Potěr - prosím rychle o odpověď

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2016 10:48
hnata02

XXX.XXX.231.71

Dobrý den potřebuji pomoc ohledně čištění akvária s malým nově narozeným potěrem...právě dnes se mi potěr narodil a chtěla jsem ho dnes vyčistit ale teť nevím jak na to nevcucne odkalovač malé ryby nemám je mezi tím dát do jiného akvária a pak zase přendat zpátky(četla jsem že potěr je velmi náchylný na čistotu vody, tak chci co nejdřív vyčistit ) - prosím o rychlou odpověď děkuji.

3.1.2016 11:14
TomášS

XXX.XXX.218.147

Akvárium nečistit a je po problému přeci odpustit trochu vody v té vyprat filtr a vodu doplnit a je vyčištěno na potěr vůbec nasahat

3.1.2016 11:25
linduš

XXX.XXX.79.4

Filtr bych neprala.
jaký je to potěr? jestli očka, tak ty plavou na hladině, takže ok.
jestli jikernačky a někde visí, tak opatrně hadičkou odpustit a zas pomalu hadičkou doplnit chvíli odstátou, hlavně stejně teplou vodu.

3.1.2016 11:33
TomášS

XXX.XXX.218.147

Proč by jste neprala filtr?Napadá mě jen případný zákal Myslím že je to šetrnější zásah do AQ než nějaké štourání hadičkou natož odkalovačem.

3.1.2016 12:22
linduš

XXX.XXX.79.4

Filtr se nepere, dokud se mu nesníží průtok. jde o zachování nitrifikačních bakterií, které zejména teď s novými rybkami a větším zatížením nádrže bude potřebovat
vypráním filtru, který je normálně průchodný, se akorát sníží počet těchto "hodných" bakterií a nějaký čas bude trvat, než se opět namnoží.
filtry čistím až když je třeba. některé jen jednou/dvakrát ročně.
potěru vlastně ani netřeba hned čistit akvárko. vyloupli se do té vody a vyčištěním se změní chemismus, což pro ně bude skok. pokud tedy akva není nijak přetížené. ale neznám podmínky

3.1.2016 12:37
TomášS

XXX.XXX.218.147

To máte pravdu Já to dělám tak že bud čistím dno nebo filtr.Vám přijde lepší čistit dno mě filtr to je celé.Každý to máme naučené jinak a každý máme jinou nádrž.Ono radit když to nevidím to je taky samo o sobě Aspon že jsme se shodly že nádrž netřeba hned čistit hezký den

Přidejte reakci

Přidat smajlík