Hezký den,
zajímali by mě názory a vychytávky na vytvoření skalek do akvária ze studniční pěny. Mám v plánu na kus skla (to pak vložím do akva) nastříkat do nějakého tvaru skálu, potom to nějak tvarově doladit ( ořezat ), opalovačkou to opálit a nakonec právě nevím jak natřít? nějakou barvou a lakem, nebo nějakým lepidlem a posypat jemným pískem? Dělali jste někdo? poradíte? hledala jsem zde na diskuzi a nenašla jsem. Hlavně aby to nevylučovalo nějaký blivajs, proto jsem volila tu studniční pěnu, radši...díky.
No, asi nemáme. Nějak si tu dekoraci nedovedu představit v praxi, jednak bude asi plavat. Nějaký kus skla to nezatíží dostatečně, lepit to ke dnu nádrže bude nepraktické a jednak to bude vypadat jako kýčovka z pěny. Nastálo by za to porozhlédnout se v přírodě, přinést si nějaký kámen, kořen, vyčistit jej a instalovat? A jestli je libo jeskyně pak doporučuji očištěné a suché kameny do požadovaného uskupení slepit akvasilikonem - v případě, že si budou některé ryby hrát na horníky, tak to na nikoho v akva nespadne.
Natřené nějakým lepidlem a posypané pískem to bude vypadat jako termitiště pod vodou.
Nedrželo to proč? Silikon po vytvrzení nedržel? Kameny byly dobře očištěny? Předpokládám, že jste nepoužila tak zvětralé kusy, že se drobily sami od sebe, to pochopitelně slepit nejde.
Ale co, tak to vyzkoušejte, já to u nikoho neviděl a neslyšel jsem, že by to někdo úspěšně zkusil - pěna prostě plave, a to dost. Ale to neznamená, že to nemá řešení.