám nafotil oddělení před dokončením na již zmiňovaných 55 VIP párů modrých kamzlů. Zde už kamzly ukočírujeme v naprostém klidu ! Následovat bude totožný komorák ne modré bělokosy a penížky.Atd.Skušený holubář ví o čem mluvím zejména s zootechnického hlediska techniky chovu který myslím úspěšně zvládám v počtu 90 párů v Blíževedlech! Kde je nakroužkováno z první líhně na 60 holoubat před vylétnutím.Posuďte sami přátelé. S.Brucknersmajlík

20.3.2013 22:24
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

...................................................

20.3.2013 22:32
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

a taky to nejduležitější! Bylo dnes krásně a co tam předváděli byla paráda a člověk ani nevěděl kam dřív koukat, jelikož vám vždy nějaký super výkon v stavění unikne v tom množství a prostorusmajlík Na nafocení leteckých výkonů se určitě zaměříme v příštích dnech ,jakmile povinosti a počasí dovolísmajlík SB

21.3.2013 17:22
potesil

XXX.XXX.130.191

Tomu se říká holubaření na plný úvazek. Jinak není co dodat. Prostě paráda. Už se těším, až přijedu a budeme moct holubařit.
Jirkasmajlíksmajlík

22.3.2013 20:12
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

potesil napsal(a):
Tomu se říká holubaření na plný úvazek. Jinak není co dodat. Prostě paráda. Už se těším, až přijedu a budeme moct holubařit.
Jirkasmajlíksmajlík

To máš Jirko pravdu- přijeli jsme ve dvě v noci z Lítvínovic-České Budějovice z návštěvy u kamaráda Františka Ostrého, že jsme si dovezli 80 ks velmi slušných staváků snad ani mluvit nemusím. Fotografie jsou už opět na severočeské OPsmajlík

22.3.2013 21:55
touzetin

XXX.XXX.59.196

To máš Jirko pravdu- přijeli jsme ve dvě v noci z Lítvínovic-České Budějovice z návštěvy u kamaráda Františka Ostrého, že jsme si dovezli 80 ks velmi slušných staváků snad ani mluvit nemusím. Fotografie jsou už opět na severočeské OPsmajlík

Jsem moc rád, že Standa umístil fota z naší návštěvy na stránky severočeské op, protože Fanda Ostrý je velmi vzácný člověk. Viděli jsme se poprvé v životě a musím říct, že od prvního momentu jsme byli na stejné vlnové délce. Setkání s takovým skromným a dlouholetým zkušeným chovatelem dodá mnoho energie a tak jsem strašně moc rád, že jeho holubi budou létat v Toužetíně, s příslibem jeho pomoci na tomto projektu. Vždyť holubaření by mělo být především o přátelství, spolupráci a mělo by to být prioritou uchovávat a rozvíjet věhlas tohoto našeho krásného plemene. Když se člověk podívá na anonymní diskusi a přečte si ten, doslova, hnus na vlákně o volbách, tak taková setkání dávají energii se nad tyto smutné věci povznést a jít dále. Věřím, že počet pozitiv nakonec na negativy převáží. Jinak Fanda má také krásně červené sedlaté. Přeji hezký večer a jsem s pozdravem Lukáš M. Toužetín.

27.3.2013 22:03
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

potesil napsal(a):
Jirkasmajlíksmajlík

To jsem zvědav kdy dorazíš! Kroužkuji doma i v Toužetíně jak na páse. A to zdaleka nezasedlo ještě vše. Do hromady je 700 kroužků a tipuji že v průběhu května -června jsme bez kroužků.
Ahoj Standa Brucknersmajlík

29.3.2013 19:04
touzetin

XXX.XXX.59.196

Krásné Velikonoce přeji všem z Toužetína a ať se daří odchovy. My už se těšíme až budeme obydlovat novou holubárnu a připravuje se další prostor, abychom mohli rozdělit rázy podle barev smajlík. S pozdravem Lukáš M.

30.3.2013 11:02
potesil

XXX.XXX.130.191

touzetin napsal(a):
Krásné Velikonoce přeji všem z Toužetína a ať se daří odchovy. My už se těšíme až budeme obydlovat novou holubárnu a připravuje se další prostor, abychom mohli rozdělit rázy podle barev smajlík. S pozdravem Lukáš M.

Také přeji krásné Velikonoce a už se těším až přijedu. Jirkasmajlík

14.6.2016 10:14
touzetin

XXX.XXX.59.92

Přátelé a příznivci Českého staváka. Včera jsem byl u svého kamaráda Harryho Pařízka dlouholetého vynikajícího chovatele ČS. Požádal mne aby jsem vzal kvůli zdravotní indispozici jeho holuby na zámek do Toužetína. Když jsme se bavili o jeho chovatelském životě, tak mne napadlo, zda by mne nevěnoval jeden z jeho diplomů, který bych chtěl jednou vystavit v muzeu českého holubářství, které připravuji a věřím, že se jednou povede zrealizovat. Touto cestou bych chtěl poprosit zda nemáte někdo doma diplomy chovatelů staváků, kteří by si zasloužili nebýti zapomenuti. Procházíme těžkým obdobím, kdy se chovu holubů moc nepřeje a spousta vynikajících chovatelů mezi námi již není. Samozřejmě za tyto exponáty rád zaplatím vaši cenu. Jde mi hlavně o to, aby jsme věděli o těch skutečných legendách českého holubářství, kteří byli či jsou pracovití a vesměs skromní. Všichni dobře víme jak se dá historie překrucovat, když nejsou fakta. Přeji hezký den z Toužetína. Lukáš M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík