Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2017 18:47
Maneka

XXX.XXX.233.156

Ahoj
Mam v 350l akva samce ancistruse ktery hlídá v kokosu vajicka. Osazenctvo tlamovci. Nesezerou je tlamovci?nebo dat zvlast i se samcem?

10.1.2017 21:03
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Hodně záleží jak je to akvárium zařízené. Mladí ancistrusi mají šanci přežít jenom v nějakém silně zarostlém akváriu rostlinami, což předpokládám v akváriu s tlamovci nehrozí, nebo v akváriu, kde by byla například hromada břidlice naskládané tak, že mezi deskami byla mezera třeba 5 mm, aby tam by se větší ryba nedostala.
Já takové úkryty dělám i pro tlamovce, pokud se chci pokusit o přirozený odchov.
Zároveň mám ale zkušenost že mi malé ancistrusy (ve velikosti kolem 2 cm) zlikvidovali i maličcí tlamovci (1,5 cm) během jednoho dne.
Takže pokud chcete mladé odchovat, tak zkusit přemístit před rozplaváním i se samcem a kokosem do jiné nádrže se stejnou vodou, dát tam taky filtr nebo alespoň silné vzduchování.
Nejsem žádný odborník na ancistrusy, ale mám zkušenost, že nejlíp se odchovávají v nějaké nádrži vyčleněné pro ancistrusy, případně s malýma neagrasivníma rybkama, kde je dost rostlin, kamenů, kořenů apod. také nějaký detrit a porost řas. Maličtí ancistrusi se nažerou a vždy něco přežije, Dá se říct, že v takovém i menším fungujícím akváriu s nějakým vhodným kořenem, dobrou filtrací a klidem se pak množí v pohodě.
Když dáte maličké do čisté nádrže, tak jim budete muset hlídat čistotu vody, na kterou jsou hodně nároční. Nesmíte je překrmit atd.

10.1.2017 22:58
kubik1233

XXX.XXX.241.254

Zdravím,
Odpověď p.Tomáše Vojkůvky je zcela vyčerpávající a plně s ním souhlasím.Jenom jestli můžu z vlastních zkušeností podotknout.Tak mladé ryby rodu Ancistrus je vhodné v mládi krmit převážne rostlinnou složkou a až tak od velikosti cca 3 cm přidávat složku živočišnou.
Neberte mojí odpověď jako dogma, ale vycházím ze zkušeností svých i úspěšných chovatelů L-sumců.

S pozdravem Kuba.

MončaP

12.1.2017 19:07
MončaP

XXX.XXX.209.73

Dobrý den, chystám se dokoupit do páru dalšího ancitruse a potřebuji se ujistit, že toho, co mám je sameček :) Mám pravdu?

12.1.2017 19:11
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Ano

MončaP

12.1.2017 19:13
MončaP

XXX.XXX.209.73

Díky, tak mu jednu slečnu pořídím :).

Luksa

13.1.2017 18:21
Luksa

XXX.XXX.149.79

Sameckovi porid vice samicek ne jen jednu nemusi se mu zalibit.

Luksa

13.1.2017 18:21
Luksa

XXX.XXX.149.79

Sameckovi porid vice samicek ne jen jednu nemusi se mu zalibit.

3.3.2019 18:57
Kulisek123

XXX.XXX.168.168

Dobrý den, také mám dotaz ke stejnému tématu. Máme doma akvárium s rybičkami a v něm i dva ancistrusi (samce a samičku). V akváriu jsou rostliny a kamínky. Nedávno jsme si při čištění všimli,ze pod jedním z kamenů je sameček s mladými. Už pomalu začínají vylézat (mají 1 až 2 cm), a tam bych se chtěla zeptat, jestli je ostatní ryby nesežerou? A jelikož s chovem nemáme zkušenosti, jak je máme krmit? Dospělé jsme doteď krmili speciálními granulkami... Děkuji

3.3.2019 19:09
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Hodně záleží co tam máte za další ryby. Mě vždycky nějací ancistrusivé přežili i u relativně velkých ryb bez jakéhokoliv mého přičinění. Ono nemá cenu zachraňovat všechno. Co pak s tím. :-)

3.3.2019 19:26
Kulisek123

XXX.XXX.168.168

Honza1991 napsal(a):
Hodně záleží co tam máte za další ryby. Mě vždycky nějací ancistrusivé přežili i u relativně velkých ryb bez jakéhokoliv mého přičinění. Ono nemá cenu zachraňovat všechno. Co pak s tím. :-)

Máme neonky no a právě i dva skaláry, ale zatím bych nespozorovala, že by po nich nějak šli. A můžu se zeptat, čím krmite?

3.3.2019 19:27
Kulisek123

XXX.XXX.168.168

Máme neonky no a právě i dva skaláry, ale zatím bych nespozorovala, že by po nich nějak šli. A můžu se zeptat, čím krmite?

3.3.2019 19:39
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Dospělé krmím špenátem a mořskou rybou. Rozmixované a zamražené v poměru zhruba 1:1. A tabletkami pro ryby dna se spitulinou + všechno co upadne dalším rybám na dno. Chybou je dělat z těchto ryb vegetariány, když to jsou všežravci a mrchožrouti.
Malé ryby si vždycky něco najdou, ty nijak zvlášť neprijrmuju.

3.3.2019 20:00
Kulisek123

XXX.XXX.168.168

Honza1991 napsal(a):
Dospělé krmím špenátem a mořskou rybou. Rozmixované a zamražené v poměru zhruba 1:1. A tabletkami pro ryby dna se spitulinou + všechno co upadne dalším rybám na dno. Chybou je dělat z těchto ryb vegetariány, když to jsou všežravci a mrchožrouti.
Malé ryby si vždycky něco najdou, ty nijak zvlášť neprijrmuju.

Děkuji Vám za odpověď. Tak uvidím, jak to dopadne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík