balaja12

XXX.XXX.189.240
Dobrý den chtěl bych se zeptat kolik se tam asi vejde bojovnic do 50l akvária. Děkuji za každou odpověď
balaja12

XXX.XXX.5.34
A 2 samci a 3 samice?
Počet záleží na povaze dané ryby. Momentálně mám v 65l akva jen jednoho samce a jednu samici, v akvárku mám čerstvě protrhané kytky, takže není nějak extra zarostlé. Sameček je zlatíčko a nezlobí. Mám ještě jednoho hodného samce a 3 dny se tam spolu bez problému snesly. A dřív jsem tam měla tak agresivní samici, že mi jednoho samce zabila... (pro ty méně inteligentní, jsem chovatelka a těch ryb mám víc ve více akva...)
Opravdu je to jen na té povaze, ale doporučuje se obecně jeden samec a 2-3 samice. Když bude nějaká ryba moc zlá, tak jí dej normálně pryč.
neregistrovaný1232

XXX.XXX.6.41
A můžu mít ve 450l dva samce a 4 samice? Vím, že má být samec jen jeden ale ve 450l by se snad mohli vyhnout či by se slabší schoval. nemáte s tím někdo zkušenost?
neregistrovaný1232
napsal(a):
A můžu mít ve 450l dva samce a 4 samice? Vím, že má být samec jen jeden ale ve 450l by se snad mohli vyhnout či by se slabší schoval. nemáte s tím někdo zkušenost?
Chovatelé s Thajska říkají, že pokud má jedna strana minimálně 1m, tak že spolu samci dokáží vyžít. Ale samozřejmě se mohou potkat a nemusí to dopadnout dobře.
Kdyby tam bylo dost úkrytů a s trochou štěstí chytnete ještě méně agresivní samce, tak by to mohlo být v poho. Samiček bych možná volila raději víc, ale sudý počet, aby si samci nezáviděli.
Můžete to zkusit, ale nikdo vám nezaručí, že se jednoho dne nepotkají.
neregistrovaný1232
napsal(a):
Nejsem moc zkušená chovatelka ryb, ale četla jsem že i když dva samce vypustí ve velkém jezeře, každého na druhé straně, tak stejně první co udělají je, že na sebe zaútočí.