Vím že je to dost neoblíbený dotaz, přesto ho položím.
Mám samce bojovnice, chovám ho v 45L akváriu orientovaném spíše do výšky než na plochu. Slabou filtraci a maličké vzduchování i když ho nepotřebuje topítko. Vzhledem k výšce a pouze Led světlu jsou v akváriu umělé rostliny ze kterých je udělaná celá zadní stěna v níž odpočívá + nějaké v prostoru.
Vypadá v pohodě využívá celý prostor akvária staví hnízdo vše ok.
Přesto je možné pořídit mu společnost samice nechci spíš nějaký jeden pár klidných rybiček se kterými by vycházel uvažovala jsem o čichavcích ale na ně je to dle veškeré literatury malé.
Nějaký nápad?
Když tak řekněte já se na to vybodnu a pořídím mu jen krunýřovce.
Určitě by šlo něco dělat, ale nejdřív bych pořešila ty rostliny. umělé jsou naprd z vícero důvodů, vyhoďte je, prosím.
jsou i takové rostliny, kterým stačí málo světla. hnědovky, anubiasy, cryptocoryny...je jich víc.
což takhle hejno razbor třeba hengeli? jsou to klidné ryby. nebo pár oček nebo endlerek? se samci je to horší, jejich ozdobné ploutve působí na beťtáka jako konkurence, ale samičky problém nemívají a prcky s chutí beťták posvačí, takže nebudete muset přemýšlet kam s nima...
možná by se hodily i drobnoústky, měly by být klidné a neprovovat beťtáka.
jinak velmi chválím velikost nádrže pro beťtáka
Děkuji za chválu i odpověď
využila jsem darované akvárium biorb u kterého mám pocit že je co se týče kytek a možností úplně na nic přikládám odkaz pro ilustraci.
každopádně budu o víkendu na dno dávat profisoil od rataje tak pak zkusím jak by se to líbilo i živým květinám anubiasy i cryptocoryny se mi úspěšně množí v druhém 120l akváriu v obýváku tak není problém to zkoušet
http://www.petcenter.cz/e-shop/Akvaria-a-akvarijni-sety/D16879-307526-Akvarium-BIORB-Life-Portrait-bile-45l/.
Bez urážky, do tohohle bych nešla, je to fakt divně pořešený
s tím dnem by byla opravdu škoda nenarvat tam nějakou rostlinu. ta výška není pro ryby nic moc, nahoru dolů neplavou, že jo. razborky bych tam přece jenom nestrkala, ty očka/endlerky bych klidně zkusila, využijou i tu výšku líp.
To chápu taky jsem k tomu byla velký skeptik, hold firma chce aby alespoň část lidí tušila co prodává tak nám je dala v rámci nějaké odměny
tak proto hledám využití ale pravda kolegyně tak má endlerky a funguje to
Ale upřímně filtr ve dně je k ničemu a originál topítko když pominu jeho cenu je taky na prd.
Tak tam má klasické a zatím je celá zadní stěna pokrytá umělou rostlinou na přísavkách oficiálně do terária /chci toho smajlíka co tluče hlavou do zdi/
Nápad na rostlinu co by se vytáhla i do výšky aby se v tom lépe schoval? anubias ani crypocoryna to úplně nesplňují.
Právě zkouším cryptošku balancea, ta je vysoká "tráva", zatím se teprve zabydluje. zkusila bych cokoliv nenáročného, ono to někdy funguje, někdy ne. egerii třeba, jestli se jí tam bude líbit. některé valisnerky by taky mohly jít. rohatec možná.
taky zkouším co půjde a to mám světlo světlo dělané na rostliny, prostě co nádrž, to jiné podmínky.
tohle by bylo super s jemnolistými rostlinkami a krevetky do toho + třeba microrybky. úplně to vidím
saty
napsal(a):
To chápu taky jsem k tomu byla velký skeptik, hold firma chce aby alespoň část lidí tušila co prodává tak nám je dala v rámci nějaké odměny
Ale upřímně filtr ve dně je k ničemu a originál topítko když pominu jeho cenu je taky na prd.
Tak tam má klasické a zatím je celá zadní stěna pokrytá umělou rostlinou na přísavkách oficiálně do terária /chci toho smajlíka co tluče hlavou do zdi/
Nápad na rostlinu co by se vytáhla i do výšky aby se v tom lépe schoval? anubias ani crypocoryna to úplně nesplňují.
Nehledejte v tom nic zlého, ale opravdu by mně zajímalo, kolik těchto " akvárií " za tuto cenu prodáte ?
saty
napsal(a):
Tak tam dejte nějaký vyšší rozvětvený kořen(ínek) a na něj si navážete anubiasy jak vás napadne i hnědovky, takže můžou dosahovat k hladině. Plus třeba kus egerie - ať už zasadit nebo nechat plavat v prostoru. Ke straně nebo dozadu může být i trsík sagitárie nebo valisnerie. Plasty pryč o to si leda potrhá ploutve. Z rybiček by tam šli dát třeba 4 otíci - moc neplavou, spíš lezou po kytkách nebo skle, dřevě a beťákovi by vadit neměli. Ale musí mít už dobře zaběhlé akvárko. Nebo třeba jen několik kluků endleráků, nezašpiní to tolik a ocásky nemají tak výrazné jako pávata, neměl by je honit, pokud to není vztekloun.
atika
napsal(a):
I když teda jak na to akvárko koukám, kudy se tam vůbec leze, jak se tam sázejí kytky? To je jen ta dírka nahoře? To je fakt vymyšlenina
Leze se tam blbě a pokud má člověk tak krátké ruce jako já tak je mokrý celý protože musí do vody až po rameno pokud chce na dno nebo k filtru
nahoře když se vyndá světlo a kryt kolem něj vzniká čtvercová díra 18 x 18 cm.